5


Translate

7 Μαρ 2020

Ποιά συμφωνία Ερντογάν-Πούτιν; -Η Ρωσία στέλνει νέες ενισχύσεις στη Συρία - ''Πάγωσε'' η Άγκυρα

Η Ρωσία “τρέχει” να ενισχύσει τα στρατεύματά της στη Συρία δια θαλάσσης λόγω του έντονου φόβου περί απρόσμενων εμποδίων και “επιβράδυνσης“, της ροής των πολεμικών πλοίων της στα Στενά του Βοσπόρου.
Οι μάχες έθεσαν την προοπτική μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ των τουρκικών και ρωσικών
δυνάμεων, που λειτουργούν σε στενή εγγύτητα, σε δύο αντίθετες πλευρές όμως.
Μια ανάλυση του Reuters σχετικά με τα στοιχεία  και την παρακολούθηση των ναυτικών αποστολών στο Στενό του Βοσπόρου,  δείχνει ότι η Ρωσία άρχισε να ενισχύει τις δυνάμεις της από αέρα και θάλασσα στη Συρία, από τις 28 Φεβρουαρίου, ημέρα που σκοτώθηκαν 34 Τούρκοι στρατιώτες από  ρωσική αεροπορική επίθεση στη Συρία .
Το γεγονός αυτό προκάλεσε ανησυχία στη Μόσχα, ότι η Τουρκία θα μπορούσε να "κλείσει" τον Βόσπορο στα ρωσικά πολεμικά πλοία, και να εμποδίσει τα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη να χρησιμοποιούν τον τουρκικό εναέριο χώρο.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό.
Ένας Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μείνει ανώνυμος, δήλωσε ότι δεν υπάρχει σχέδιο να κλείσουν  τα Στενά, το οποίο θα ανάγκαζε τα ρωσικά πλοία να υλοποιούν μεγαλύτερες διαδρομές προς τη Συρία.
Ωστόσο, η Ρωσία φαίνεται να ενισχύει τη Συρία με ταχύτερο ρυθμό από ότι τον Οκτώβριο, όταν οι δυνάμεις των ΗΠΑ αποχώρησαν από ορισμένα μέρη της Συρίας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, από τις 28 Φεβρουαρίου μέσω Βοσπόρου, η Ρωσία έχει στείλει πέντε πολεμικά πλοία προς τη Συρία εντός έξι ημερών. Αυτό υπερβαίνει ένα συνηθισμένο σχέδιο του ενός ή δύο πλοίων πολεμικών πλοίων την εβδομάδα που ίσχυε πριν.
Τα Στενά διήλθαν οι φρεγάτες Ναύαρχος Γκριγκορόβιτς και Ναύαρχος Μακάρωφ  στη Συρία, ενώ άλλα τρία ρωσικά πολεμικά πλοία ακολούθησαν αιφνιδιαστικά.
Το ένα είναι το αποβατικό Orsk, που είναι ικανό να μεταφέρει 20 άρματα μάχης, 50 φορτηγά και μέχρι 400 στρατιώτες, και τα αποβατικά  Novocherkassk και Caesar Kunikov, που μπορούν να μεταφέρουν πάνω από 300 στρατιώτες, άρματα μάχης και ΤΟΜΑ το καθένα.
μονταζ teo    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου