5


Translate

6 Νοε 2018

Μετά τον Ερντογάν απειλεί Ελλάδα-Κύπρο & ο «συνέταιρος» Μπαχτσελί: «Θα λιώσουμε τα κεφάλια των πειρατών στην Μεσόγειο»

Ο πολιτικός εταίρος του Ρ.Τ.Ερντογάν,  ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης ( ΜΗP)   Ντεβλέτ Μπαχτσελί, χαρακτήρισε πριν από λίγο το Αιγαίο και την Μεσόγειο τουρκική λίμνη και χαρακτήρισε Ελλάδα και Κύπρο ως «πειρατές» των οποίων «τα  κεφάλια θα λιώσει τουρκικός λαός»  
Σε ομιλία του στην Κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος του ο Μπαχτσελί ανέφερε πως
«Δεν μπορεί να υπάρχει  κυριαρχία στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο αφήνοντας εκτός την Τουρκία.
Αυτό δεν το επιτρέπει ούτε η ιστορία ούτε ο τουρκικός λαός. Οι προβοκάτσιες στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα προκαλέσουν την παράδοση της Τουρκίας. Οι απειλές και οι προκλήσεις δεν μπορούν να επισκιάσουν τα νόμιμα δικαιώματα μας. Η Μεσόγειος κάποτε ήταν ᾽᾽τουρκική λίμνη᾽᾽. Εμείς αυτό δεν το ξεχνάμε. Την υπομονή μας μην την θεωρούν αδυναμία μας».
Ο ίδιος με απειλητικό ύφος ανέφερε πως  «Ο τουρκικός λαός έχει τη δύναμη και τη θέληση να βγάλει νέους Μπαρμπαρός Χαίρετίν Πασά (Μπαρμπρόσα) και να λιώσει τα κεφάλια των πειρατών».
Την φράση «πειρατές» την ανέφερε πριν λίγες ημέρες και ο Ρ.Τ.Ερντογάν
Κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής παράδοσης της τρίτης κατά σειρά κορβέτας κλάσης Ada του Ναυτικού της Τουρκίας, της TCG Burgazada ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.
Σε μια πρωτοφανούς οξύτητας κατά Ελλάδας και Κύπρου, ομιλία, είπε επί λέξει: «Η Τουρκία  δεν θα αφήσει κανένα ληστή να εκμεταλλευθεί τον πλούτο της και θίξει τα συμφέροντά της», αναφερόμενος στις έρευνες της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο και της Ελλάδας στη νότια Κρήτη (ναι, για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί ή καταλάβει ακόμα, η Τουρκία θεωρεί δική της υφαλοκρηπίδα την περιοχή νότια της Ανατολικής Κρήτης)
Και υπογράμμισε μάλιστα ότι «Τα πολεμικά πλοία μας δείχνουν την ισχύ μας και θα δώσουν την κατάλληλη απάντηση στους ληστές»!
Οι εξελίξεις του τελευταίου καιρού στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο μας θύμισαν ότι η χώρα μας πρέπει να είναι το ίδιο ισχυρή και στις θάλασσες, τόνισε ο Ερντογάν.
«Κάθε πλοίο που εντάσσεται στο πολεμικό μας ναυτικό δείχνει και την ισχύ μας. Δεν θα επιτρέψουμε τον φυσικό πλούτο μας της ανατολικής Μεσογείου να τον εκμεταλλευθούν κάποιοι άλλοι. Τα πλοία μας δείχνουν την ισχύ μας. Δεν θα αφήσουμε κανέναν ληστή να εκμεταλλευθεί τον πλούτο μας στην περιοχή», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Δεν θα δεχτούμε προσπάθειες να στερήσουν τους φυσικούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο από την Τουρκία και την ΤΔΒΚ. Δεν εποφθαλμιούμε εδάφη άλλων. Οσοι νομίζουν ότι μπορούν να παρέμβουν στη Μεσόγειο ή το Αιγαίο άρχισαν να συνειδητοποιούν πόσο μεγάλο λάθος έκαναν», τόνισε ακόμη ο Ερντογάν, σύμφωνα με τη Hurriyet.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ αν και με ανεβασμένους τόνους.
«Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στις θάλασσές μας και δε θα ανεχθούμε καμιά παραβίασή  τους», είπε ο Τούρκος υπουργός για να συνεχίσει:
«Θα πρέπει να γνωρίζουν από τώρα την τύχη που περιμένει όποιων ενεργειακών προγραμμάτων θελήσουν (Ελλάδα και Κύπρος) να πραγματοποιήσουν σε Αιγαίο ή Ανατολική Μεσόγειο», συμπλήρωσε.
 πηγη pronews.gr
μονταζ eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου