5


Translate

24 Αυγ 2019

Aσυδοσία τέλος: «Σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. & συλλήψεις Τούρκων «αναρχικών» στην Εύβοια – Περίεργο περιστατικό

Την στιγμή που η ένταση στο Αιγαίο κορυφώνεται, την στιγμή που τα καμώματα της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ τεντώνουν επικίνδυνα το σχοινί, την στιγμή που στήνονται προβοκατσιες στην Θρακη, στα Δωδεκανησα αλλά και στο Βόρειο Αιγαίο, την στιγμή που αμέτρητοι αντικαθεστωτικοί
της Τουρκίας περνούν τον Αιγαίο ή τον Έβρο αναζητώντας άσυλο στην χώρα μας για να αποφύγουν το θάνατο υπό την Δαμόκλειο σπάθη του Ερντογάν που επικρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους, την στιγμή που πολλαπλασιάστηκαν οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία στην Ελλάδα γενικότερα, έρχεται μια περίεργη ιστορία στην Εύβοια με “σκούπα” αστυνομικών σε Τούρκους αναρχικούς που βρέθηκαν-γιατί άραγε;-στην χώρα μας.

Ειδικά για το μεταναστευτικό ο αριθμός των μεταναστών που διασχίζουν παράνομα τις διαδρομές από την Τουρκία προς την Ευρώπη έχει τριπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες, με τον αριθμό των αφίξεων στην Ελλάδα να αυξάνεται στους 278 από 60 την ημέρα, σύμφωνα με τους The Times.
Στις πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου σημειώθηκαν 1.570 αφίξεις, σε σύγκριση με 479 την ίδια περίοδο πέρυσι, ανέφερε η εφημερίδα, αναφέροντας στοιχεία από την Αθήνα και την υπηρεσία προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών.
Και ενώ συμβαίνουν λοιπόν όλα αυτά ένταση δημιουργήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή της περίφημης για το ελεύθερο κάμπιγνκ παραλίας της Χιλιαδούς στην Εύβοια όταν αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν την περιοχή με αφορμή την παρουσία 13 Τούρκων αναρχικών, μελών του αυτοαποκαλούμενου Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας.
Οι Τούρκοι αναρχικοί είχαν κατασκηνώσει σε περιοχή που γίνεται χρόνια ελεύθερο κάμπινγκ από πολύ κόσμο, αλλά μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, με ΟΠΚΕ, κλούβα και άλλες δυνάμεις προσήχθησαν και 13 (άνδρες και γυναίκες).

Αρχικά μάλιστα η κατάσταση πήγε να ξεφύγει αφού οι Τούρκοι αρνούνταν να συνεργαστούν και μαζί με καμιά 50αριά άλλους κατασκηνωτές και περιοίκους εξαπέλυαν μύδρους κατά της αστυνομίας, ενώ έκλεισαν τον δρόμο με ανθρώπινη αλυσίδα, πέτρες και ξύλα!
Τα πνεύματα ευτυχώς ηρέμησαν και μετά την προσαγωγή τους-που εικάζεται πως μπορεί να μετατραπεί και σε σύλληψη- διέρρευσε η πληροφορία πως οι αστυνομικές αρχές είχαν εντολή από την Αθήνα και ότι οι 13 είναι «επικίνδυνοι τρομοκράτες της Τουρκίας που ζητάνε άσυλο στην Ελλάδα».
Οι αλληλέγγυοι των Τούρκων αναρχικών μιλούν για “ξεκάθαρο το κυνηγητό που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ στους αγωνιστές” και “αγαστή συνεργασία όλων των κυβερνήσεων και των μυστικών υπηρεσιών της Ελλάδας και της Τουρκίας, σε θέματα «τρομοκρατίας»”.
πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου