5


Translate

22 Ιουλ 2020

Κορωνοϊός: Ούτε τα Χριστούγεννα δεν θα έχουμε ξεμπλέξει, λένε επιστήμονες

Στις ΗΠΑ, όσοι εισέρχονται στη Νέα Υόρκη από 31 Πολιτείες, θα πρέπει να μπαίνουν σε 14ήμερη καραντίνα – Κινδυνεύουμε πιο εύκολα να μολυνθούμε μέσα στο σπίτι, δείχνει έρευνα Νοτιοκορεατών
Απαισιόδοξα είναι τα μηνύματα των υγειονομικών αρχών στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Βρετανια
για την πορεία της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.
Το τελευταίο 24ωρο στη χώρα του Ντοναλντ Τραμπ καταγράφηκαν 1.000 νέοι θάνατοι με τον Αμερικανό πρόεδρο να συνειδητοποιεί - κάλλιο αργά παρά ποτέ-την αναγκαιότητα χρήσης της μάσκας σε δημόσιους χώρους.

Στην Καλιφορνια τα κρούσματα σχεδόν αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ενώ πάνω από τις μισές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν μπει στη λίστα καραντίνας για τη Νεα Υορκη που έχουν εκδώσει ο κυβερνήτης της, Αντριου Κουομο και ο δήμαρχος του «Μεγάλου Μήλου», Μπιλ ντε Μπλάζιο. Αυτό σημαίνει οι πολίτες που διαμένουν στις πολιτείες αυτές και θέλουν να εισέλθουν στη Νέα Υόρκη θα μπαίνουν για προληπτικούς λόγους σε 14ημερη καραντίνα.
Στην Αυστραλία καλπάζει ο αριθμός των κρουσμάτων με τους πολίτες της Μελβουρνης  να υποχρεούνται να φορούν μάσκες μόλις βγουν από το σπίτι.

Στη Βρετανία, σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση του ερευνητικού ιδρύματος «Welcome Trust» αναφέρει ότι από τον νέο κορωνοϊό δεν θα ξεμπλέξουμε ούτε τα Χριστούγεννα.
Πιο εύκολα η μόλυνση στο σπίτι
Την ίδια ώρα, έρευνα Νοτιοκορεατών δείχνει ότι στο σπίτι κινδυνεύουμε να κολλήσουμε τον νέο κορωνοϊό πιο εύκολα απ΄ ότι όταν κυκλοφορούμε σε δημόσιους χώρους.
Σύμφωνα με την μελέτη, ένας στους δέκα μπορεί να κολλήσει τον νέο κορωνοϊό ενώ είναι στην οικία του.
Αντιθέτως, δύο στους 100 κινδυνεύουν να μολυνθούν από άτομα που δεν ανήκουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον.
πηγη protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου