5


Translate

2 Νοε 2020

Κορονοϊός: Η κυβέρνηση τρέχει τώρα να βρει ΜΕΘ

Μακριά από τον νομό της κατοικίας τους, έως και πολλά χιλιόμετρα, άρχισαν πλέον να μεταφέρονται οι ασθενείς με κορονοϊό, με σκοπό την εξεύρεση διαθέσιμης κλίνης σε κλινική κορονοϊού ή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Θυμίζουμε ότι στις 26 Σεπτεμβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με περισσή αλαζονεία δήλωνε ότι «εάν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ, θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια». Τώρα τα νοσοκομεία ασφυκτιούν.  Στο επίκεντρο της ανησυχίας βρίσκεται όλη η Βόρεια Ελλάδα και κυρίως η Θεσσαλονίκη. Η αύξηση των νοσηλειών είναι πλέον γεωμετρική και αγγίζει το 10% σε καθημερινή βάση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το έκτακτο σχέδιο επέκτασης των κλινών ΜΕΘ Covid -με τις 43 που προστέθηκαν με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια- αποφασίστηκε, καθώς προχθές δεν υπήρχε καμία διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ Covid σε όλα τα νοσοκομεία του νομού.
Εκκενώνονται τα δημόσια νοσοκομεία από περιστατικά εκτός Covid-19
Σε μια ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τις Ιδιωτικές Κλινικές για να μεταφερθούν σε αυτές, ασθενείς με γενικά νοσήματα εκτός Covid. Είναι ο μόνος τρόπος να απελευθερωθούν κλίνες νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία, για να διακομισθούν εκεί ασθενείς με κορονοϊό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, αναμένεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που θα επικυρώνει τη συνεργασία του δημοσίου με τις ιδιωτικές κλινικές για τις νοσηλείες και γενικών περιστατικών, εκτός από την προϋπάρχουσα συνεργασία σε κλίνες Εντατικής Θεραπείας. Έτσι, ενδεχομένως μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα να αρχίσει η μεταφορά των ασθενών με άλλα νοσήματα – εκτός Covid- από τα δημόσια στα ιδιωτικά νοσοκομεία.
 πηγη artinews.gr
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου