Translate

r

19 Απρ 2017

EKTAKTO- Nεα πολεμική εκστρατεία από τις ΗΠΑ: Ο 6ος Αμερικανικός στόλος θα εξαπολύσει πυραύλους TOMAHAWK στο Σινά – Ο ISIS στοχοποίησε την Ορθοδοξία στην Αίγυπτο – Ενισχύεται η φρουρά στο Ιερό μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Καταιγιστικές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα στην χερσόνησο του Σινά σύμφωνα με τις οποίες,  ο 6ος αμερικανικός στόλος μετακίνησε ήδη αντιτορπιλικά κλάσεως Arleigh Burke (πιθανόν το USS PORTER και το USS ROSS) με σκοπό να εξαπολύσει κύμα πυραύλων  TOMAHAWK στις θέσεις του ισλαμικού στρατού στο Σινά.
Αυτό αναφέρει έκτακτο δελτίο
του ισραηλινού πρακτορείου ειδήσεων DEBKAfile το οποίο επικαλείται στρατιωτικές  και αντιτρομοκρατικές πηγές του Ισραήλ .
Αυτή θα ήταν η δεύτερη αμερικανική επίθεση μέσα σε ένα μήνα εναντίον στόχου της Μέσης Ανατολής, μετά την επίθεση στην Συρία.
Την ίδια ακριβώς στιγμή ο ISIS  έχει θέσει σε κλοιό και νέων επιθέσεων εναντίον ορθόδοξων μοναστηριών, εκκλησιών και γενικά εναντίον όλων των χριστιανών  στην Αίγυπτο. 
Η  αμερικανική επίθεση με πυραύλους  στο Σινά θα θέσει  τον πόλεμο με τον ISIS στη Μέση Ανατολή σε ένα νέο πολεμικό πλαίσιο θέτοντας σε κίνδυνο πλέον τους πάντες και τα πάντα.
Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος  Abdul-Fatteh El-Sisi έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας σε ύψιστο συναγερμό και έχει διασπείρει σε διάφορα σημεία και εγκαταστάσεις επίλεκτες δυνάμεις.
Πληροφορίες φέρουν τον αιγυπτιακό στρατό να ενισχύει δυναμικά την φρουρά στο Ιερό μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά με επίλεκτες δυνάμεις ενώ θέση λαμβάνουν και οι εκατοντάδες Βεδουίνοι οι οποίοι ζουν γύρο από αυτό και βγάζουν τα απαραίτητα για την διαβίωση τους.  
Στόχος των αμερικανικών πυραύλων είναι η οργάνωση Αλ Σαμ παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους  και το  αρχηγείο της που ευρίσκεται σε ένα τεράστιο δίκτυο  σηράγγων και σπηλαίων στο κεντρικό ορεινό συγκρότημα Jabal  Halal της χερσονήσου.
Το συγκεκριμένο ονομάζεται  «Tora Bora of Sinai», και είναι  πολλοί οι δρόμοι που ξεκινούν από αυτή την περιοχή .
Για αυτό και οι ΗΠΑ ετοιμάζουν να ρίξουν ακόμη και  μη πυρηνική βόμβα GBU-43 / B με στόχο να καταστρέψουν τα πάντα στην περιοχή ισοπεδώνοντας μια τεράστια έκταση.
Η τελευταία αιγυπτιακή επίθεση στο οχυρό του ISIS πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου, λίγο πριν ο Αιγύπτιος πρόεδρος ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον. Ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν 31 τρομοκράτες και καταστράφηκαν αρκετές σπηλιές που είχαν  όπλα και πυρομαχικά.
Αλλά η ζημιά που έγινε δεν ήταν αρκετά καταστροφική για να διαταράξει τις επιχειρήσεις των ισλαμιστών τρομοκρατών, αναφέρουν οι στρατιωτικές πηγές.
Οι περισσότεροι ισλαμιστές τρομοκράτες διέφυγαν με τη βοήθεια άλλων φυλών της περιοχής  που είναι εξοικειωμένοι με κάθε γωνιά και κρησφύγετο στην χερσόνησο της ερήμου και οι οποίοι τους οδήγησαν με ασφάλεια σε νέες σπηλιές στο ορεινό συγκρότημα  Jabal Halal, το οποίο είναι  ακόμη  απρόσιτο  για τα αιγυπτιακά στρατεύματα.
Η νέα έδρα τους των τζιχαντιστών μπορεί να καταστραφεί μόνο από πυραύλους τύπου Cruise και βόμβες GBU που μπορούν να καταστρέψουν σε μεγάλο βάθος τα πάντα.
Οι Αιγύπτιοι και οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι, εάν καταστραφεί το σύστημα σπηλαίων στο Jabal Halal που στεγάζει το αρχηγείο του ISIS, η μακροχρόνια εκστρατεία του τρόμου θα περιοριστεί σημαντικά .
Η ελεύθερη και ασφαλή ροή του προσωπικού  των ισλαμιστών ανταρτών , των όπλων και των εκρηκτικών από το βουνό στα δίκτυα τα οποία  τρομοκρατούν τον πληθυσμό και τις αιγυπτιακές δυνάμεις του βόρειου Σινά θα σταματήσει .
Το ορεινό συγκρότημα Jabal Halal είναι ο κόμβος όλων των δικτύων λαθρεμπορίου του ISIS, μέσω των οποίων μετακινούνται μαχητές και όπλα από τη νότια Λιβύη στο Σινά και την Αίγυπτο.
Ήδη η απόφαση για την επίθεση των Αμερικανών φέρεται να έχει ληφθεί και μεταβιβαστεί από τον Αμερικανό ΥΠΑΜ  James Mattis στον διοικητή του 6ου αμερικανικού στόλου.
Ο  ISIS έχει ορκιστεί να πραγματοποιήσει περισσότερες επιθέσεις εναντίον των χριστιανών στην Αίγυπτο, οι οποίοι αποτελούν το 10% του πληθυσμού της χώρας με πάνω από 90 εκατομμύρια ανθρώπους.
Οι πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι η ασφάλεια είχε τεθεί σε υψηλή προειδοποίηση στις τουριστικές εγκαταστάσεις του νότιου Σινά μετά την επίθεση.
Η επίθεση στο νότιο Σινά έρχεται καθώς η Ρωσία αναμένεται να προβεί σε  απόφαση για το εάν θα αποκατασταθούν οι  πτήσεις προς το θέρετρο του Σαρμ ελ Σέιχ,  μετά την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους το 2015, που είχε  πλήξει σοβαρά την τουριστική βιομηχανία της περιοχής.
Επίσης υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ ανέλαβε το ασυνήθιστο βήμα πριν μερικές ημέρες να εμποδίσει τους πολίτες του να περάσουν στη χερσόνησο του Σινά, λέγοντας ότι η απειλή επιθέσεων στην περιοχή  από το Ισλαμικό Κράτος και άλλες ομάδες των τζιχαντιστών είναι σε υψηλά επίπεδα .
Η επίθεση της Κυριακής ώθησε τον Πρόεδρο Abdel-Fattah al-Sissi να κυρήξει  κατάσταση έκτακτης ανάγκης τριών μηνών και να αναπτύξει ένοπλες δυνάμεις για να βοηθήσει την αστυνομία να φυλάει ζωτικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των εκκλησιών σε ολόκληρη τη χώρα.
Τονίζεται ότι οι  Κόπτες της Αιγύπτου, είναι η μεγαλύτερη χριστιανική κοινότητα στη Μέση Ανατολή, η οποία διαμαρτύρεται διότι υφίστανται συνεχώς  διακρίσεις, καθώς και άμεσες επιθέσεις από την πλειοψηφία του  μουσουλμανικού πληθυσμού της χώρας.
Η επίθεση του  ISIS στο Σινά ήρθε  λίγο πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου του Βατικανού στην Αίγυπτο την επόμενη εβδομάδα.
Αυτό λοιπόν που διαφαίνεται είναι ότι η Αίγυπτος θα είναι το επόμενο  θύμα του ισλαμικού φονταμεταλισμού κάτι που θα επηρεάσει και τα 80 εκατομμύριο των κατοίκων της , μεταξύ αυτών και των ελληνορθόδοξων που υπάρχουν στην περιοχή αυτή για αιώνες.
Η ουσία όμως τώρα είναι υπάρχει η βούληση ο ISIS να καταστραφεί ολοκληρωτικά και τελειωτικά από όλες τις δυνάμεις μέσα και έξω από την χώρα.
.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου