5


Translate

14 Ιουν 2018

Γι' αυτό σε λένε... ΘΡΥΛΟ!

Not in my house φώναξε ο Ολυμπιακός μένοντας ζωντανός στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» προστάτεψαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το «σπίτι» τους και ισοφάρισαν σε 2-2 τη σειρά του πρωταθλήματος αφού επικράτησαν με 92-76 του Παναθηναϊκού. Με την άμυνά του όπλο και σωστή αντιμετώπιση, αλλά και πλουραλιστικός στην επίθεση ο Ολυμπιακός έβγαλε τον καλύτερό του εαυτό, πηγαίνοντας
τον Παναθηναϊκό να κάνει αυτά που δεν τον βολεύουν και πλέον την Κυριακή πάει στο ΟΑΚΑ να τα παίξει όλα για όλα.
«ΚΛΕΙΔΙ»: Ο Ολυμπιακός άλλαξε την άμυνά του, κράταγε περισσότερο τα ματσαρίσματα και δεν πήγαινε στην αλλαγή συνέχεια, ενώ μπροστά έτρεξε και πήρε από πολλούς. Πολύ καλύτερο ροτέισον και από τον κόουτς.
MVP: Ο Μπράιαν Ρόμπερτς ήταν ο εμπνευστής, ο εκτελεστής, ο εγκέφαλος του Ολυμπιακού.
ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Στον Τζαμέλ Μακλίν μετά από πολύ καιρό. Πολύ καλός ο Αμερικανός με πυγμή.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 49 πόντους από τον πάγκο πήρε ο Ολυμπιακός.
ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ: Παπαπέτρου και Μιλουτίνοφ δεν βοήθησαν όσο θα ήθελαν.
Η ανάλυση του αγώνα…
Με τις ίδιες πεντάδες οι δύο ομάδες στο παρκέ όπως και στον 3ο τελικό, με τον Πρίντεζη να μπαίνει καλά και να σκοράρει 6 πόντους, ενώ τον γκαρντ του Παναθηναϊκού σημάδεψε και ο Σπανούλης στο αρχικό 8-3. Ο Γκιστ πάτησε γραμμή, μπροστά ο Σώμος αλλά δεν σφύριξε τίποτα με τον Καλάθη να πηγαίνει στο ντράιβ. Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν καλή, δεν άλλαζε συνέχεια, κρατώντας τα μαρκαρίσματα ενώ μπροστά έβλεπε και την έξτρα πάσα από μέσα προς τα έξω. Έτσι ήρθε τρίποντο του Παπανικολάου, ο οποίος στη συνέχεια πήγε μέχρι μέσα για το 16-9. Ο Καλάθης κτύπησε τον Μιλουτίνοφ στα πόδια, αλλά η μπάλα συνέχισε να κυκλοφορεί καλά, με τον Ρόμπερτς να κάνει το 21-12 από τα 6,75μ. Ανύπαρκτο 2ο φάουλ στον Ρόμπερτς, που μόνο ο Τζαφλέρης είδε (6-10 οι βολές), με τον Αμερικανό γκαρντ του Ολυμπιακού να «απαντά» στο γκολ-φάουλ του Γκιστ με νέο τρίποντο για το 27-16. Το 1ο δεκάλεπτο έκλεισε με γκολ φάουλ του Τζέιμς (27-19) με τον Ολυμπιακό να έχει πάρει 7 πόντους από αιφνιδιασμό.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στο 2ο δεκάλεπτο με Μπράουν-Στρέλνιεκς στα γκαρντ αλλά και… τεχνική ποινή στον Γουίλτζερ (βλακώδες φάουλ, αυστηρότατη η ποινή) και αντιαθλητικό (σε καμία περίπτωση) του Στρέλνιεκς στον Βουγιούκα. Με 3 βολές και σουτ του Βουγιούκα από τα 5 μέτρα ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 28-24, σε 1.20 λεπτό μέσα. Του Παπανικολάου πειράχτηκε και πάλι το μυαλό, ωστόσο έπαιζε πολύ καλά τον Καλάθη στην άμυνα. Μπροστά έγιναν δύο λάθος επιθέσεις και πήρε επιθετικό ο Μιλουτίνοφ, ενώ σε δύο περιπτώσεις ίδια περίπτωση με του Βουγιούκα αλλά αντιαθλητικό δεν σφυρίχτηκε στον Σπανούλη. Ο αρχηγός το πήρε πάνω του με ντράιβ και ξεκόλλησε τον Ολυμπιακό, έδωσε φόλλοου ο Μιλουτίνοφ ύστερα από χαμένη βολή (33-24) ενώ ο Πρίντεζης έπαιξε τον Παππά στην αλλαγή πηγαίνοντας μέχρι μέσα και το νερό μπήκε και πάλι στο αυλάκι (38-26 +12). Οι άμυνες πίσω ήταν καλές οι περισσότερες, άλλαζαν σωστά και ο Γκιστ σκόραρε με τον Παπανικολάου στη πλάτη (λογικό) αλλά Σπανούλης (με ντράιβ) και Γουίλτζερ κρατούσαν τη διαφορά με 42-31. Ο Καλάθης έκανε ζημιά με δύο ντράιβ, το ίδιο και ο Μακλίν όμως από πλευράς Ολυμπιακού με τον Σπανούλη μάλιστα να τον βρίσκει πέφτοντας για το 48-36 (20-17 επιμέρους) στο 20΄.
Ο Ολυμπιακός είχε 14 πόντους από λάθη αντιπάλου, 18 στο ζωγραφιστό, 4 από διπλή ευκαιρία και 7 σε αιφνιδιασμό. Είχε 66% δίποντα (10/15), 30% τρίποντα (3/10), 21 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 6 λάθη και 2 κλέψίματα.
Ο Παναθηναϊκός από την άλλη είχε 2 πόντους από λάθη αντιπάλου, 20 στο ζωγραφιστό, 5 από διπλή ευκαιρία και 3 σε αιφνιδιασμό. Στα δίποντα είχε 57% (11/19) και 12% τρίποντα (1/8), 12 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 9 λάθη και 2 κλεψίματα.
Κατά την προσφιλή του συνήθεια, ο Ολυμπιακός μπήκε στο 3ο δεκάλεπτο, χάνοντας δύο καλάθια από κάτω. Αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο σε τρανζίσιον ο Παπανικολάου και ο Λοτζέσκι έκανε με δύο σερί τρίποντα το 50-42. «Απάντησε» ο Παπανικολάου για το 53-42, αλλά έχασε μόνος του αιφνιδιασμό, έκανε λάθος πάσα και χάθηκε η μπάλα, με αποτέλεσμα ο Λοτζέσκι με νέο τρίποντο να μειώσει. Έχασε ξανά τη μπάλα, κατοχή στον Παναθηναϊκό και τρίποντο ο Τζέιμς για το 53-50 (5-14 επιμέρους). Ο Μάντζαρης μετά το τάιμ ευστόχησε από τα 6,75μ. με τον Σφαιρόπουλο να πηγαίνει στη συνέχεια με τρία γκαρντ. Λοτζέσκι και Τζέιμς με τρίποντα (5/7 στο 3ο από το 1/8 που είχε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος) έκαναν το 57-55, με τον Στρέλνιεκς να «απαντάει» αμέσως με τον ίδιο τρόπο και τους Μάντζαρη και Μακλίν με βολές να κάνουν το 63-57. Ο Στρέλνιεκς με ντράιβ απάντησε στο «πουλ απ» του Τζέιμς, με το τελευταίο να πηγαίνει δύο φορές στη γραμμή για πέντε βολές, καθώς στην 2η ο Τζαφλέρης είδε φάουλ του Παπανικολάου. Ο Μακλίν είχε τη λύση όπως και στο τέλος ο Ρόμπερτς με 4 πόντους για το 71-64 (23-28 επιμέρους).
Ρίβερς και Στρέλνιεκς ξεκίνησαν με τρίποντα στο 4ο δεκάλεπτο, ο Ρόμπερτς είδε πανέξυπνα τον διερχόμενο Μακλίν για ασίστ πίσω από το κεφάλι αλλά ο Ρίβερς με δύσκολο σουτ μείωσε και πάλι σε 76-69. Τέταρτο φάουλ του Μιλουτίνοφ με τον Σφαιρόπουλο να τον καθησυχάζει στον πάγκο, ενώ ο Καλάθης από ωραία ασίστ του Τζέιμς μόνος από κάτω έκανε το 77-71. Μακλίν και Ρόμπερτς με τρίποντο, αλλά και μετά από τεχνική ποινή στον πάγκο των φιλοξενούμενων, ο Αμερικανός σέντερ ανέβασαν σε 85-71 ενώ ο Ρόμπερτς στον αιφνιδιασμό έκανε το 90-72. Τελικό σκορ 92-76 και 2-2 η σειρά. Όλα για όλα στο ΟΑΚΑ την Κυριακή.
Τα Δεκάλεπτα:27-19, 48-36, 71-64, 92-76.

,
gavros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου