5


Translate

31 Οκτ 2018

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Παπαροσαλιαρομπουρδολογια μνημοσυνου...Καλα ξεμπερδεματα....Ο Γιωργος τον εγραψε....κανονικα απουσιαζοντας.....

 Στο Ζάππειο τα 40 χρόνια Βενιζέλος: Ενωτικός για το ΠΑΣΟΚ και αιχμηρός έναντι του Γ.Παπανδρέου
Tη λύπη του για την απουσία του Παπανδρέου εξέφρασε ο Ευ.Βενιζέλος μιλώντας στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, σπεύδοντας πάντως να εξηγήσει ότι η απουσία του είχε να κάνει με προγραμματισμένη εκδήλωση στο εξωτερικό.
«Εις πείσμα όλων εκείνων που στοχεύουν μόνιμα το ΠΑΣΟΚ γιατί ξέρουν ότι είμαστε ο θεμελιώδης κρίκος της αλυσίδας, η δημοκρατική παράταξη είναι εδώ και σηκώνει ψηλά τη σημαία του μέλλοντος του τόπου. Αυτός είναι ο ουσιαστικός τρόπος να τιμήσουμε τον Ανδρέα Παπανδρέου» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του.
Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι όπως έχει αποφασιστεί στην ΚΠΕ, το κόμμα βαδίζει στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης χωρίς ψεύτικα διλήμματα περί ΠΑΣΟΚ και δημοκρατικής παράταξης, για να τονίσει ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι ο κορμός της δημοκρατικής παράταξης.
Άφησε μία από τις αρκετές αιχμές προς τον Γιώργο Παπανδρέου, αναφέροντας ότι σε αυτά που άκουσε πρόσφατα για δήθεν οβιδιακές μεταμορφώσεις του ΠΑΣΟΚ, «δεν υπάρχει καμία μεταμόρφωση, υπάρχει μια πολιτική συμμαχιών που αναπτύξαμε».
Σχολιάζοντας το κλίμα αποδοκιμασίας που εισέπραξε τη Δευτέρα στα εγκαίνια της έκθεσης του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου» από μερίδα των παραβρισκόμενων, τόνισε ότι εκεί μίλησε για τον καταλυτικό ρόλο του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά, όπως σημείωσε, δυστυχώς αυτά που είπε «χάθηκαν μέσα στην ευτέλεια συμπεριφορών που δεν έχουν καμία σχέση με Δημοκρατία, πολιτικό πολιτισμό, προοδευτικό ύφος, σε συμπεριφορές που προσβάλλουν την παράταξη».
Ο κ. Βενιζέλος όπως είχε προϊδεάσει τη Δευτέρα, απάντησε και για το «πώς το ΠΑΣΟΚ έφτασε στη συνεργασία με τη δεξιά», αναφέροντας ότι η μετάβαση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ δεν ήταν προϊόν καμίας συνωμοσίας, αλλά επιλογή που είχε εκδηλωθεί για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2011, με τη διατύπωση για συνεργασία μόνο με τη ΝΔ και άλλον πρωθυπουργό.
Αναφερόμενος στο «εθνικό ορόσημο μεγάλων διαστάσεων», την προεδρική εκλογή, τόνισε ότι τα παιχνίδια με τους θεσμούς απαγορεύονται και όταν γίνονται τιμωρούνται.
Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως «ξέρουμε ότι μπορεί να έχουμε το ένα ή το άλλο αποτέλεσμα, ξέρουμε πιο είναι το χρονοδιάγραμμα των θεσμικών εξελίξεων από τώρα έως τον Φεβρουάριο και είμαστε προετοιμασμένοι και για τη μία και για την άλλη εκδοχή, αλλά προτείνουμε στον λαό την εκδοχή που είναι θεσμικά και εθνικά υπεύθυνη».
Αφήνοντας μία ακόμα αιχμή στην αναφορά Παπανδρέου σε πρωτοβουλίες για μια προοδευτική πορεία, ασχέτως από πού προέρχονται, είπε: «Προχωράμε όλοι μαζί όλοι όσοι ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ στο παραβάν».
Απαντώντας στις επικρίσεις, ο κ. Βενιζέλος έκανε μια αναδρομή στην προσωπική του πορεία: «Στάθηκα δίπλα στον Ανδρέα το 1989 όταν ήταν κατηγορούμενος στο Ειδικό Δικαστήριο, εγκαταλελειμμένος, προδομένος. Αλλά άντεξε. Διασφάλισα με τεράστιο προσωπικό κόστος την ενότητα του χώρου το 2007 μέσα σε συνθήκες τριτοκοσμικού φασισμού. Αγωνίστηκα στη Βουλή το 2008-2009, για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ.
» Δεν παρασύρθηκα σε καμία προεκλογική δημαγωγία το 2009. Αγωνίστηκα να αποτρέψω το φλερτ με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το 2009. Ανέλαβα το τεράστιο βάρος της οικονομικής πολιτικής τον Ιούνιο του 2011.
» Διαπραγματεύθηκα το νέο πρόγραμμα και την κολοσσιαία μείωση του χρέους. Απέτρεψα την καταστροφή ενός δημοψηφίσματος με ερώτημα 'ναι ή όχι στο ευρώ'. Ανέλαβα την ηγεσία ενός ΠΑΣΟΚ όχι του 44%, αλλά του 4% των δημοσκοπήσεων για τις οποίες με ρωτούσαν συνεχώς στις συνεδριάσεις του Eurogroup.
» Δεν έκανα καριέρα χάρις στο ΠΑΣΟΚ, δεν κάνω καριέρα ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Δεν είμαι αρχηγός ενός μικρού ιδιόκτητου, προσωπικού κόμματος. Επιτελώ καθήκον με πολύ σαφείς στόχους, εθνικούς και παραταξιακούς. Το επιτελώ με θεσμικούς όρους και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Όρεξη να’ χετε, αρκεί να μπορείτε ν’ αγωνιστείτε για τους στόχους.»
Newsroom ΔΟΛ
μονταζ  teo
 4/9/14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου