5


Translate

18 Απρ 2017

Σφαιρόπουλος: «Το περιμέναμε εδώ και καιρό» (Βιντεο)

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Αναντολού Εφές (19/4, 21:00) και ο Γιάννη Σφαιρόπουλος εξήγησε πώς η ομάδα του θα επιδιώξει να κάνει το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειάζονται για να βρεθεί στο Final Four της Euroleague.
«Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία. Μπαίνουμε στη φάση των πλέι οφ και σίγουρα είναι αυτά τα παιχνίδια που περιμέναμε εδώ και καιρό. Ξεκινήσαμε
αρχές Οκτωβρίου την κανονική περίοδο και δουλέψαμε σκληρά, όλο αυτό το διάστημα των 6,5 μηνών για να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας. Τη στιγμή αυτή, ξεκινώντας τα play off, έχουμε την ευκαιρία, διαφυλάσσοντας την έδρα μας, να πάρουμε την πολυπόθητη πρόκριση για το Final Four.
Όμως, αυτό δεν είναι εύκολο γιατί παίζουμε με μια πολύ αξιόλογη και αξιόμαχη ομάδα, μια ομάδα που το τελευταίο δίμηνο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, η Εφές είναι μια ομάδα που παίζει σε υψηλούς ρυθμούς, έχει βρει χημεία στο διάστημα αυτό και έχει παίκτες που ο καθένας τους μπορεί να σου κάνει τη ζημιά. Εμείς έχουμε δουλέψει όλη τη χρονιά για αυτά τα παιχνίδια. Ο τρόπος που δουλέψαμε όλη τη χρονιά και αυτά που ζητάμε από τα παιδιά να κάνουν μέσα στο γήπεδο, είναι τα ίδια ακριβώς αυτά που θέλουμε να κάνουν και σε αυτούς τους αγώνες. Αυτή είναι η βάση μας ώστε να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε αυτά τα παιχνίδια.
Εμείς κοιτάμε μόνο το πρώτο παιχνίδι, δεν κοιτάμε τη σειρά, έχουμε αφοσιωθεί εδώ και καιρό σε αυτό το παιχνίδι. Και εκείνο που μένει τώρα είναι να ετοιμαστούμε και πνευματικά ώστε να είμαστε έτοιμοι αύριο να δώσουμε αυτή την πρώτη μάχη. Περιμένουμε τον κόσμο μας να γεμίσει το γήπεδο, , έχουν απομείνει ελάχιστα εισιτήρια,  ευελπιστούμε στο sold out και ελπίζουμε ο κόσμος να ενισχύσει με τη φωνή του την ομάδα μας στη δύσκολη αυτή προσπάθεια που έχουμε», είπε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε:
...στον έλεγχο του ρυθμού: «Η Εφές είναι μία ομάδα με πολύ υψηλό αγωνιστικό ρυθμό. Είναι πολύ καλή στο τρανζίσιον, στις ενδιάμεσες καταστάσεις και σίγουρα ο έλεγχος του ρυθμού θα είναι κλειδί.
...στο κίνητρο των παικτών: «Σίγουρα όταν ετοιμάζεσαι να παίξεις στα πλέι οφ, όλοι οι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι για να δώσουν το 100%. Μετράει, όμως και  η εμπειρία».
...για το αν οι παίκτες που έχουν εμπειρία από τα πλέι οφ της Euroleague βοηθούν εκείνους που δεν έχουν:  «Νομίζω πως η ομάδα λειτουργεί με αυτό πνεύμα. Και οι πληροφορίες που παίρνουν οι παίκτες από το προπονητικό επιτελείο και από τις εμπειρίες των συμπαικτών τους θα τους βοηθήσουν. Εχουμε δουλέψει όλη την χρονιά για αυτά τα ματς. Τα πλέι οφ είναι μία ειδική κατηγορία αγώνων».
...στον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του: «Είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση, έχουμε δουλέψει και τις τελευταίες λεπτομέρειες, ναι μεν υπάρχουν οι βασικές αρχές, έχουμε δουλέψει και όλες τις λεπτομέρειες και πιστεύω θα είμαστε ετοιμοπόλεμοι για αύριο».
...στο ότι ο Ολυμπιακός έχει έφεση στο να παίρνει εκτός έδρας νίκες και αν αυτόν τον βοηθάει να μην νιώθει την πίεση του φαβορί:  «Δεν θα ήθελα να απαντήσω στην ερώτηση αυτή, αλλά θα την απαντήσω. Υπάρχει πίεση για τον γηπεδούχο, όντως ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει εκτός έδρας. Έχουμε στην άκρη του μυαλού μας ότι μπορεί να παίξει το ίδιο καλά εντός και εκτός έδρας. Αλλά επαναλαμβάνω, κοιτάμε μόνο το πρώτο ματς».
...στον Πάτρικ Γιανγκ: «Δεν θα ήθελα να μιλήσω μεμονωμένα για παίκτες. Για να κερδίσεις παιχνίδι πλέι οφ πρέπει όλοι οι παίκτες να είναι καλά. Ο κάθε παίκτης είναι πολύτιμος και ο κάθε παίκτης πρέπει να δώσει το 100%. Eίτε είναι ψηλός είτε κοντός είτε φόργουορντ, όπου και να παίζει, πρέπει να παίξει όσο καλύτερα μπορεί. Ολοι είναι απαραίτητοι και όλοι πρέπει να δώσουν το 100%».
.
filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου