5


Translate

1 Ιουλ 2018

Κουκουλοφόροι αμαύρωσαν τις συγκέντρωσεις για τη Μακεδονία

Τρεις συλλήψεις από την ΕΛΑΣ η οποία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών - Ένας τραυματίας στα επεισόδια που ξέσπασαν στο Σύνταγμα
Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Αθήνα από κρανοφόρους και κουκουλοφόρους αμάυρωσαν τη σημερινή συγκέντρωση για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα. Η αστυνομία προχώρησε
σε τρεις συλλήψεις ενώ υπήρξε και ένα τραυματισμός από τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στη Βασ. Σοφίας.
Τα επεισόδια στο Σύνταγμα ξεκίνησαν λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ όταν μια μικρή ομάδα κουκουλοφόρων προσέγγισε το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και πέταξε στις δυνάμεις της Αστυνομίας φωτοβολίδες, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Οι διαδηλωτές για τη Μακεδονία που βρίσκονταν στο μνημείο επενέβησαν και έπεισαν τους κουκουλοφόρους να αποσυρθούν από την περιοχή.
Η ένταση φάνηκε προς στιγμή να υποχωρεί ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, μια πολυπληθέρστερη ομάδα κουκουλοφόρων έκανε την εμφανισή της στη Βασ. Σοφίας και επετέθει εκ νέου στις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και κατάφεραν να προβούν και σε τρεις συλλήψεις. Πληροφορίες του Πρώτου Θέματος αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των συμπλοκών υπήρξε και ένα τραυματισμός.

IMG_4127
IMG_4126
Μέχρι αργά το βράδυ κλειστή παρέμενε  στο κέντρο της Αθήνας, η λεωφόρος Β. Σοφίας από την Β. Αμαλίας μέχρι τη Σέκερη, αλλά και η Αμαλίας από την οδό Διάκου μέχρι τη Βουλή λόγω της συγκέντρωσης κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.
Την διαμαρτυρία διοργάνωσαν το κίνημα Εθνικής Άμυνας για τη Μακεδονία «Μέγας Αλέξανδρος» και η Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων.


IMG 4121


IMG 4129
IMG 4129

IMG_4127
IMG_4126

IMG_4127
IMG_4126
Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση:

IMG_4111
IMG_4112
IMG_4113
IMG_4116
IMG_4117
Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα και στη Θεσσαλονίκη όταν οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να σταματήσουν τους διαδηλωτές που κατευθύνονταν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου., Εκεί οι αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικά σήμερα αντισυγκέντρωση υποχρεώνοντας τους διοργανωτές των διαδηλώσεων για τη Μακεδονία να αλλάξουν την τελευταία ώρα το σημείο της συγκέντρωσής τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου