5


Translate

16 Οκτ 2018

«Ναυάγιο» της Εθνικής στο Τάμπερε, ήττα με 2-0 από τη Φινλανδία

Τραγική εμφάνιση από την Εθνική ομάδα στον «τελικό» με τη Φινλανδία και δίκαιη ήττα με σκορ 2-0, η οποία την απομακρύνει από το στόχο της πρωτιάς στον όμιλο.
Ασύνδετο και χωρίς φαντασία στο παιχνίδι του το σύνολο του Σκίμπε, που βρέθηκε πίσω στο 46΄ από τον Σόιρι.
Στο 89΄ ο Καμάρα έβαλε την… ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, που θέλει πλέον το «2 στα 2» και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να κατακτήσει την πρώτη θέση στο γκρουπ.
Παράλληλα, συνεχίστηκε η αρνητική παράδοση που μας θέλει να μην μπορούμε να κερδίσουμε σε φινλανδικό έδαφος. Οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την 4η νίκη τους σε ισάριθμες υποχρεώσεις στον 2ο όμιλο της 3ης κατηγορίας του Nations League και βρίσκονται αγκαλιά με την άνοδο. 

Ο αγώνας:
Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά επιφυλακτικές στα πρώτα λεπτά, με την Εθνική να προσπαθεί να ελέγξει το ρυθμό. Στο 5’ οι Φινλανδοί απείλησαν σε μια φάση διαρκείας στα καρέ μας, με την αμυντική γραμμή μας να βρίσκεται σε τρικυμία.
Από ‘κει και πέρα, οι παίκτες του Σκίμπε ισορρόπησαν το ρυθμό, ενώ οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι καθώς στο 12’ έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού ο ποιοτικότερος ποδοσφαιριστής τους, Πούκι.
Στη συνέχεια, οι Φινλανδοί απειλούσαν παίζοντας από τα πλάγια, ωστόσο δεν τους δόθηκε κάποια «καθαρή» ευκαιρία. Στο δίλεπτο οι Αραγιούουρι-Ούρονεν σούταραν, ωστόσο στην πρώτη περίπτωση μπλόκαρε ο Μπάρκας και στη δεύτερη μπάλα κατέληξε άουτ.
Η πρώτη καλή στιγμή για την Εθνική ήρθε στο 32’, όμως το σουτ του Μπακασέτα έφυγε δίπλα από τα δοκάρια του Χράντετσκι. Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ακόμα περισσότερο και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα ισόπαλες δίχως τέρματα.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ για τους Φινλανδούς στην πρώτη φάση τους: ο Σόιρι εκμεταλλεύτηκε τα διαδοχικά λάθη του νεοεισελθόντα Τζαβέλλα και του Μανωλά για να πλασάρει σωστά τον Μπάρκα από κοντινή απόσταση και να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του (46’). 

Έκτοτε, οι παίκτες του Σκίμπε ανέβασαν την πίεσή τους κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους και χώρους για να απειλήσουν. Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και είχαν δύο καλές στιγμές με τον Τουόμινεν (50’, 66’). 
Πέντε λεπτά αργότερα, οι παίκτες της Εθνικής ομάδας διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε ένα τράβηγμα του Κουλούρη στην αντίπαλη περιοχή. Ο επιθετικός του Ατρομήτου είχε την καλύτερη στιγμή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο 87’, όταν και σούταρε με καλές προϋποθέσεις έξω από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι.
Ακολούθως, οι Φινλανδοί βρήκαν… πρόσφορο έδαφος και έφτασαν στο 2-0 στο 89’. Ο Λουντ έκανε εντυπωσιακή ενέργεια κάνοντας μια εντυπωσιακή ντρίμπλα σε Τζιόλη, Μπακάκη, μπήκε στην περιοχή και «σέρβιρε» στον Καμάρα, ο οποίος πλάσαρε σωστά για να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις του αγώνα:
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κάρνεβα): Χραντέτσκι, Ραϊτάλα, Ουρόνεν, Αραγιούρι, Τόιβιο, Καμάρα, Σπαρβ, Σοΐρι (86’ Πίρινεν), Λουντ, Τουόμινεν (91’ Καργιαλάινεν), Πούκι (12’ Σκραμπ).
ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιμίκας, Παπασταθόπουλος (46’ Τζαβέλλας), Μανωλάς, Ζέκα, Τζιόλης, Φορτούνης, Πέλκας (73’ Κουλούρης), Μπακασέτας (55’ Χριστοδουλόπουλος), Μήτρογλου.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:
1. Φινλανδία 12 (5-0)
2. Ελλάδα 6 (3-4)
3. Ουγγαρία 4 (5-6)
4. Εσθονία 1 (3-6)
πηγη filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου