5


Translate

11 Σεπ 2019

«Αττίλας 3»: Xάνεται η Αμμόχωστος! – Στη δημοσιότητα ο σχεδιασμός των Τούρκων – Χάρτης-σοκ (Βιντεο)

Ούτε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, ούτε αντιπερισπασμός. Η Τουρκία ανοίγει υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση την «Βασιλεύουσα». Η Αμμόχωστος χάνεται και μαζί της χάνεται και το Κυπριακό όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Κατά την χθεσινή (9/9) προκλητική και παράνομη επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, παρουσιάστηκε ένας θολωμένος χάρτης.
Ο χάρτης αυτός, καταγράφει με λεπτομέρεια όλους τους σχεδιασμούς της Τουρκίας που δεν περιορίζονται μόνο στην περίκλειστη περιοχή αλλά εκτείνονται σε μεγάλη απόσταση στην ευρύτερη Αμμόχωστο, αναφέρει το κυπριακό sigma.com
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Τουρκικός σχεδιασμός έχει ως εξής:
Άνοιγμα των Βαρωσιών και εκμετάλλευση όλης της ακτογραμμής.
Εκμετάλλευση του τριγώνου Σαλαμίνα – Απόστολος Βαρνάβας – Περιοχή Καράολου για μεγάλες τουριστικές αναπτύξεις.
Το λιμάνι της Αμμοχώστου από εμπορικό μετατρέπεται σε λιμάνι για κρουαζιερόπλοια.
Στην περιοχή του Καράολου θα δημιουργηθεί πολυτελής μαρίνα.
Το εμπορικό λιμάνι θα μετακινηθεί στο Μπογάζι.
Στην περιοχή του Αγίου Λουκά έχουν εξαγοραστεί πάρα πολλές Ε/κ περιουσίες.
Τον Οκτώβριο το κατοχικό καθεστώς θα καλέσει τους Ε/κ ιδιοκτήτες στην περίκλειστη Αμμόχωστο υπό τον κ. Οζερσάι για διαβουλεύσεις.
Όλες αυτές οι κινήσεις οδηγούν σε μια ενιαία τουριστική ανάπτυξη όπου θα την αναλάβουν φίλοι και συγγενείς του Ερντογάν.
Ο Οζερσάι με αυτές τις κινήσεις θα λάβει και επίσημα το χρίσμα από την Άγκυρα για τις παράνομες εκλογές την άνοιξη του 2020 στα κατεχόμενα.
Ήδη Ε/κ ιδιοκτήτες βάζουν τη γη και Τούρκοι τα κεφάλαια για την ανάπτυξη.

Δείτε το βίντεο:
.
 H EΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ
Χθες, επίσκεψη στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου πραγματοποίησε πριν την αναχώρησή του από τα κατεχόμενα ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Ο τούρκος ΥΠΕΞ συνοδευόταν από τον «υπουργό εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι και ενημερώθηκε «από τις στρατιωτικές αρχές», ενώ ανέβασε και σχετικά βίντεο από την επίσκεψή του στα Βαρώσια στα social media .
«Μοιραστείτε τους φυσικούς πόρους της Κύπρου προτού είναι πολύ αργά» ήταν νωρίτερα το μήνυμα – απειλή του Μεβλούτ Τσαβούσογλου προς την κυπριακή κυβέρνηση σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο του ψευδοκράτους Μουσταφά Ακίντζι.
TI AΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
«Στη σημερινή συνάντηση ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Συγκεκριμένα, για την άτυπη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο Ηγέτη κ. Μ. Ακιντζί στις 9 Αυγούστου, και την καταρχήν συναντίληψη για τους όρους αναφοράς, όσο και τις προσπάθειες με την Ειδική Απεσταλμένη του Γεν. Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κα. Τ. Χ. Λούτ για τη συνομολόγηση των Όρων Αναφοράς που θα επιτρέψουν την επανέναρξη διαπραγματεύσεων, αλλά και τα προβλήματα που παρεμβλήθηκαν από την Τουρκία στη συνέχεια.
Έγινε ακόμη ενδελεχής ενημέρωση τόσο για τις επιθετικές και έκνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ και τα χωρικά ύδατα, όσο και έναντι της Αμμοχώστου, καθώς και σχετικά με την εκδήλωση ακραίας αδιαλλαξίας κατά την παράνομη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Μ. Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα.
Οι δύο Ηγέτες, εξέφρασαν την έντονη αντίθεση και ανησυχία για τις παράνομες επεμβάσεις της Τουρκίας στη θάλασσα και τους σχεδιασμούς και εξαγγελίες στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου.
Συμφώνησαν σε κοινούς χειρισμούς προς αντιμετώπιση των παράνομων τουρκικών ενεργειών. Διατύπωσαν, επίσης, την κοινή θέση ότι η Τουρκία πρέπει να τερματίσει αυτές τις ενέργειες και να συμβάλει στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος για συνομιλίες.
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, επαναλαμβάνουν την απόλυτη βούλησή τους για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσουν σε μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, χωρίς εγγυήσεις και ξένα στρατεύματα, στη βάση του διεθνούς δικαίου, σύμφωνα με τα Ψηφίσματα και τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και τις αρχές και τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για το σκοπό αυτό, είναι απολύτως έτοιμοι να συνεργαστούν με τα Ηνωμένα Έθνη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που εκδηλώνει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για τη συνολική επίλυση του Κυπριακού».
πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου