5


Translate

4 Σεπ 2018

Μαρτύριο χωρίς τέλος: Συνεχίζεται το πογκρόμ κατά των Χριστιανών στη Τουρκία

Πριν από ένα μήνα το ιστολογιο αναφέρθηκε στον ωμο εκβιασμο του Ερντογαν στον Βαρθολοβαιο  και άλλους 17 θρησκευτικούς ηγέτες προκειμένου να αποφύγει τις αμερικανικές κυρώσεις και να εκθέσει τον Τραμπ.

Ήταν τότε που όλος ο χριστιανικός κόσμος εξεπλάγη με την κοινή ανκοίνωση των εκπροσώπων των θρησκευτικών μεινοτήτων, που τα παρουσίαζε όλα μέλι-γαλα.

Αλλά φευ, η αλήθεια απέχει παρασάγγας…. Οι Τούρκοι Χριστιανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενη πίεση, καθώς η κυβέρνηση υιοθετεί τις διώξεις.
Μια νέα έκθεση από την  International Christian Concern (Διεθνή Χριστιανική Ανησυχία) δείχνει ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας προσπαθεί να καλύψει τις διώξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματούχοι πιέζουν τους Τούρκους Χριστιανούς να αρνούνται την καταπίεση και τις κακουχίες που επιφέρει το κράτος και που αντιμετωπίζουν τακτικά.
Ο Todd Nettleton εκ μέρους των Μαρτύρων λέει ότι η σημερινή πολιτική ατμόσφαιρα έχει στριμώξει τους πιστούς στην άκρη.
«Όλοι οι χριστιανοί στην Τουρκία αντιμετωπίζουν κάποια πίεση ή δυσπιστία από τον πολιτισμό γύρω τους και ακόμη και από την κυβέρνησή τους”, παρατηρεί. «Η κυβέρνηση του προέδρου Ερντογάν κινείται με πιο ισλαμική κατεύθυνση. Φαίνονται να θέτουν τους χριστιανούς πιο άβολα και να κάνουν την κυβέρνηση πιο ευθυγραμμισμένη με τις ισλαμικές προτεραιότητες”.
Στην έκθεσή της, η ICC παραθέτει έγγραφα από την κυβέρνηση που μιλούν για αφθονία θρησκευτικής ελευθερίας. Οι Τούρκοι Χριστιανοί εκφράζουν μια πολύ διαφορετική εκδχοή, που έχει να κάνει με παρενόχληση, βία και αυξανόμενη πίεση.
Μια χριστιανή είπε στο ICC: «Ο σύζυγός μου ξυλοκοπήθηκε … πιο συγκεκριμένα, τρεις άνθρωποι ήθελαν να τον λιτσάρουν. Υπάρχουν επίσης επιθέσεις στην εκκλησία, τόσο προφορικά όσο και γραπτά. Για παράδειγμα, όσοι επισκέπτονται την εκκλησία είναι θύματα ύβρεων και προφορικών επιθέσεων ”
Τα τελευταία χρόνια, ο πάστορας Andrew Brunson έχει γίνει ένα είδος «posterchild” για το πώς οι Τούρκοι Χριστιανοί αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση. Ωστόσο, σημειώνει ο Nettleton, ορισμένοι παράγοντες κάνουν τον Brunson να αποτελεί μια εξαίρεση.
«Ως Αμερικανός πολίτης, έχει ένα είδος «ειδικής κάλυψης» που ο μέσος τουρκός χριστιανός δεν θα είχε”, εξηγεί ο Nettleton.
Ο Nettleton ζήτησε προσευχή.
Πρώτον, «προσεύχεστε για τον Πρόεδρο Ερντογάν», ζητάει η Nettleton. «Προσευχήσου για να συναντήσει με κάποιον τρόπο τον Χριστό και να έλθει στην πίστη στον Χριστό. Αυτό σίγουρα θα τον αλλάξει και θα αλλάξει και την Τουρκία λόγω της ποσότητας της εξουσίας που έχει.”
Δεύτερον, προσεύχεστε για τους Τούρκους Χριστιανούς.
«[Προσευχηθείτε] ότι θα είναι θαρραλέοι και ισχυροί στην πίστη τους και θα προσεύχονται για να έρθουν οι άνθρωποι να πιστέψουν – ακόμη και για ολόκληρες οικογένειες να έρχονται στην πίστη ταυτόχρονα”. 
πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου