5


Translate

17 Απρ 2017

Τσεχία: «Δεχθήκαμε 12 πρόσφυγες - Δεν παίρνουμε άλλους και ας μας τιμωρήσει η ΕΕ» ...ΜΟΥΖΑΛΑ ΣΕΡΒΙΤΣΙΑ ΓΙΑ 1588.....ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ.....ΡΕ ΤΣΙΠΡΑ......ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ...!!!

Η Τσεχία δέχτηκε μόλις 12 πρόσφυγες, από τους 1.600 που πρέπει να πάρει βάσει του ευρωπαϊκού προγράμματος μετεγκατάστασης και δεν πρόκειται να πάρει κανέναν άλλον, διαμηνύει ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μίλαν Κόβανετς και συμπληρώνει:
Ακόμα και αν η ΕΕ μας τιμωρήσει.
Αυτό βέβαια σημαίνει ότι θα φορτώσουν στην Ελλάδα όποιος πρόσφυγες αρνούνται να παραλάβουν οι ευρωπαϊκές χώρες
Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Κόβαντες δήλωσε πως η Τσεχία είναι πρόθυμη να αντιμετωπίσει ακόμα και οικονομικές κυρώσεις στο θέμα αυτό, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει στάση. «Καθώς ελέγχουμε τους πρόσφυγες που έχουν απομείνει, θεωρώ ότι δεν είναι δυνατόν να πάρουμε κανέναν άλλον», είπε.
«Από εκεί και πέρα, εναπόκειται στην κυβέρνηση το να αποφασίσει εάν αξίζει να υποστεί τις κυρώσεις ή όχι. Κατά την γνώμη μου, αξίζει. Δεν μπορείς να αφήνεις ανθρώπους έτσι εδώ χωρίς έλεγχο», συμπλήρωσε.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιθανό τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να επιβάλει κυρώσεις για το θέμα αυτό τόσο στην Τσεχία όσο και στην Πολωνία και την Ουγγαρία, που αρνούνται επίσης να δεχτούν πρόσφυγες και να εφαρμόσουν το πρόγραμμα. Το πρόστιμο μπορεί να ανέλθει έως και τα 250.000 ευρώ για κάθε «θέση», όπως καταγράφηκε στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Μάιο του 2016.
Στο ίδιο μήκος κύματος άλλωστε ήταν και οι δηλώσεις του Τσέχου προέδρου Μίλος Ζέμαν που επανειλημένως έχει πει ότι το να δεχτεί πρόσφυγες θα θέσει την χώρα του σε κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης.

ksipnistere.com
μονταζ ksypnarellhna

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου