5


Translate

18 Οκτ 2018

Απίστευτες εικόνες: Αράχνες σκέπασαν και τη λίμνη Βιστωνίδα (βίντεο)

Φαίνεται ότι οι αράχνες θα μας ταλαιπωρούν για χρόνια. Μετά το Αιτωλικό, που είχε γεμίσει με ιστούς, σειρά πήρε η λίμνη Βιστωνίδα, στο δρόμο μπροστά από το Μετόχι της Μονής Βατοπεδίου στο Πόρτο Λάγος. 
Ένα πέπλο από ιστό αράχνης έχει επεκταθεί σε τουλάχιστον 1000 μέτρα, σκεπάζοντας
όχι μόνο όλη τη βλάστηση δίπλα από την ακτή, αλλά ακόμα και κάποια εκκλησάκια.
Οι κάτοικοι έκαναν λόγο για πρωτοφανές γεγονός επισημαίνοντας ότι εκείνες τις μέρες έκαναν την εμφάνισή τους σμήνη κουνουπιών.
Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι το Αιτωλικό είχε σκεπαστεί από τους ιστούς με τους ειδικούς να αναφέρουν ότι το φαινόμενο της υπερανάπτυξης των αραχνών ακολουθεί το φαινόμενο της υπερανάπτυξης των πληθυσμών της σκνίπας.
.
 Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνικών Ορέων είχε δώσει τότε εξηγήσεις σχετικά με το γεγονός, αναφέροντας πως «το φαινόμενο της σκνίπας ακολουθήθηκε με φυσικό τρόπο από το φαινόμενο υπερανάπτυξης πληθυσμών αραχνών, που έπλεξαν ιστούς σε κάθε δυνατή επιφάνεια κοντά στις περιοχές πτήσης των σκνιπών και τούτο προφανώς λόγω της μεγάλης διαθεσιμότητας τροφής για τις αράχνες. Το πιο πρόσφατο υπόβαθρο για τους ιστούς τους ήταν παρόχθια μικρά δέντρα και θάμνοι».
.
 Ο Φορέας σημείωνε πως ανάλογο περιστατικό είχε παρατηρηθεί και «προ ετών υπό ανάλογες συνθήκες. Αναμένεται ότι όταν θα πέσουν οι θερμοκρασίες και θα μειωθεί η αναπαραγωγή της σκνίπας θα εκλείψουν βαθμιαία και οι αράχνες και οι ιστοί τους θα ξεπλυθούν μετά από τις πρώτες δυνατές βροχές. Οι χρόνοι που θα γίνουν αυτά εξαρτώνται από τον καιρό»
πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου