5


Translate

23 Ιουλ 2018

Ξεπουλήθηκε ο ΔΕΣΦΑ! Άλλο ένα εθνικό έγκλημα με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ!

Σε άλλο ένα ξεπούλημα προχώρησαν σήμερα οι κυβερνώντες, παραδίνοντας μία ακόμη στρατηγική επιχείρηση του Ελληνικού Δημοσίου, στα χέρια των πολυεθνικών εταιρειών, αποδυναμώνοντας και αποστερώντας από την Ελλάδα τον πλούτο της και το όφελος που μπορεί να έχει η χώρα
από αυτόν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πιστή στις δεσμεύσεις της, για το ξεπούλημα οποιασδήποτε στρατηγικής επιχείρησης έχει παραμείνει δημόσια και κοινοφελής, ξεπούλησε σήμερα τον Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αέριου, τη ΔΕΣΦΑ ΑΕ.

Η ελληνική κυβέρνηση, τρέχοντας να προλάβει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έδωσε στο πρόσφατο Eurogroup για εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, συνυπέγραψε σε αυτό του εθνικού χαρακτήρα έγκλημα πώλησης του ΔΕΣΦΑ.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Παρασκευή 20/07, έπεσαν οι υπογραφές για τη σύμβαση πώλησης του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ (31% για το ΤΑΙΠΕΔ και 35% για τα ΕΛΠΕ) στην κοινοπραξία «SENFLUGA Energy Infrastructure Holdings SA» των εταιρειών Snam S.p.A., Enagás Internacional S.L.U. και Fluxys SA, έναντι συνολικού τιμήματος 535 εκατ. ευρώ.

Τη συμφωνία αγοραπωλησίας (SPA) υπέγραψαν ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος και εκ μέρους των ΕΛΠΕ ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Νέων Δραστηριοτήτων Ομίλου Γεώργιος Αλεξόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών Ομίλου ΕΛΠΕ Ιωάννης Αψούρης.

Από πλευράς κοινοπραξίας υπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Snam S.p.A., Marco Alverà, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enagás Internacional S.L.U., Marcelino Oreja Arburúa και ο Chief Commercial Officer της Fluxys S.A., Arno Büx.

Παρών και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, υπογράφοντας εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού Δημοσίου το ξεπούλημα ενώ το «παρών» κατά την υπογραφή έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρέσβης της Ιταλίας, Efisio Luigi Marras, ο πρέσβης της Ισπανίας Enrique Viquera και ο πρέσβης του Βελγίου Luc Liebaut.

Σημειώνεται ότι η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών υπογράφηκε μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ έχει ληφθεί και η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ η συναλλαγή εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Σε ανακοίνωσή του, το ΤΑΙΠΕΔ επιχαίρει για τη διαγωνιστική διαδικασία του εαυτού του… δηλαδή του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία, όπως επισημαίνει «προσέλκυσε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον και χαρακτηρίστηκε από έντονο ανταγωνισμό με αποτέλεσμα να αποφέρει στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων έσοδα ύψους 251,28 εκατ. ευρώ (το υπόλοιπο μέρος του τιμήματος αφορά στα ΕΛΠΕ)». Είναι, φαίνεται, τέτοια η αδημονία και η επιθυμία τους για την εκποίηση των στρατηγικών επιχειρήσεων δημόσιου χαρακτήρα, που δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους οι άμεσα εμπλεκόμενοι.

«Μια ισχυρή ευρωπαϊκή κοινοπραξία αναλαμβάνει να επενδύσει στο μέλλον του ΔΕΣΦΑ, δίνοντας παράλληλα ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, η οποία πλέον έχει την δυνατότητα να αναδειχθεί σε σημαντικό διεθνή ενεργειακό κόμβο για το φυσικό αέριο, λόγω της στρατηγικής της θέσης» δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος.
Αυτό που δεν δήλωσε ο κ. Άρης Ξενόφος είναι πως η Ελλάδα μετατρέπεται σε οικονομική αποικία της πιο άθλιας και υπαλληλικής μορφής, με όλους τους κατέχοντες θεσμικές και κυβερνητικές θέσεις, όπως ο ίδιος αλλά και τα στελέχη της εθελόδουλης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να πανηγυρίζουν το ξεπούλημα της Ελλάδας. 
πηγη
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου