5


Translate

11 Φεβ 2020

Κεραμέως: Αλλάζει το μάθημα των Θρησκευτικών

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ρωτήθηκε σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών, σε συνέντευξη που έδωσε στα «Παραπολιτικα», για το αν οι αλλαγές στο μάθημα θα γίνουν σε συνεννόηση με την Εκκλησία.
Σε απάντησή της δήλωσε ότι έχει συσταθεί προ καιρού, από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ειδική επιστημονική επιτροπή για να εισηγηθεί τις μεταβατικές λύσεις σε όλα τα θέματα που αφορούν στη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών και πολύ σύντομα θα κατατεθούν σχετικές προτάσεις. Ολα θα γίνουν σύμφωνα με τον νόμο και τις δικαστικές αποφάσεις, όπως αρμόζει σε μια δημοκρατικά οργανωμένη Πολιτεία. Θα γίνουν, όμως, με κριτήρια επιστημονικά και παιδαγωγικά, προς όφελος των μαθητών. 
Τον Σεπτέμβριο θα έχουμε στα σχολεία άλλα προγράμματα Θρησκευτικών, τα οποία θα είναι σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. 
Όσο για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών είπε, ότι ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών αποκαταστάθηκε στην ορθή του διάσταση. Με σεβασμό στον εορταστικό χαρακτήρα της ημέρας και με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών και των μαθητριών, αλλά και στο πνεύμα του ανοικτού σχολείου με πρόβλεψη για κανονική διδασκαλία μαθημάτων.
parapolitika.gr
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου