5


Translate

8 Απρ 2018

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ::: Μισθός 100 ευρώ μικτά... κι ύστερα ήρθε η ανάπτυξη....ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΗΔΕΣ....ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ...!!!

Οι συνθήκες γαλέρας και κινεζοποίησης του ιδιωτικού τομέα δεν έχει τελειωμό.123.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αμείβονται με 100 ευρώ μεικτά ενώ σχεδόν 400.000 με μερική η εκ περιτροπής απασχόληση και κάτω από 500 ευρώ μεικτά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της "ΕΡΓΑΝΗ"
αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας για μερική απασχόληση ή εκ περιτροπής (καταλαμβάνουν το 51% των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα) αλλά μειώθηκαν οι θέσεις μισθωτής απασχόλησης και μάλιστα για μεγάλες ηλικίες (λόγω απολύσεων ή αποχωρήσεων).
Οι επιχειρήσεις διώχνουν "μεγάλους" και σχετικά ακριβούς για τα σημερινά δεδομένα για να προσλάβουν νέους με αποδοχές πείνας. Ολα αυτά την ώρα που οι πιστωτές από το Σεπτέμβριο έρχονται για να ζητήσουν τα χειρότερα. Την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων με χαμηλότερους μισθούς​ , κατάργηση ή περιορισμό του συνδικαλιστικού δικαιώματος, όχι επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων αλλά την διατήρηση των επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων.
Θα μιλούμε πλέον για μισθούς Βαλκανίων με την προσδοκία να έρθουν επενδύσεις και ανάπτυξη. Ωστόσο πουθενά σε προηγμένες οικονομικά χώρες η ανάπτυξη δεν ήρθε μέσω της μείωσης του μισθολογικού κόστους αλλά μέσω της εισαγωγής προηγμένης τεχνολογίας και παραγωγής σύγχρονων εμπορεύσιμων αγαθών.
Μάλλον ήρθε η ώρα κάποιοι στην αγορά και στη χώρα μας να κερδοσκοπούν ασύστολα σε βάρος των νέων και των εργαζομένων. Από την άλλη το δημόσιο συνεχίζει να κατατρώει τις σάρκες των φορολογουμένων απαιτώντας 17 δισ. το χρόνο για πληρωμές στο δυσκίνητο και αντιπαραγωγικό δημόσιο τομέα.
Αν προσμετρήσει κανείς τη μερική και εκ περιτροπής απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα ο μέσος μισθός είναι 600 ευρώ μεικτά, ενώ στο δημόσιο 1.050. Είπατε κάτι;
newpost.gr
μονταζ
22/8/16 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου