Translate

r

20 Απρ 2017

Ο αιφνιδιασμός που αλλάζει όλα τα δεδομένα παγκοσμίως: Το Τ-14 «ΑRMATA» θα εκτοξεύει πυραύλους με πυρηνική κεφαλή – Oι ρωσικές τεθωρακισμένες μεραρχίες μετατρέπονται σε προκεχωρημένες χερσαίες πλατφόρμες εκτόξευσης πυρηνικών όπλων!

Του Βασίλη Καπούλα
Ο απόλυτος αιφνιδιασμός και το μεγάλο μυστικό της καθυστέρησης της μαζικής παραγωγής του ρωσικού υπερ-άρματος μάχης. Οι πληροφορίες που τρέχουν και αποδεσμέυονται γύρω από το ΑRMATA αλλάζουν όλα τα δεδομένα όπως τα γνωρίζαμε μέχρι τώρα ενώ οι ΝΑΤΟϊκές χερσαίες δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει τη Ρωσία βρίσκονται στο απόλυτο έλεος!
Η παρουσίαση των νέων
δυνατοτήτων του ρωσικού άρματος T-14 ARMATA έχει προκαλέσει πραγματικά τρόμο στην δύση με τους αμυντικούς αναλυτές σε Ευρώπη και ΗΠΑ να προσπαθούν να πείσουν ότι το νέο ρωσικό υπερ-άρμα στην πραγματικότητα δεν προσφέρει κάτι περισσότερο από τα δυτικά άρματα και ιδιαιτέρως το αμερικανικό M1 «Abrams» στις νεότερες εκδόσεις του.
Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική δυστυχώς για όλους τους δυτικούς …
Νέα τεράστια έκπληξη όμως δημοσιοποιήθηκε έναντι των νατοϊκών δυνάμεων που σταθμεύουν σε Βαλτική, Πολωνία και Ουκρανία, την οποία ήδη υλοποιούν οι τρομεροί μηχανικοί της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας με την καινούργια «χερσαία πλατφόρμα» με το ελληνικό όνομα «Armata» (καθόλου τυχαίο θα λέγαμε). 
Η «Uralvagonzavod» η εταιρεία που κατασκευάζει το άρμα-αίνιγμα του ρωσικού στρατού θα το  εξοπλίσει με πυροβόλο  152 χιλιοστών το οποίο θα έχει την δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων (μικρού μεγέθους) οι οποίοι θα φέρουν πυρηνική κεφαλή, προκαλώντας πανικό σε όλες τις χερσαίες νατοϊκές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί γύρω από τα ρωσικά σύνορα. 
Η Ρωσία ως γνωστόν από την δεκαετία του 1950 είχε εισάγει την δυνατότητα εκτόξευσης ακόμη από το άρμα μάχης Τ-55,  πυραύλων μικρού μεγέθους με πτερύγια από το πυροβόλο κάτι πρωτόγνωρο για τις νατοϊκές δυνάμεις.
Τώρα αυξάνοντας το διαμέτρημα του πυροβόλου στα 152 χιλ, δίνει την δυνατότητα εκτόξευσης παρόμοιου σύγχρονου πυραύλου ο οποίος όμως θα εμπεριέχει πυρηνική γόμωση.
Με αυτόν  τον τρόπο οι ρωσικές τεθωρακισμένες ταξιαρχίες και μεραρχίες που θα έχουν επανδρωθεί με άρματα αυτού του τύπου θα αποτελούν προκεχωρημένες χερσαίες πλατφόρμες εκτόξευσης πυρηνικών όπλων, σε όλο το πεδίο των μελλοντικών αναμετρήσεων με το ΝΑΤΟ, κάτι που αποτελεί σαφώς «φουλ του άσσου» στα χέρια του ρωσικού γενικού επιτελείου .
Ποιος πλέον θα μπορεί να σταματήσει την προέλαση μιας μονάδας με 50 άρματα μάχης «Armata» με πυρηνικού πυραύλους για παράδειγμα, η οποία θα επιτίθεται σε μεγάλη έκταση και η οποία θα έχει ως ασφάλεια μονάδες αντιαεροπορικών πυραύλων, ελικοπτέρων και αεροσκαφών από πάνω της ;   
Το ρωσικό άρμα μάχης «Αρμάτα» αποκτώντας την δυνατότητα εκτόξευσης  τακτικών πυρηνικών όπλων θα γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος του σύγχρονου πεδίου μάχης με εκπληκτικές δυνατότητες .
Σύμφωνα με δημοσιευμένες πληροφορίες, η εταιρεία «Uralvagonzavod»  εκσυγχρονίζει την πολλά υποσχόμενη πλατφόρμα «Αρμάτα», με ένα πυροβόλο 152-mm 2A83. Αυτό έχει την δυνατότητα εκτόξευσης  τακτικών πυρηνικών πυραύλων .
Ο αριθμός των βλημάτων αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστός  αλλά θα πρέπει να είναι μικρός, πρόσθεσε το αμερικανικό περιοδικό . Αυτό είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί «ζημιά» σε ενδεχόμενη έκρηξη εντός του άρματος από εχθρικά αντιαρματικά.
Το υπάρχον πυροβόλο 2A82 έχει ήδη μέγιστο δραστικό βεληνεκές 7 χιλιομέτρων και με την τοποθέτηση του νέου πυροβόλου αυτό θα ανέλθει  στα 8-10 χιλιόμετρα .
Υπό αυτές τις συνθήκες, η ικανότητα καταστροφής του πυρηνικού βλήματος από τα τα ρωσικά άρματα θα είναι περίπου 1000 τόνοι. Για λόγους σύγκρισης, η δύναμη της πυρηνικής βόμβας που οι Ηνωμένες Πολιτείες έριξαν  στη Χιροσίμα, εμπεριείχε  13 με 18 χιλιάδες τόνους ΤΝΤ.
Ο πύραυλος με εκρηκτική ικανότητα  1 κιλοτόνου είναι ικανός  να προκαλέσει ζημιά και κρατήρα  120 μέτρων σε πλάτος. Τα ρωσικά άρματα θα έχουν δυνατότητα πλήγματος  300 μέτρων από το επίκεντρο του κρατήρα προς  όλες τις κατευθύνσεις.
Οι άνδρες του εχθρικού  πεζικού από την έκρηξη του πυραύλου θα πάθουν άμεσα εγκαύματα τρίτου βαθμού σε απόσταση 400 μέτρων από το επίκεντρο.
Ενώ σε απόσταση 700 μέτρων από το επίκεντρο οι περισσότεροι  από τους μισούς από τους στρατιώτες θα δεχθούν  επίπεδο  ακτινοβολίας που θα έχει ως αποτέλεσμα τον άμεσο  θάνατό τους.
Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή τα σημερινά ρωσικά  αυτοκινούμενα πυροβόλα 152 χιλιοστών 2C19  «MSTA-S» είναι ικανά να εκτοξεύσουν και αυτά πυρομαχικά με πυρηνική κεφαλή 3BVZ των οποίων η ισχύς είναι 1000  τόνοι με μέγιστη απόσταση βολής τα  13 χιλιόμετρα …
Οι δυνάμεις των τεθωρακισμένων είναι η κύρια δύναμη κρούσης των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων. Τα κύρια καθήκοντα τους είναι η άμυνα περιοχής, η άμεση στήριξη των μηχανοκίνητων στρατευμάτων, η αναχαίτιση επιθέσεων και αντεπιθέσεων του εχθρού, καθώς και η   επίθεση για την διάρρηξη ισχυρής αμυντικού εχθρικούς «τείχους» σε μεγάλο βάθος, έχοντας πάντα ως στόχο την εξολόθρευση του και την ολοκληρωτική  ήττα του εχθρού.
Σύμφωνα με αξιωματούχους της βρετανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, το νέο ρωσικό άρμα μάχης, το οποίο οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως «σούπερ άρμα», είναι ανώτερο από οποιοδήποτε άρμα μάχης που είναι σήμερα διαθέσιμο στις χώρες του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι είναι ταχύτερο ελαφρύτερο και μικρότερου προφίλ από τα αντίστοιχα υπάρχοντα άρματα.
Το ρωσικό άρμα μάχης  έχει τη δυνατότητα αυτόματου οπλισμού του πυργίσκου (ο οποίος ελέγχεται ψηφιακά) με διαφόρων ειδών βλήματα, και παρέχει ενεργή προστασία στο πλήρωμα, αν το άρμα βληθεί στη διάρκεια μάχης, διασφαλίζοντας την επιβίωσή του, πέραν του ότι η θωράκισή του θεωρείται εξαιρετική.
Πληροφορίες από διάφορες πηγές αναφέρουν την μετακίνηση των πρώτων αρμάτων αυτού του τύπου στις «ευπαθείς» περιοχές των χωρών της Βαλτικής , στις  οποίες υφίσταται ήδη αμερικανική και στον μέλλον γερμανική ισχυρή  στρατιωτική παρουσία.
Η θέα και μόνο ενός τέτοιου άρματος από τις νατοϊκές δυνάμεις θα  προκαλούσε τουλάχιστον πανικό, αντίστοιχο με αυτό που προκαλούσε το γερμανικό άρμα μάχης TIGER  στην ουκρανική στέπα το 1942.
Το  T-14  είναι εξοπλισμένο με κινητήρα diesel 1500-2000 ίππων, λειόκανο πυροβόλο 125-mm  το οποίο θα ελέγχεται  με τηλεχειριστήριο από την κάψουλα του προσωπικού  όπως και τα βλήματα .
Επίσης  διαθέτει επιπλέον, αυτόματο πυροβόλο 30 mm με επιλεκτική προμήθεια πυρομαχικών, πολυβόλο 7.62-mm PKTM , και δύο δίδυμους εκτοξευτές ATGM «Cornet».
.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου