5


Translate

24 Ιουλ 2018

Διεθνή έκκληση Τσίπρα: «Βοηθήστε μας» – Επιστρατεύουν φρεγάτα και αρματαγωγό – Ο κόσμος πηδάει στην θάλασσα για να σωθεί – Βρέθηκε το αγοράκι… (Βιντεο και Φωτο)

Kατόπιν εορτής και αφού έχουν κάει γύρω στα 400 σπίτια και δυστυχώς υπάρχουν και νεκροί, ο Τόσκας αποφάσισε να προχωρήσει σε αίτημα  για διεθνή συνδρομή για εναέρια και χερσαία Μέσα ενώ η Κυβέρνηση επιστρατεύει αρματαγωγό για να πάρει κόσμο από το Ζούμπερι! Παράλληλα ο Α.Τσίπρας αποφάσισε να επιστρέψει εσπευσμένα στην Ελλάδα. 
Φρεγάτα, αρματαγωγό και πλωτά επιστρατεύει ο στρατός και το Λιμενικό για τους εγκλωβισμένους στις παραλίες πολίτες στην περιοχή του Ζούμπερι.
Σύμφωνα με πηγές του υπ. Αμυνας, το ΓΕΕΘΑ αποδέχθηκε σχετικό αίτημα και επιστρατεύονται και πλοία του στρατού. Η φρεγάτα «Ελλη» και το αρματαγωγό «Ικαρία» μεταβαίνουν στο Ζούμπερι ώστε να συνδράμει το Λιμενικό στον απεγκλωβισμό των κατοίκων που κατέφυγαν στην παραλία για να προστατευτούν από τη φωτιά. Στο αρματαγωγό υπάρχουν και γιατροί για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.
Είναι κλειστή αυτή την ώρα η περιφερειακή οδός από Ραφήνα σε Μάτι.
Βρέθηκε το αγοράκι!
Και μια ευχάριστη εξέλιξη μέσα στο δράμα του πύρινου εφιάλτη, αφού το αγοράκι που αγνοούνταν στην Ραφήνα βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία του.
Την είδηση είχε μεταδώσει νωρίτερα ο Ant1. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένα μικρό αγοράκι είχε χαθεί στην Ραφήνα, με τους γονείς του να προσπαθούν εναγωνίως να το βρουν!
Αστυνομικοί φώναζαν το όνομά του από τα μεγάφωνα των περιπολικών, με τις στιγμές στο σημείο να είναι δραματικές!
Σύμφωνα, ωστόσο, με ενημέρωση του irafina.gr, η αναζήτηση του που είχε χαθεί στη Ραφήνα είχε αίσιο τέλος.
Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε πως το αγοράκι βρέθηκε στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στη Ραφήνα, από μία γυναίκα η οποία το γνώριζε και ειδοποίησε τους γονείς του.
.
«Ελάτε σώστε μας, καιγόμαστε»!
Αυτό είπε σε ζωντανή σύνδεση στον Ant1 ο κ. Δημήτρης Μέμος, κάτοικος Ραφήνας, ο οποίος μεταφέρει τις δραματικές στιγμές που ζουν οι κάτοικοι της περιοχής!
Πρόεδρος αλιέων Νέας Μάκρης στον Realfm: «Βλέπω κόσμο να πηδάει στην θάλασσα»
Σοκάρει η μαρτυρία του προέδρου των αλιέων Νέας Μάκρης στον real fm 97,8 για τον κόσμο που είναι εγκλωβισμένος στην παραλία της Νέας Μάκρης.
»Άνθρωποι μεγάλη σε ηλικία, παιδάκια πέφτουν στη θάλασσα για να σωθούν» , δήλωσε στον real fm o πρόεδρος των αλιέων της Νέας Μάκρης, Γιάννης Αθηναίος.
Όπως τόνισε ο κ. Αθηναίος, »ο κόσμος είχε κατέβει στην παραλία να σωθεί και δεν έχει δρόμο διαφυγής. Ο κόσμος έχει μαζευτεί στην παραλία και πηδάνε στη θάλασσα για να τους μαζέψουμε και να τους μεταφέρουμε στο λιμάνι της Ραφήνας».
»Έχουν βγει τέσσερα αλιευτικά, παρόλο που είχαμε ανέμους 8-9 μποφόρ. δεν έχουμε ορατότητα, έχουμε μπει στο σύννεφο καπνού. Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στην παραλία για να μαζέψουμε τον κόσμο», πρόσθεσε ο κ. Αθηναίος.
Δραματικές μαρτυρίες από το Μάτι!
«Είμαι στην παραλία στο Μάτι για να σωθώ από τις φλόγες» τόνισε μια γυναίκα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογραμμίζοντας πως βρίσκεται στον Ναυτικό Όμιλο, όπου μάλιστα δεν υπάρχει ρεύμα!
Παράλληλα σημείωσε πως υπάρχουν ηλικιωμένοι με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ όλοι περιμένουν να καταφθάσει το Λιμενικό για να τους σώσει από τις φλόγες!
Η φωτιά στην Κινέτα σβήνει… στην θάλασσα!
Όπως σας πληροφορήσαμε νωρίτερα, η μεγάλη φωτιά στην Κινέτα καταλήγει μέχρι την θάλασσα και τελικά σβήνει εκεί!
Οι εικόνες είναι ενδεικτικές, με καμένες ξαπλώστρες και κάποια μαγαζιά που βρίσκονται στο σημείο να έχουν υποστεί ζημιές.
Για νεκρούς μιλά ο δήμαρχος Ραφήνας! 
Ο κ. Μπουρνούς, μιλώντας στον Ant1, τόνισε πως φοβάται ότι υπάρχουν και νεκροί, βασιζόμενος στις πληροφορίες για δεκάδες εγκλωβισμένους, αλλά και στα πολλά, πάρα πολλά σπίτια που έχουν καεί.
Όλοι ελπίζουν -προφανέστατα και ο ίδιος- να πέφτει έξω, ωστόσο η κατάσταση μοιάζει να εκτραχύνεται όσο περνά η ώρα…
Δείτε παρακάτω στο βίντεο όσα είπε…
Έκλεισε το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για προσγειώσεις αεροπλάνων, λόγω των πυρκαγιών
Καθώς η Αττική βρίσκεται στο έλεος των πυρκαγιών, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αποφάσισε να κλείσει το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και να ζητήσει από τον πύργο ελέγχου να κατευθύνει τα αεροσκάφη που πρόκειται να προσγειωθούν σε άλλα γειτονικά αεροδρόμια.
Η απόφαση αυτή θεωρήθηκε επιβεβλημένη, γιατί τα πυκνά σύννεφα καπνού δημιουργούν προβλήματα ασφάλειας για την ομαλή διεξαγωγή προσγειώσεων και απογειώσεων για το «Ελ. Βενιζέλος»
Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής: 6 τραυματίες – Η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια από την Ευρώπη –
Έξι άτομα μεταφέρθηκαν με εγκαύματα από την περιοχή της Νέας Μάκρης σε νοσοκομεία, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής.
Για τυχόν κι άλλους τραυματίες από τις πυρκαγιές θα είναι σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμός και ΚΑΤ.
Η κυρία Σταυρούλα Μαλλίρη αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται στην Αττική και επεσήμανε ότι μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας έγινε αίτημα για διεθνή συνδρομή σε εναέρια και επίγεια μέσα.


.
.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου