5


Translate

14 Απρ 2017

Οι εκδρομείς του Πάσχα εγκαταλείπουν την Αθήνα: Αυξημένη κίνηση σε ΚΤΕΛ, τρένα και αεροδρόμια

Μεγάλες ουρές το πρωί στην Αθηνών- Κορίνθου - Με σύμμαχο τον καλό καιρό το σούβλισμα του οβελία 
Με μικρές πλέον καθυστερήσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα.
Από το ύψος της Αττικής Οδού στην Ελευσίνα μέχρι τη Κακιά Σκάλα τα οχήματα κινούνται με ταχύτητες κάτω των 50χλμ παρά το γεγονός ότι
λειτουργούν τα περισσότερα κουβούκλια στα διόδια.
Πιο καλή είναι η κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών -Λαμίας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τροχαίας από τις 09.00 το πρωί έχουν περάσει περισσότερα από 84.000 οχήματα από τα διόδια της Ελευσίνας και περισσότερα από 55.000οχήματα από τα διόδια των Αφιδνών.

Πάρα πολλοί ταξιδιώτες επέλεξαν το ΚΤΕΛ για τους προορισμούς τους με αποτέλεσμα η πληρότητα να ξεπερνάει το 90 τοις 100 ενώ έχουν προγραμματιστεί αρκετά έκτακτα δρομολόγια ακόμη και για την ημέρα του Πάσχα.
Την ίδια ώρα μεγάλη είναι η κίνηση και στα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας όπου τα περισσότερα δρομολόγια παρουσιάζουν πληρότητα άνω του 70 τοις 100.
Ειδικότερα από το λιμάνι του Πειραιά μόνο χθες αναχώρησαν 25.957 επιβάτες ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας αναχώρησαν 7.852 επιβάτες.
Ο Δήμαρχος της Σύρου , Γιώργος Μαραγκός δηλώνει στο protothema.gr ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έχει στα χέρια του, ο αριθμός των επισκεπτών μέσω θαλάσσης τουλάχιστον, θα ξεπεράσει τους 10.000 επισκέπτες τη Μεγάλη Εβδομάδα και αυτό είναι ένα από τα υψηλότερα ρεκόρ για το νησί .

«Φέτος το Πάσχα των Ορθοδόξων συμπίπτει με το Πάσχα των Καθολικών παγκοσμίως και αυτό είναι πολύ καλό γιατί οι αργίες είναι κοινές με τις χώρες του εξωτερικού και έτσι πολλοί ξένοι Ορθόδοξοι και Καθολικοί έρχονται να περάσουν τις Άγιες Ημέρες στα νησιά μας και κυρίως στη Σύρο. Η ενημέρωση που έχω αυτή τη στιγμή είναι ότι τουλάχιστον μέσω θαλάσσης ο αριθμός των επισκεπτών θα ξεπεράσει τους 10.000 και αυτό είναι ένα από τα υψηλότερα ρεκόρ για εμάς για τις μέρες του Πάσχα».
Αυξημένη είναι όμως από τη Μεγάλη Τετάρτη και θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα η κίνηση στο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς πρόκειται να πραγματοποιηθούν 2.630πτήσεις προς όλους τους προορισμούς.
Δημοφιλείς προορισμοί βάσει έξτρα πτήσεων και τσάρτερ είναι η Πάρος και η Κέρκυρα. Επίσης στους δημοφιλείς προορισμούς συγκαταλέγονται και η Θεσσαλονίκη, η Σαντορίνη, η Λάρνακα, το Ηράκλειο, τα Χανιά και η Ρόδος.
Για αυτούς που επιλέγουν να μετακινηθούν με τα τρένα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ  μέχρι και το πρώτο πρωινό δρομολόγιο του Μεγάλου Σαββάτου θα αυξήσει την χωρητικότητα των αμαξοστοιχιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.
Σύμμαχος των εκδρομέων ο καλός καιρός, αφού οι θερμοκρασίες θα είναι καλές και οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.
..
 protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου