5


Translate

15 Μαρ 2020

Ο γιατρός του Ολυμπιακού μίλησε για τον κορονοϊό - Τι είπε για τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο γιατρός του Ολυμπιακού Χρήστος Θέος αναφορικά με το θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο και είναι ο κορονοϊός. 
Ο γιατρός του Ολυμπιακού είναι διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής του Metropolitan και μίλησε στον ΑΝΤ1. Ρωτήθηκε για το θέμα του ιού και είπε:

«Πρέπει να συνειδη
τοποιήσουμε όλοι ότι πάσχουμε. Έχει κηρυχθεί ένας γενικός συναγερμός για το ανθρώπινο είδος. Υπάρχει μια πανδημία. Αναμφίβολα αυτό θα επηρέαζε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, επομένως και τα σπορ και το ποδόσφαιρο.

Ως γιατρός ομάδας θα μπορούσα να καταθέσω κάποια στοιχεία από την εμπειρία και το πώς προσπαθούμε εμείς να το αντιμετωπίσουμε στη δικιά μας ομάδα.

Ο χώρος του αθλητισμού είναι ένας χώρος με πολύ έντονες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων.

Εννοώ ότι οι παίκτες αγκαλιάζονται, ανταλλάζουν χειραψίες και έρχονται πολύ κοντά, πράγμα που αντίκειται με την κατευθυντήρια οδηγία που μας λένε οι επιστήμονες ότι όλα αυτά είναι απαγορευτικά τώρα πια μέχρι να μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση που έχει προκαλέσει ο κορoνοϊός».

Παράλληλα, μίλησε για το γεγονός πως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, σχολιάζοντας ο Χρήστος Θέος:

«Ήταν μια διαδικασία που ακολουθήσαμε από τη στιγμή που πολύ ορθά και πολύ θαρραλέα ο πρόεδρος μας ανακοίνωσε ότι είναι θετικός στον κορoνοϊό. Από εκεί και μετά από τη στιγμή που συνεχίζονταν οι διαδικασίες έπρεπε εμείς να διασφαλίσουμε υγιεινές και κατάλληλες συνθήκες τόσο για τους δικούς μας παίκτες, όσο και γι’ αυτούς που θα ερχόντουσαν.

Σε χρόνο ρεκόρ καταφέραμε και εξετάσαμε τα άτομα που είναι σε άμεση επαφή με την πρώτη ομάδα και εξασφαλίσαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα τα αποτελέσματα που ευτυχώς ήταν αρνητικά. Αυτό δηλώσαμε στην UEFA και το γεγονός αυτό αποτέλεσε βασικό παράγοντα ώστε να γίνει ο αγώνας με τη Γουλβς.

Ο πρόεδρος μας είναι ένας πολυάσχολος άνθρωπος. Είναι επιχειρηματίας και έχει αναπτύξει πολλές δραστηριότητες στο εξωτερικό και αναπόφευκτα έγινε θύμα αυτής της κατάστασης και ο ίδιος».

Σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να διακοπές όλες οι αθλητικές δραστηριότητες, απάντησε:

«Άκουσα πριν από κάποιες μέρες ότι στο NBA δύο παίκτες κάποιας ομάδας νόσησαν και μέσα σε μία ώρα βγήκε απόφαση να σταματήσει κάθε δραστηριότητα. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αυτό που έχει ανεκτίμητη αξία είναι η ίδια η ζωή.

Δείξατε σε βίντεο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να λέει πολύ σωστά ”Μην σε νοιάζει το μπάσκετ. Να σε νοιάζει η ζωή σου και η υγεία σου”. Αυτό είναι το μήνυμα.

Μιλάμε για μια κατάσταση επικίνδυνη που αφορά όλο το ανθρώπινο είδος και πρέπει να το χειριστούμε κατάλληλα και με ψυχραιμία. Θεωρώ ότι ένα από τα απαραίτητα μέτρα είναι η διακοπή κάποιων αθλητικών δραστηριοτήτων μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Τα σπορ δεν γίνονται μόνο γι’ αυτούς που μετέχουν, αλλά και γι’ αυτούς που τα παρακολουθούν. Επομένως δεν έχει κανένα νόημα να γίνονται οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Η κατάσταση είναι ακόμα ανεξέλεγκτη.

Γνωρίζω ό,τι γνωρίζετε κι εσείς. Ρωτάμε τους ειδικούς για να μας δώσουν οδηγίες. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι η πρόληψη. Πρόληψη σε συνδυασμό με υπευθυνότητα».

Αναφορικά με το Euro και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σχολίασε ο Χρήστος Θέος:

«Δεν πρέπει να βάζουμε σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή. Αν πρέπει να αποφευχθούν οι πολυπληθείς συγκεντρώσεις σε χώρους όπου υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης και εξάπλωσης του ιού, θεωρώ ότι καλό θα ήταν για κάποιο διάστημα να διακοπούν αυτές οι αθλητικές δραστηριότητες».
πηγη filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου