5


Translate

5 Οκτ 2018

Γι' αυτό... έχασε την μπάλα μετά το 70΄ ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μίλαν!

Την πέρασε για Λεβαδειακό, τον έκανε… Σασουόλο
Αν δεν σεβαστείς, θα εκτεθείς. Αν δεν ξυπνήσεις, θα σε πιάσουν στον ύπνο. Κάπως έτσι την πάτησε ο ανέτοιμος για 11 αλλαγές Ολυμπιακός και ο Μαρτίνς που υποτίμησε τη Μίλαν.
1959: Μίλαν-Ολυμπιακός 3-1. 2018: Μίλαν Ολυμπιακός 3-1. Τυχαίο; Μάλλον, αφού τότε, σχεδόν 60 χρόνια πίσω, η ήττα με… μόνο 3 γκολ μέσα στον «ίδιο» μιλανέζικο ναό, ήταν κάτι σαν...
θαύμα. Τώρα όμως; Με αυτή τη Μίλαν είναι κατόρθωμα να ελέγχεις το ματς για 70 λεπτά και μόλις σε 9, ναι σε εννέα (και ολογράφως και αριθμητικώς για να γίνει πιστευτό), δέχεσαι τρία! 
Το κάζο για την ομάδα του Μαρτίνς είναι μεγάλο και οι λόγοι είναι απλοί. Οι ροσονέρι δεν θυμίζουν σε τίποτα τις θρυλικές ομάδες που κατά καιρούς μας έχουν χορτάσει μπαλάρα, γκολάρες και θέαμα. Ακόμα και το γήπεδο είχε 30.000 κόσμο. Σε άλλες εποχές; Θα περίμεναν απ’ έξω.
Συνεπώς, ο Ολυμπιακός ήταν αντίπαλος με μια ομάδα που έδειξε απολύτως στα μέτρα του και παρόλα αυτά κατάφερε -πάλι, μετά τον ΠΑΟΚ- να χάσει. Και όχι με δύο, αλλά με τρία γκολ και λίγο έλειψε να βάλει και τέταρτο στη βαλίτσα, όσα έφαγε και η Σασουόλο πριν από λίγες μέρες για το ιταλικό πρωτάθλημα.
Ποιοι είναι οι λόγοι της ήττας; Πολλοί. Αλλά τον πρώτο και κύριο λόγο, την απόλυτη ευθύνη, έχει ο Πέδρο Μαρτίνς, που πέρασε τους Ιταλούς για… Λεβαδειακό σε ματς Κυπέλλου. Είναι έγκλημα λοιπόν, να τους περάσεις για… Βοιωτούς, διότι τέτοιο θα σε κάνουν. Αν δε σεβαστείς, θα εκτεθείς. Ετσι γίνεται στο ποδόσφαιρο.
Η επιλογή να κατεβάσει μια ολοκαίνουργια ενδεκάδα δεν απέδωσε. Αποδείχθηκε καταστροφική. Και τα ερωτήματα είναι πολλά. Πώς μπορούν 11 παίκτες να παίξουν μαζί για πρώτη φορά σε έναν τόσο απαιτητικό αγώνα; Πώς γίνεται 11 «νέοι» να συντονιστούν και να βρεθούν στο γήπεδο με την απαραίτητη συνέπεια, όταν έχουν συνυπάρξει όλοι μαζί μόνο στα αποδυτήρια και όχι σε ποδοσφαιρικούς αγώνες;
Από πότε φανέλες σαν της Μίλαν με επτά Τσάμπιονς Λιγκ στην τροπαιοθήκη τους, αντιμετωπίζονται τόσο ελαφριά, μην πω αλαζωνικά; Πληρώνονται αυτά. Νόμος που εφαρμόστηκε στην πιο αυστηρή μορφή του. Νόμος που τον προκάλεσε ο υπεροπτικός Ολυμπιακός, που δεν κατάφερε να δει ότι από το 50ο-55ο λεπτό οι Ιταλοί έχουν ανέβει, αλλά χάνουν ευκαιρίες με παιδικό τρόπο. Τίποτα δεν ήταν ικανό να αφυπνίσει τους ερυθρόλευκους και τα αποτελέσματα τα είδαμε. Χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία για την κορυφή του ομίλου, για να μπουν βάσεις πρόκρισης και για να φτιαχτεί ο κόσμος τους μετά την άδικη ήττα στο Καραϊσκάκης από τον Δικέφαλο του βορρά που κάνει πλάκα (σ.σ. αυτή την ώρα παίζει με τη Μπάτε) στο Μπορίσοφ.
Ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε κι άλλο λάθος. Εβλεπε ότι το γήπεδο αρχίζει να γέρνει, αλλά δεν κουνιόταν από τον πάγκο. Έβλεπε ότι ο Τουρέ αρχίζει να «σκάει» και δεν έβαλε έγκαιρα τον Φορτούνη. Τον θυμήθηκε τελευταίο δεκάλεπτο. Όσον αφορά τους πρωταγωνιστές, θετικός ο Κούτρης, αρνητικός ο Σισέ. Ο τελευταίος, είναι μέσα και στα τρία γκολ. Χάνει τον παίκτη του στο πρώτο, τρώει ντρίμπλα από τον Ιγκουαϊν χωρίς να πάρει χαμπάρι στο δεύτερο και στο τρίτο ήρθε η… κορύφωση της ψυχολογικής ήττας του, αφού βλέπει τη μπάλα να περνάει μπροστά του και ούτε προβολή κάνει, λες και δεν θέλει να… λερωθεί, ούτε καν το πόδι απλώνει.
Ο Ολυμπιακός πλέον είναι σε δύσκολη θέση. Την Κυριακή έχει ντέρμπι με την ανεβασμένη ηθικά, αλλά πληγωμένη σωματικά, ΑΕΚ, και δεν θέλει τίποτα μα τίποτα άλλο από τη νίκη, ει δυνατόν με εμφατικό τρόπο. Κάθε άλλο αποτέλεσμα και ειδικά μια ενδεχόμενη ήττα, είναι δεδομένο ότι δεν θα αρέσει καθόλου στα… ψηλά της διοίκησης που τον έχει προικίσει με υλικό.
  Γράφει ο Χρ. Σταθόπουλος.
 πηγη sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου