5


Translate

10 Νοε 2018

Γαλλία - 100 χρόνια από τη λήξη του Α΄ΠΠ: Για πρώτη φορά Γερμανός ηγέτης στον ιστορικό αυτό χώρο της Κοπιένης (Βιντεο)

Έκλεισαν το κεφάλαιο της εκατονταετηρίδας από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Δίπλα-δίπλα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, βρέθηκαν στο ξέφωτο «Rethondes» στην Κοπιένη (Compiegne), εκεί όπου στις 11 Νοεμβρίου του 1918 υπογράφηκε η ανακωχή των εχθροπραξιών του Α' Παγκοσμίου
Πολέμου. 
Ήταν μια τελετή με υψηλή συμβολική αξία, αφού για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια, Γερμανός ηγέτης επισκέφθηκε τον ιστορικό αυτό χώρο της Κοπιένης
Οι δύο ηγέτες αποκάλυψαν στη βάση του εκεί ευρισκόμενου μνημείου, μια νέα μεταλλική πλάκα, στην οποία υπογραμμίζεται η αξία της συμφιλίωσης των δύο χωρών.
Αναγράφεται : «Με την ευκαιρία της εκατονταετηρίδας της ανακωχής του 1918, ο κ. Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας και η κα Αγκελα Μέρκελ Καγκελάριος της Συνομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, επαναβεβαίωσαν εδώ την αξία της Γάλλο-γερμανικής συμφιλίωσης στην υπηρεσία της Ευρώπης και της Ειρήνης».
Μετά την επιθεώρηση των στρατιωτών της γάλλο-γερμανικής ταξιαρχίας που ήταν παρόντες, οι δύο ηγέτες κατέθεσαν στεφάνι και κράτησαν λίγα λεπτά σιγής μπροστά στην πλάκα.
Στη συνέχεια εισήλθαν στο βαγόνι (ακριβές αντίγραφο, το γνήσιο καταστράφηκε από συμμαχικούς βομβαρδισμούς στον Β΄ΠΠ καθώς είχε μεταφερθεί στη Γερμανία) όπου υπογράφηκε η ανακωχή και υπέγραψαν το livre d'or (βιβλίο επισκεπτών).
Η εικόνα θεωρείται ιδιαίτερα ισχυρή γιατί είναι η πρώτη φορά που ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα ηγέτης βρίσκονται σε αυτό το βαγόνι βάζοντας την υπογραφή τους κάτω από τη διαβεβαίωση της συμφιλίωσης των χωρών τους.
.
πηγη pronews.gr
μονταζ  eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου