5


Translate

12 Απρ 2017

Υποτονική η κίνηση στη Βαρβάκειο αγορά....ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΕΙ.....

Οι τιμές σε αρνί και κατσίκι - Δείτε το φωτορεπορτάζ 
Λίγες μόλις ημέρες πριν από το Πάσχα και οι καταναλωτές έχουν ξεκινήσει τις αγορές τους για το γιορτινό τραπέζι. Η Βαρβάκειος αγορά αυτές τις ημέρες έχει την τιμητική της καθώς όλοι αναζητούν την φθηνότερη τιμή για τον οβελία.
Σήμερα Μεγάλη Τετάρτη η κίνηση στην αγορά της Βαρβακείου ήταν υποτονική με
τους καταναλωτές περισσότερο να κοιτάζουν παρά να αγοράζουν.
varavkios7 varavkios5
Η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών έχει μειωθεί σημαντικά και οι περισσότεροι, μετά από μία καλή έρευνα αγοράς, ψωνίζουν στο τέλος τα απολύτως απαραίτητα.
Πολλοί είναι εκείνοι πάντως που θα κάνουν εκπτώσεις στο πασχαλινό τραπέζι τραπέζι και δεν θα αγοράσουν ολόκληρο αρνί ή κατσίκι ή θα καταφύγουν σε φτηνότερες επιλογές για το πασχαλινό τραπέζι. Η τιμή σε αρνί και κατσίκι στη Βαρβάκειο αγορά σήμερα κυμαίνεται μεταξύ 4,99 - 5,99 ευρώ το κιλό.
varavkios9 varavkios4 varavkios10
Δεν είναι λίγοι πάντως και εκείνοι που όπως δηλώνουν θα αγοράσουν παϊδάκια ή κοτόπουλο για την ημέρα του Πάσχα. Ο πρόεδρος της Βαρβακείου Κλεάνθης Τσιρώνης τόνισε πως «οι εποχές που ο κόσμος αγόραζε αρνιά και κατσίκια έχουν περάσει». Εκείνο στο οποίο ελπίζουν οι έμποροι της Βαρβακείου είναι να τονωθεί λίγο η αγοραστική κίνηση με την καταβολή του δώρου του Πάσχα.
varavkios11 varavkios12 varavkios14
Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΕΣΕΕ, μικρή μείωση κατά 2,73% εκτιμάται πως θα καταγράψει φέτος το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού (6-8 ατόμων), σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Η μεταβολή προκύπτει ως αποτέλεσμα της γενικότερης πτωτικής πορείας της τιμής των κρεατικών κατά 3,86%.
Βάσει των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργήθηκαν στην Κεντρική Αγορά Αθηνών (Βαρβάκειος), η τιμή του αρνιού το φετινό Πάσχα καταγράφει υποχώρηση κατά 6,06% με την αντίστοιχη του κατσικιού να οριοθετείται σε ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα (-8,22%). Παράλληλα, αμετάβλητη παραμένει η τιμή του κοτόπουλου, με τη μοναδική αυξητική τάση στην εν λόγω κατηγορία να εντοπίζεται στην τιμή της χοιρινής μπριζόλας (4,44%).
varavkios3 varavkios2
Φωτογραφίες -βίντεο: Γιάννης Κέμμος
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου