5


Translate

12 Απρ 2017

Κύπελλο Ελλάδας Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0: Είχε ουσία και βλέπει πιο καθαρά τον... τελικό (βίντεο)

Ο Μάρκους Μπεργκ αυτή τη φορά μπορεί να μην σκόραρε, αλλά μοίρασε δύο ασίστ κι ο Παναθηναϊκός έβαλε γερές βάσεις πρόκρισης στον τελικό! - Στο 21' με κεφαλιά ο Σουηδός βρήκε τον Μολέδο που έκανε το 1-0 και το 83' γύρισε στον αμαρκάριστο Λέτο που έκανε το 2-0!
Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και ο Μαρίνος Ουζουνίδης εμπιστεύθηκε την ενδεκάδα που τον έβγαλε...
ασπροπρόσωπο και νικητή στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Χουλτ, δεξί ο Κουλιμπαλί και ο Μολέδο με τον Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας. Ζέκα και Κουρμπέλης στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερό χαφ ο Εμποκού, δεξί ο Βιγιαφάνιες και ο Κλωναρίδης μαζί με τον Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης. Στον αντίποδα, ο Βλάνταν Ίβιτς ετοίμαζε εκπλήξεις! Αφησε εκτός αποστολής τον Κλάους και τον Μπίσεσβαρ και δεν ξεκίνησε τον Τσίμιροτ, έχοντας στον πάγκο τον Πρίγιοβιτς στο... come back του Σέρβου επιθετικού μετά τον σοβαρό τραυματισμό στον ώμο.
Ο Γλύκος υπερασπίστηκε την εστία του «δικεφάλου». Μαλεζάς και Κρέσπο οι δύο στόπερ, με τον Μάτος στα δεξιά της άμυνας και τον Λέοβατς στα αριστερά. Σακχόφ, Κάνιας και Ουάρντα στο κέντρο. Στα «φτερά» ο Κάμπος και ο Ενρίκε, με τον Κουλούρη «φουνταριστό». Κεφάλι πρόκρισης Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο με εκατέρωθεν εύκολα λάθη και καμία υπομονή και συγκέντρωση στην κυκλοφορία της μπάλας, ο ΠΑΟΚ έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό με πίεση ψηλά.
Οι «πράσινοι» προβληματίστηκαν, «πούλησαν» εύκολα μπάλες σε σημείο που απαγορεύεται αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν σωστές επιλογές για να εκμεταλλευθούν την καλή δουλειά που έκαναν πρεσάροντας σωστά για περίπου ένα δεκάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, δεν άργησε να βρει λύσεις και από το 20΄ και μέτα πήραν τα ηνία του παιχνιδιού, πίεσε τον ΠΑΟΚ και δημιούργησε φάσεις για γκολ, έχοντας σε σπουδαίο βράδυ τον Νίκλας Χουλτ, τον Λούκας Βιγιαφάνιες και τον Μάρκους Μπεργκ.
Οι γηπεδούχοι είχαν ένα πεντάλεπτο... φωτιά! Στο 19' ο Μπεργκ χτύπησε το πρώτο «καμπανάκι», στο 20' το δεύτερο με τον Γλύκο να αποκρούει την κεφαλιά του Σουηδού και στο 21' ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 1-0! Η άμυνα του ΠΑΟΚ πιάστηκε στον ύπνο, ο Μπεργκ έστρωσε στον Μολέδο και ο Βραζιλιάνος με εξαιρετική κεφαλιά άνοιξε το σκορ!
.
 Ο Λέτο απέδωσε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη!
Από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος, είχε περισσότερη ενέργεια και όποτε ήθελε πλησίαζε με αξιώσεις προς την περιοχή του ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και έδειχνε χαμένος πάνω στο χορτάρι της Λεωφόρου. Το «τριφύλλι» κυριάρχησε αλλά του έλειψε πολύ η σωστή τελική πάσα. Χουλτ και Κουλιμπαλί έκαναν πάρτι από τα άκρα αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είχε αυτό το κάτι παραπάνω στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου. Ο Γλύκος στο 66' απόκρουσε τον «κεραυνό» του Μπεργκ και η επιλογή του Ουζουνίδη να ρίξει στο ματς τον Λέτο άλλαξε τις ισορροπίες. Ο Παναθηναϊκός δεν σταμάτησε να ψάχνει το δεύτερο γκολ και στο 83' ο «Σέμπα» απέδωσε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.
.
 Ξανά από μία κόντρα, ο Μπεργκ βρέθηκε μόνος του στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και αντί να τελειώσει την φάση μόνος του, το έκανε... σίγουρο. Παράλληλα πάσα, αμαρκάριστος ο Λέτο και 2-0! Ο Αργεντινός έδωσε στην ομάδα του αυτό που άξιζε βάσει εικόνας και το τελικό 2-0 δίνει στον Παναθηναϊκό ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.
MAN OF THE MATCH: Μάρκους Μπεργκ! Ο Σουηδός επιθετικός του Παναθηναϊκού κατάφερε απόψε να είναι το ίδιο χρήσιμος για το «τριφύλλι» και ας μην βρήκε τον δρόμο προς το πλεκτό! Τι έκανε; Δείχνοντας σημάδια της σπάνιας ποδοσφαιρικής του οξυδέρκειας «σέρβιρε» δύο τέρματα. Το πρώτο στο Μολέδο με κεφαλιά ακριβείας και το δεύτερο στον Λέτο με «πάρε-βάλε» γύρισμα της μπάλας από αριστερά. Καταπληκτικό ματς από τον «mr.Goal» των «πρασίνων».
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Έκανε πάρτι από τα αριστερά, ταλαιπώρησε αφάνταστα τον Λέο Μάτος και κατέγραψε την καλύτερή του, πιο εντυπωσιακή εμφάνισή του με την πράσινη φανέλα. Ο λόγος για τον Νίκλας Χουλτ. Εξαιρετικός και ανασταλτικά. Για τον ΠΑΟΚ μόνο ο Γλύκος στάθηκε στο ύψος του έχοντας μερικές εντυπωσιακές επεμβάσεις, με πιο σημαντική εκείνη στην σουτάρα του Μπεργκ στο 68' που έδιωξε σε κόρνερ.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Πέδρο Ενρίκε. Ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ έχασε μία τεράστια ευκαιρία να φέρει στα ίσια το ματς, δεν έδινε καμία βοήθεια στον Μάτος παρά την υπερφόρτωση του Παναθηναϊκού και ήταν απογοητευτικός.
Η ΓΚΑΦΑ: Στο 29' ο Λέοβατς βρίσκει χώρο στα δεξιά της άμυνας του Παναθηναϊκού, γυρίζει ιδανικά την μπάλα διαγώνια και ο Ενρίκε είναι μόνος του. Αμαρκάριστος. Σαν σε προπόνηση. Ο Βραζιλιάνος σουτάρει τραγικά, βάζοντας λάθος το σώμα του και στέλνει την μπάλα στο πέταλο, πετώντας στα σκουπίδια μια μοναδική ευκαιρία για την ομάδα του.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σιδηρόπουλος και οι βοηθοί του είχαν να διαχειριστούν δύο δύσκολες φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρονται Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ. Αμφότερες στο δεύτερο ημίχρονο. Στην πρώτη ο Μπεργκ σουτάρει μέσα στην περιοχή, η μπάλα βρίσκει ψηλά στο χέρι του Κρέσπο. Στην δεύτερη μετά από ενέργεια του Μάτος η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Χουλτ μέσα στην περιοχή. Ο Κομίνης που ήταν μπροστά στην φάση το θεώρησε ακούσιο δείχνοντας μάλιστα στον Βραζιλιάνο μπακ ότι ο Σουηδός δεν είχε κατεύθυνση προς την μπάλα.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που έδειξε ότι θέλει πολύ να πάρει από απόψε προβάδισμα πρόκρισης, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο απόψε στην Λεωφόρο και έφτασε δίκαια στο 2-0 απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που ήταν... φάντασμα του καλού του εαυτού.

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου