5


Translate

4 Ιουν 2018

Πολιτική Άδειασμα και από το ΣΥΡΙΖΑ σε Καρανίκα για τα «αμόρφωτα εθνίκια»

Μια ανάρτηση του συμβούλου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Καρανίκα, στο facebook μέσα στο σαββατοκύριακο για τα συλλαλητήρια που θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα για το Σκοπιανό έχει προκαλέσει αντιδράσεις.
Ακόμα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1 με μια φράση πήρε αποστάσεις από τις θέσεις του πρωθυπουργικού συμβούλου. «Αυτά τα ζητήματα αξίζουν μιας σοβαρής προσέγγισης »,
είπε ο κ. Μαντάς. Και μάλιστα όταν ρωτήθηκε αν αυτό αφορά τον κύριο Καρανίκα, απάντησε: «πάρτε το όπως θέλετε».
Ο Νίκος Καρανίκας στην αρχική ανάρτησή του χαρακτηρίζει ανιστόρητους τους συγχωριανούς του βορειοελλαδίτες και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Τα συλλαλητήρια αυτά, τον μόνο σκοπό που έχουν, είναι αυτός της αυτοαναφορικότητας, για την ενίσχυση της φασιστικής νοοτροπίας που θέλει τον εθνικισμό να μολύνει τα μυαλά των ανθρώπων που αγαπούν την χώρα τους».
Απαντώντας στα σχόλια στην ανάρτησή του ο κ. Καρανίκας πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και μιλάει για «αμόρφωτα εθνίκια» γράφοντας: «Μα είναι φοβερό. Έγιναν και οι συγχωριανοί μου εθνικια ενώ είναι όλοι μα ολοι και ολες μετανάστες ,προσφυγες. Μικρασιάτες, πόντιοι που ουρλιάζουν για την Μακεδονία ενώ δεν γνωρίζουν την ιστορία του τόπου. Μια ζωή θάλασσα και λίμνη μέχρι πριν 100 χρόνια που η αποξήρανση της λίμνης δημιούργησε την περιοχη …Και έχουν για μύθο τον Μεγα Αλέξανδρο να στέκεται στην περιοχή για να συνομιλήσει με κατοίκους….Προφανώς εννοεί ο μύθος τα ψάρια, γιατί μόνο τέτοια υπήρχαν όταν ζούσε και ο ίδιος, στην περιοχή. Και βγαίνουν τα αμόρφωτο εθνικια και επικαλούνται τον Μέγα Αλέξανδρο…».
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου