5


Translate

6 Αυγ 2020

Αυτό το λαχανικό βλάπτει σοβαρά την υγεία εάν καταναλωθεί ωμό

Είναι τραγανά, ζουμερά και πεντανόστιμα, ενώ έχει γίνει λόγος για την πληθώρα των ευεργετικών συστατικών που περιέχουν. Τα ευρήματα, όμως, ερευνών του Κέντρου Διατροφικής Ασφάλειας του Πανεπιστημίου της Georgia δεν είναι και τόσο εγκωμιαστικά…

Ο Mike Doyle, διευθυντής του συγκεκριμένου κέντρου, συγκαταλέγει τα λαχανάκια Βρυξελλών ανάμεσα στις πιο επικίνδυνες τροφές που κυκλοφορούν στην αγορά, αποδίδοντας την επικινδυνότητα της κατανάλωσης ωμού λάχανου Βρυξελλών κυρίως στο διαφορετικό τρόπο καλλιέργειάς τους από τα υπόλοιπα λαχανικά. Επισημαίνει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το περιβάλλον, που αναπτύσσονται, είναι πρακτικά ιδεώδες για επικίνδυνα βακτήρια.
Αποδεικνύει κιόλας τη θεωρία του αναφερόμενος σε περιστατικό στη Γερμανία όπου περισσότερα από 3000 άτομα αρρώστησαν μετά την κατανάλωση του συγκεκριμένου λαχανικού και τα συμπτώματα ήταν πολύ πιο σοβαρά από ένας απλός πόνος στην κοιλιά. Οι τροφικές δηλητηριάσεις από λαχανάκια Βρυξελλών είναι εντυπωσιακά συχνές, εφόσον έχουν εμφανιστεί σε αυτά περισσότερα από 30 βακτήρια (με κύριο τη σαλμονέλα) μέσα στις τελευταίες δύο δεκαετίες.
Σε αρκετές περιπτώσεις οι παθογενείς παράγοντες που μολύνουν τους σπόρους δεν είναι δυνατό να είναι υπό πλήρη έλεγχο, ενώ συχνά οι χώρες που τα προμηθεύουν δεν πληρούν τους ανάλογους κανόνες υγιεινής. Το βασικό πρόβλημα, λοιπόν, είναι τα μικρόβια που πολλαπλασιάζονται γρήγορα και μπορούν να φτάσουν σε επίπεδα ιδιαίτερα επιβλαβή για τον οργανισμό. 
πηγη  olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου