5


Translate

21 Ιουλ 2020

Ιερά Σινδόνη : Ψεύτικες οι κηλίδες αίματος στο σεντόνι του Ιησού

Νέα έρευνα έρχεται να αμφισβητήσει την αυθεντικότητα της Ιεράς Σινδόνης, του σεντονιού που φυλάσσεται στο Τορίνο και πλήθος Χριστιανών πιστεύει, πως πρόκειται για το ταφικό ένδυμα του Ιησού. Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Forensic Sciences το «μυστικό»
βρίσκεται στις σταγόνες αίματος.
Στη Σινδόνη του Τορίνου απεικονίζεται το αποτύπωμα ενός γενειοφόρου άνδρα που έχει τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος και υπάρχουν ποτάμια αίματος από πληγές στους καρπούς, τα πόδια και τα πλευρά. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ύφασμα φέρει σταγόνες αίματος από ένα σταθερό μοντέλο και όχι από έναν σταυρωμένο άνδρα ή από ένα πτώμα – τα μοτίβα των κηλίδων είναι ασυνεπή κάτι που υποδηλώνει ότι είναι ψεύτικα, γράφει ο eleftherostypos.gr
Προς το παρόν, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν έχει λάβει επίσημη θέση σχετικά με την αυθεντικότητα του υφάσματος, το οποίο θυμίζει αρνητική φωτογραφία και φέρει την εικόνα ενός ανθρώπου με πληγές σταύρωσης.
Διάφοροι σκεπτικιστές έχουν αμφισβητήσει την αυθεντικότητα του υφάσματος και πιστεύουν πως η Σινδόνη είναι μια αριστοτεχνική, μεσαιωνική πλαστογραφία, καθώς μια σειρά δοκιμών χρονολογικού χαρακτήρα με τη χρήση άνθρακα, που έλαβαν χώρα το 1988, υπολόγισαν πως το ύφασμα κατασκευάστηκε μεταξύ του 1260 και του 1390 μ.Χ.
Όπως ανέφερε στο BuzzFeed News ο Ματέο Μπορίνι, εγκληματολόγος στο πανεπιστήμιο John Moores στο Λίβερπουλ της Αγγλίας, μαζί με τον χημικό Λουίτζι Γκαρλασέλι του πανεπιστημίου της Πάβια, χρησιμοποίησαν πραγματικά και ψεύτικα δείγματα αίματος σε ύφασμα για να ελέγξουν τον προσανατολισμό των λεκέδων. Επιπλέον συνέκριναν και τα δύο υγρά για να δουν αν ρέουν με τον ίδιο τρόπο.
Συγκεκριμένα, ένας μικροσκοπικός σωλήνας εισήχθη στον καρπό ενός εθελοντή για να προσομοιωθούν οι σταγόνες αίματος από τα καρφιά της σταύρωσης, ενώ για την πλάγια πληγή της λόγχης στα πλευρά του Ιησού χρησιμοποιήθηκε ένα μοντέλο του ανθρώπινου σώματος. Χρησιμοποιώντας όργανα υψηλής τεχνολογίας όπως ο βαλλιστικός γωνιακός ανιχνευτής, η μελέτη έδειξε πως η κατεύθυνση και η συμπεριφορά των ποταμών του αίματος δεν ταιριάζουν με εκείνες που αποτυπώνονται σε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης της Σινδόνης.
«Αν υποθέσουμε πως οι κόκκινες κηλίδες στο ύφασμα είναι πράγματι αίμα από τα τραύματα της σταύρωσης, τα αποτελέσματα των πειραμάτων μας αποδεικνύουν πως τα ρέοντα σχήματα από τις διαφορετικές περιοχές του σώματος δεν έχουν λογική συνέπεια», κατέληξε η επιστημονική έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου