5


Translate

13 Απρ 2017

Πρέπει να ανησυχεί η Αθήνα για χτυπήματα σε εκκλησίες; Μέτρα ασφαλείας σε κοπτικούς ναούς – Η ανησυχία των Ιεραρχών -Μητροπολίτης Φθιώτιδος: «Δεν ξέρουμε τι θα περάσει στην πατρίδα μας»

Του Άγγελου Ρούσσου
Έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει και στην Αθήνα τα πρόσφατα χτυπήματα σε εκκλησίες στην Αίγυπτο. Τόσο Ιεράρχες όσο και οι αστυνομικές αρχές, καθένας από το δικό του μετερίζι, ανησυχούν….
Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος με αφορμή τα γεγονότα στην Αίγυπτο τόνισε σε προχθεσινή συνάντησή του με τον Πρέσβη του Ιράν στην Ελλάδα κ. Μαζίντ Μοταλεμπί Σαμπεσταρί πως
«η θρησκεία ενώνει τους ανθρώπους. Τα τραγικά γεγονότα στην Αίγυπτο οφείλονται στον φανατισμό και στην κακία των ανθρώπων. Έχουμε υποχρέωση εμείς να ενώνουμε τα διεστώτα με τον καλύτερο τρόπο»
Χθες ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος Αντιπρόεδρος της ΔΙΣ πήγε λίγο παραπέρα τον προβληματισμό…. “Τα περιβάλλοντα γεγονότα είναι πολύ δυσοίωνα και δεν ξέρουμε τι θα ξημερώσει. Δεν ξέρουμε τι θα περάσει και στην Πατρίδα μας. Αυτό που χρειάζεται είναι ενότητα, ζωντάνια πίστεως και ελπίδα στον λυτρωτή μας Ιησού Χριστό”ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την ακολουθία του Νυμφίου την Μ. Τρίτη στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου της ομωνύμου πολυπληθούς Ενορίας στη Λαμία.
Σε επιφυλακή οι αστυνομικές αρχές
Στο μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει και στις αστυνομικές αρχές για τις τρεις εκκλησίες των Κοπτών που βρίσκονται στην Αθήνα και συγκεκριμένα σε Πολύγωνο, Μενίδι και Κυψέλη και σε αυτές εκκλησιάζονται οι Κόπτες Χριστιανοί που εγκαταβιούν στην ελληνική πρωτεύουσα.
Ακριβώς λοιπόν επειδή αυτές τις μέρες οι εν λόγω ναοί αναμένεται να σφύζουν από κόσμο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο υπουργός Νίκος Τόσκας σε συνεργασία με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα και με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Αλκιβιάδη Ασημακόπουλο, αλλά και τους υπολοιπους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ, έχουν σχεδιάσει μέτρα ασφαλείας για αυτές τις άγιες μέρες.
Από τη μία συμφώνησαν να ενεργοποιηθεί το πληροφοριακό δίκτυο που συνδέεται με το μουσουλμανικό στοιχείο του λεκανοπεδίου και από την άλλη να υπάρξει επιτήρηση των λατρευτικών χώρων των Κοπτών.
Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ για τη φύλαξη τω τριών εκκλησιών των Κοπτών περιλαμβάνει περιπολίες της Άμεσης Δράσης αλλά και από μοτοσυκλέτες της ΔΙ.ΑΣ., ενώ οι αρχές βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους υπεύθυνους των εκκλησιών προκειμένου να ενημερωθούν εγκαίρως για οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση.
Πάντως σε γενικές γραμμές η αίσθηση είναι πως η Αθήνα δεν απειλείται από ριζοσπαστικούς πυρήνες του Ισλάμ…
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου