5


Translate

19 Σεπ 2018

Τσίπρας - Καμμένος στο έργο “βρίζοντας το κοινό”

Ο Πάνος Καμμένος υπερίπταται του πολιτικού κενου που φαίνεται να εκφράζει και διαρκώς απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση του φίλου του και συνεταίρου του Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο όμως δεν σταματά να σαλιαρίζει δημόσια σε ένα κρεσέντο αριστεροδέξιας καρικατούρας.
Τι να πει κανείς και τι να πρωτοπεριγράψει με το φαινόμενο Καμμένου.
Ποιός θα ασχολείτο με όσα ισχυρίζεται και όσα καταγγέλει κουνώντας το δάχτυλο στους αντιπάλους του, αν ο Κύριος αυτός δεν έδινε τη δυνατότητα στο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνά και να δεσμεύει τη χώρα με συμφωνίες (όπως αυτή με τα Σκόπια) τις οποίες όμως  … αποκηρύσσει απειλώντας την κυβέρνηση με πτώση.
Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου!
Αν ο αρχηγός των ΑΝΕΛ διαφωνεί με τον Αλέξη Τσίπρα σε ένα τόσο κρίσιμο εθνικό ζήτημα, όπως αυτό της συμφωνίας με τα Σκόπια, τι έπραξε για να την αποτρέψει; Αν τότε “είχε δουλειές” και δεν πρόκανε, γιατί δεν παραιτείται τώρα, που όλα τελείωσαν και οι “Πρέσπες” ήδη παράγουν διεθνή αποτελέσματα; Τι θα αλλάξει έως τον Ιανουάριο, ας πούμε, που θα έρθει η συμφωνία αυτή στη Βουλή;
Και το Μαξίμου πως το έχει δει; “Σέβονται”, λέει, τις θέσεις του συνεταίρου τους στην εξουσία. Και δηλώνουν ότι πιστεύουν πως τελικά “δεν θα ρίξει την κυβέρνηση”… Γιατί προφανώς η νομή της έχει τζόγο ακόμη. Και γιατί  ποντάρουν σε αυτή τη συμμαχία των “αταίριαστων” που, πέραν των άλλων, αποτελεί ένα ακόμη «ηθικό πλεονέκτημα” της “πρώτης φοράς”.
Κυρίες και Κύριοι βρισκόμαστε ενώπιον μιας μασκαράτας, που παρόμοια της δεν έχει ζήσει η πολιτική ζωή του τόπου. Οι συμφεροντολόγοι παίζουν την παράφραση του έργου “βρίζοντας το κοινό”, ελπίζοντας στα χαχανιτά όσων τηλεθεατών δεν έχουν κρίση.
Αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά, θα είχαμε πέσει ανάσκελα και θα κρατούσαμε την κοιλιά μας από τα γέλια…
πηγη economico.gr
μονταζ eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου