5


Translate

19 Ιουλ 2020

Τρίμπαλο από την ομαδάρα του Μαρτίνς και ερχόμαστε για τον τελικό στο... γήπεδό σας!

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το πρωτάθλημα και τα πλέι οφ ο Ολυμπιακός, μιας και νίκησε 3-0 την ΑΕΚ, με μπαλάρα για... βαριά ένα μισάωρο και παίζοντας «σβηστός» στο υπόλοιπο. Ο Βαλμπουενά στο 10’, ο Ραντζέλοβιτς με... αλήτικη γκολάρα στο 21’ και ο Καμαρά στο 73’ σημείωσαν τα γκολ του Θρύλου.
Και τώρα ο τελικός του Κυπέλλου και το νταμπλ!
Τι ομαδάρα!
Ο Ολυμπιακός μπήκε με το πόδι στο γκάζι στο παιχνίδι. Στα 27 δευτερόλεπτα έκανε ευκαιρία! Λάθος του Τσιντώτα, γύρισμα του Ραντζέλοβιτς, αλλά ο Ελ Αραμπί από πολύ καλή θέση έκανε κακό τελείωμα. Ευκαιρία είχε ο Θρύλος και στο 3’ με τον ίδιο πρωταγωνιστή: Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ και ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά αστόχησε για πολύ λίγο. Στο 7’ ο Βαλμπουενά έκανε το σουτ στην κίνηση, μετά τη λάθος έξοδο του Τσιντώτα, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Η ΑΕΚ απείλησε στο 8’ με τον Σιμάνσκι (λίγο άουτ) και το 1-0 ήρθε στο 10’: Ο Καμαρά έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Φορτούνης την κεφαλιά-πάσα και ο Βαλμπουενά με σουτ στην κίνηση, μέσα από την περιοχή, έδωσε το προβάδισμα στον Θρύλο. Στο 17’ είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό, με διαφορά λίγων δευτερολέπτων. Στην πρώτη φάση, ο Σα έκανε το βολέ, ο Ελ Αραμπί κατέβασε, γύρισε στον αμαρκάριστο Ραντζέλοβιτς και ο Τσιντώτας απέκρουσε σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης, ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σισέ έπιασε την κοντινή κεφαλιά και ο πορτιέρο της ΑΕΚ έβγαλε ξανά. Στο 20’, η ΑΕΚ απείλησε (μετά από λάθος συνεννόηση του Σα με τον Σισέ) με τον Βέρντε, αλλά ο Σα απέκρουσε με τα πόδια. Στο 21’ ήρθε κι άλλο γκολ, το δεύτερο: Ο Φορτούνης έκανε μεγάλη μπαλιά, ο Ραντζέλοβιτς άδειασε θαυμάσια τον Μπακάκη και τελείωσε με εξωτερικό. ΑΠΙΘΑΝΗ ΓΚΟΛΑΡΑ! Κάπου εκεί, όμως, ο Ολυμπιακός φάνηκε σαν να κατεβάζει ταχύτητα. Το ημίχρονο έκλεισε με δύο καλές στιγμές για την ΑΕΚ: Στο 43’ ο Σιμάνσκι σούταρε και ο Σα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια, ενώ στο 45’ ο Σα απέκρουσε το πλασέ στο τετ α τετ με τον Βέρντε (που είχε νικήσει νωρίτερα τον Σισέ). Κάπως έτσι, λοιπόν, ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 2-0, παίζοντας μπαλάρα για ένα διάστημα.

Σβηστό(ς)... τρίμπαλο!
Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο όπως έκλεισε το πρώτο: Σβηστός! Ο Μαρτίνς έβγαλε τον Ελ Αραμπί στο 62’ και ο Φορτούνης πέρασε στην κορυφή. Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει, είχε κάποιες καλές στιγμές (Μάνταλος στο 53’ και στο 58’, μεγάλη επέμβαση ο Σα στη δεύτερη, Λιβάγια στο 66’) αλλά μέχρι εκεί. Ο Θρύλος, πάντως, έφτασε και στο 3-0 στο 73’: Πίεσε ψηλά, ο Καμαρά έκλεψε από τον Οικονόμου, ο Φορτούνης έδωσε στον Βαλμπουενά, ο Γάλλος σούταρε, ο Οικονόμου απέκρουσε με το στήθος πάνω στη γραμμή και ο Καμαρά από κοντά έκανε το 3-0. Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. 30’ μπαλάρας ήταν αρκετά να κάνει πλάκα στην ΑΕΚ. Τη νίκησε 3-0, έκλεισε το πρωτάθλημα με άλλη μία νίκη και πηγαίνει αρχικά στον τελικό του Κυπέλλου για να πάρει και αυτό το τρόπαιο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Καμαρά, Φορτούνης (89’ Χριστοδουλόπουλος), Γκιλιέρμε, Ελ Αραμπί (62’ Μπουχαλάκης), Τσιμίκας, Μπα (74’ Παπαδόπουλος), Βαλμπουενά (74’ Τοροσίδης), Σισέ, Γκασπάρ, Ραντζέλοβιτς (62’ Μασούρας).
ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Οικονόμου, Σιμάνσκι, Βέρντε (61’ Λιβάγια), Σιμόες, Αραούχο (61’ Ολιβέιρα), Αλμπάνης (46’ Κρίστισιτς), Μάνταλος (86’ Σαμπανάτζοβιτς), Σβάρνας, Παουλίνιο.
πηγη gavros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου