5


Translate

10 Δεκ 2019

Το στοιχειωμένο ξενοδοχείο που δεν κατοικήθηκε ποτέ .(Φωτο)

Χτίστηκε απο την κομμουνιστική νομενκλατούρα για να φιλοξενεί ξένους και σοβιετικούς αξιωματούχους.
Εκτός από τα 5 αστέρια του και την προνομιακή τοποθεσία του στις όχθες του ποταμού Καρπόβκα, μέχρι και το όνομα του: «Βόρειο Στέμμα» μαρτυρούσε τη χλιδή, την πολυτέλεια
και τη μοναδικότητα του!
Το ξενοδοχείο “Northern Crown”  ήταν πραγματικά ένα στολίδι στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολής!! Παρόλα αυτά στα 247 δωμάτια του ξενοδοχείου δεν έμεινε ποτέ κανείς, στους διαδρόμους του δεν περπάτησε άνθρωπος και τα φώτα του έμειναν για πάντα κλειστά!  Στο εστιατόριο δεν γευμάτισε ποτέ κανείς, στο γυμναστήριο γυρνούσαν μόνο φαντάσματα ενώ στην πισίνα κολυμπούσαν για χρόνια ερπετά και έντομα! Χτίστηκε όμως με την εργασία αντιφρονούντων πολλοί εκ των οποίων πέθαναν αφήνοντας εκεί τα κόκαλά τους.
Την πρώτη βραδυά που ολοκληρώθηκε, ο αρχικομισάριος Ιβάν Στεπίνσκι πέθανε αιφνιδίως απο καρδιακή προσβολή, ενώ η γυναίκα του Λουντμίλα,επίτροπος σε γκουλάγκ και υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος, τρελλάθηκε και πέρασε την υπόλοιπη ζωή της σε ψυχιατρείο μουρμουρίζοντας διαρκώς προσευχές.
Ο παππούς  του υψηλόβαθμου στελέχους του κόμματος ήταν ένας απο τους εκτελεστές της Τσαρικής οικογένειας, βουτηγμένος στο αίμα…
Κανένας δεν ξέρει τι έγινε εκείνο το βράδυ, όμως απο τότε , κανένας δεν μπορούσε να κοιμηθεί σε κανένα δωμάτιο του ξενοδοχείου.
Όποιος τολμούσε να περάσει το κατώφλι του, γινόταν μάρτυρας περίεργων γεγονότων, ενώ όταν το φως έπεφτε, οι σελίδες του ιστορικού υλισμού και των αθειστικών κηρυγμάτων , δεν μπορούσαν να ξορκίσουν την μαύρη σκιά του τρόμου του μεταφυσικού που απλωνόταν πάνω απο τα πολυτελη διαμερίσματα του ξενοδοχείου….
Το προτζεκτ πέρασε σε ιδιώτες με την τράπεζα της Αγίας Πετρούπολης να κατέχει το 92% της νεοσύστατης εταιρίας Inter Hotel  Petorgrad , το 1995   !Από τότε έγιναν πολλές προσπάθειες να ανοίξουν οι πόρτες του «Βόρειου Στέμματος» …..όλες ναυάγησαν!
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ 
Πηγή ιστορίας, γιός έλληνα πολιτικού πρόσφυγα που ζεί και εργάζεται στην Ρωσσία
qq2q3q4q5q6q7
ex
d
g
b
a.
paraxeno.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου