Translate

r

19 Απρ 2017

Τρία «τρένα» έμφορτα με α/α συστήματα Tor M1/M2 μεταφέρει η Ρωσία στα σύνορα με Β.Κορέα για κατάρριψη των Αμερικανικών πυραύλων κρουζ AGM-86 ALCM – Μεγάλες προετοιμασίες και από το Πεκίνo- Επεισόδιο με Ν.Κορέα-Ιαπωνία

Του Βασίλη Καπούλα
Για Αρμαγεδδώνα προετοιμάζονται Ρωσία και Κίνα με αφορμή την επερχόμενη επίθεση στη Β.Κορέα, μια ενέργεια που μπορεί να φέρει αλυσιδωτές πολεμικές αντιδράσεις στην Κορεατική Χερσόνησο.  Η Ρωσία μεταφέρει με 3 «τρένα» δεκάδες αντιαεροπορικά συστήματα Tor M1/M2 στα σύνορα με τη Β.Κορέα για την κατάρριψη των Αμερικανικών πυραύλων κρουζ AGM-86 ALCM. Από την πλευρά της η Κίνα
έβγαλε τους S-300, MLRS και το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων βλημάτων Type 052D (κατά ΝΑΤΟ : Luyang III ), το οποίο θεωρείται το κινεζικό ισοδύναμο των αμερικανικών αντιτορπιλικών που είναι εξοπλισμένα με το σύστημα AEGIS.
Ένταση έχει προκληθεί ανάμεσα σε Κίνα και Ν.Κορέα-ΗΠΑ-Ιαπωνία με αφορμή την τοποθέτηση πυραυλικού συστήματος  μακρού βεληνεκούς, το οποίο σαφώς «απειλεί» τμήμα της κινεζικής βόρειας επικράτειας. 
Και οι τρεις χώρες καλούν την Κίνα να σταματήσει τα οικονομικά αντίμετρα εξαιτίας της ανάπτυξης του THAAD. Η δήλωση αυτή έγινε σε κοινή συνεδρίαση των χωρών που συνεδρίαζαν για υιοθέτηση μέτρων κατά της Β.Κορέας.
Ιαπωνία-ΗΠΑ και Ν.Κορέα χαρακτήρισαν τα οικονομικά μέτρα της Κίνας «παράλογα και ακατάλληλα».
Οι τρεις χώρες συμφώνησαν να ενισχύσουν την αποτροπή εναντίον της Β.Κορέας και την συνεργασία στο αμυντικό επίπεδο για αποτελεσματική απάντηση αν εμφανιστεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Όμως το χάσμα ανάμεσα στις χώρες δείχνει να μεγαλώνει.
«Η Κίνα προέβηκε στην απέλαση  32 νοτιοκορεατών ιεραποστόλων», ανακοίνωσε  υπάλληλος της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας , εν μέσω της διπλωματικής έντασης μεταξύ των δύο χωρών για την προγραμματισμένη ανάπτυξη  συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ στην χώρα .
Οι 32 νοτιοκορεάτες ιεραπόστολοι είχαν περιοχή δράσης την βορειοανατολική περιοχή Yanji της Κίνας, κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα και πολλοί από αυτούς εργάζονταν  εκεί για περισσότερο από μια δεκαετία .
Το υπουργείο εξωτερικών της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε ότι ενημέρωσε όλες τις χριστιανικές ομάδες σχετικά με την υπόθεση των ιεραποστόλων, προσθέτοντας ότι αυτοί εκδιώχθηκαν κακής κακώς .
Το υπουργείο ενημέρωσε τις ομάδες σχετικά με τη σημασία της συμμόρφωσης με τους νόμους και τα έθιμα των περιοχών όπου εργάζονται.
Στη Νότια Κορέα, είναι ευρέως διαδεδομένο ότι  η κίνηση αυτή του Πεκίνου είναι αντίποινα εναντίον σχεδίου της Σεούλ να φιλοξενήσει στο έδαφος της αντιπυραυλικό σύστημα του στρατού των ΗΠΑ με την ονομασία Terminal High Altitude Area ή THAAD, ενάντια στην απειλή των πυραυλικών επιθέσεων από τη Βόρεια Κορέα.
«Αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρχε καμία ένδειξη άμεσης σχέσης μεταξύ των απελάσεων και της έντασης με το αντιπυραυλικό σύστημα  THAAD», δήλωσε  αξιωματούχος της Νότιας Κορέας , ο οποίος ζήτησε ανωνυμία.
«Δεν υπήρξε καμία επίσημη εξήγηση από την Κίνα», είπε. «Δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση ότι έχει σχέση με το αντιπυραυλικό σύστημα THAAD», τόνισε ο ίδιος .
Το κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας διακηρύσσει ότι προστατεύει την ελευθερία της θρησκείας, αλλά κρατά σε αυστηρή επιτήρηση όλες τις θρησκευτικές δραστηριότητες ξένων μελών και ομάδων και επιτρέπει μόνο σε επίσημα αναγνωρισμένες θρησκείας να δρουν υπό προϋποθέσεις στην χώρα , τονίζουν Νοτιοκορεάτες ειδικοί.
Ο αριθμός των Νοτιοκορεατών ιεραποστόλων που εργάζονται στην Κίνα θα μπορούσε να φτάνει και τους  1.000, αναφέρουν τα ΜΜΕ της Νότιας Κορέας.
Οι περισσότεροι διεξάγουν το έργο τους  στα βορειοανατολικά, ενώ πολλοί  αποστάτες εγκαταλείπουν τη Βόρεια Κορέα και ταξιδεύουν στην Ν.Κορέα .
Το θέμα με την εγκατάσταση ραντάρ και πυραύλων  THAAD έχει προκαλέσει το κινεζικό αίσθημα διότι απειλείται σαφώς κινεζικό έδαφος, σύμφωνα με Κινέζους αμυντικούς αναλυτές.
Το Πεκίνο έχει αντιρρήσεις για τη σχεδιαζόμενη πυραυλική ανάπτυξη, λέγοντας ότι αυτή θα αποσταθεροποιήσει την περιφερειακή ισορροπία της περιοχής θα διαταράξει την ασφάλεια, , ενώ δεν θα  κάνει τίποτα για να διευκολύνει την ένταση στην κορεατική χερσόνησο.
Πολλοί Νοτιοκορεάτες πιστεύουν ότι το Πεκίνο σε αντίποινα λόγω των πυραύλων  THAAD, θα προβεί και σε νέα  μέτρα κατά εταιρειών και άλλων ομάδων από την Νότια Κορέα .
Σε άρθρο μας με τίτλο (  Κίνα και Ρωσία αποφάσισαν να απαντήσουν από κοινού στρατιωτικά στις ΗΠΑ και το φυτίλι ανάβει…) αναφέραμε ότι Μόσχα και Πεκίνο έχουν  αποφασίσει  να προβούν άμεσα σε αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ και της τοποθέτησης πυραυλικών συστημάτων THAAD στην κορεατική χερσόνησο,  με πρόφαση το κομουνιστικό καθεστώς της Β.Κορέας.
Οι δύο υπερδυνάμεις  συμφώνησαν να λάβουν απροσδιόριστο αριθμό «αντιμέτρων» ως απάντηση στο σχέδιο των ΗΠΑ για την ανάπτυξη μεγάλου αριθμού χερσαίων δυνάμεων και πολεμικών πλοίων στην Νότια Κορέα σύμφωνα με το  κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Ρώσοι και Κινέζοι ανώτατοι αξιωματικοί ανησυχούν ότι το ισχυρό ραντάρ του αμερικανικού πυραυλικού συστήματος θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά τους, αυξάνοντας παράλληλα  τις εντάσεις σε ολόκληρη την περιοχή.
Ο Κινεζικός Δράκος «απαντάει» στις ΗΠΑ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου