5


Translate

8 Ιαν 2021

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Ποιος διαταράσσει, λοιπόν, την εκπαιδευτική διαδικασία;

Λύσσαξαν οι κάθε λογής παράγοντες του συστήματος, υπουργοί, βουλευτές, δημοσιογράφοι, με την απεργία των εκπαιδευτικών. Οργισμένοι και φοβισμένοι ταυτόχρονα, αμόλησαν σε κανάλια και εφημερίδες το γνωστό σκυλολόι να συκοφαντήσει τον κλάδο των καθηγητών και να διαστρέψει κάθε έννοια αλήθειας και λογικής προς όφελος της κυβέρνησης.
Βενιζέλος, Άδωνις, Πρετεντέρης, Κεδίκογλου

και λοιποί δεν ξεχνούν να λένε σε όλους τους τόνους πόσο "διαταράσσεται η εκπαιδευτική διαδικασία" από
την απεργία των καθηγητών.
Εμφανίζονται τιμητές και προστάτες των “ανοιχτών σχολείων”, εκείνοι που έκλεισαν εκατοντάδες σχολεία και σχολές σε όλη την Ελλάδα, αφήνοντας μαθητές και φοιτητές χιλιόμετρα μακριά από το χώρο σπουδών τους, και βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα χιλιάδων πτυχιούχων νέων ανθρώπων να βρούνε μια δουλειά στην εκπαίδευση.
Εμφανίζονται υπέρμαχοι της “εύρυθμης λειτουργίας”, εκείνοι που διέλυσαν τις υποδομές του ΟΕΔΒ, που άφησαν δεκάδες χιλιάδες κενά απολύοντας ωρομίσθιους, μπλοκάροντας τους αναγκαίους διορισμούς . Εκείνοι που πετσόκοψαν τους προϋπολογισμούς των σχολείων και φόρτωσαν την ευθύνη της λειτουργία τους στους ήδη χρεωμένους δήμους.
Πόσο νοιάζεται τους μαθητές και τους αγαπά η κυβέρνηση μας! Τόσο που σκοπεύει να τους στοιβάξει σε αίθουσες των 30 παιδιών, αφήνοντας τα σχολεία χωρίς φωτοτυπικά, χωρίς πετρέλαιο, χωρίς βιβλία, και μετακυλύοντας το κόστος λειτουργίας της τάξης στο γονιό και στο φιλότιμο του εκπαιδευτικού! Τόσο που έχει αφήσει χιλιάδες μαθητές χωρίς δωρεάν μεταφορά στο σχολείο! Να η “εύρυθμη” λειτουργία κύριοι της κυβέρνησης!
“Πολεμά την ανεργία”, η κυβέρνηση μας καταργώντας χιλιάδες και χιλιάδες θέσεων εργασίας, προστίθοντας χιλιάδες ανθρώπους στις στρατιές των ανέργων και των μελλοντικών εξαθλιωμένων. Άραγε τα παιδιά των απολυμένων δημόσιων υπαλλήλων πώς θα συνεχίσουν τις σπουδές τους; Τι έχουν να περιμένουν από την φετινή εκπαιδευτική χρονιά;
Από κοντά και οι κύριοι πρυτάνεις των “ανοιχτών πανεπιστημίων”, όπως ο αξιότιμος πρύτανης κύριος Μυλόπουλος. Που κάποτε έσκιζε το καλσόν στο όνομα της δωρεάν παιδείας και των εργαζομένων του ΑΠθ. Και μόλις τα ΜΜΕ άρχισαν να αποκαλύπτουν το κόστος του... “αποχετευτικού συστήματος της πρυτανείας”, έγινε αρνάκι. Και κάλεσε τα ΜΑΤ να συλλάβουν τους εργαζόμενους του ΑΠΘ που απεργούσαν, προς όφελος, λέει “της τάξης και της υγείας, και της απρόσκοπτης λειτουργίας του ΑΠΘ”.
Να η “απρόσκοπτη λειτουργία του ΑΠΘ”, με τις εστίες να καταρρέουν, τη λέσχη να ξεπουλιέται, τα συγγράμματα να μην φτάνουν, το τρελαμένο προσωπικό να κάνει δύο και τρία πόστα, και τους υπάλληλους καθαρισμού να μην επαρκούν για να καθαρίσουν τα ιδρύματα. Ούτως ή άλλως οι αξιότιμοι κύριοι πρυτάνεις κάθε χρόνο εισηγούνται την δραματική μείωση των εισακτέων, δηλαδή το κλείσιμο των σχολών και την απόλυση πολλών συναδέλφων τους -που τους θαυμάζουν και τους γλύφουν σε διάφορα συμβούλια και συγκλήτους. Να οι υπερασπιστές του “ανοιχτού πανεπιστημίου”!
Που είναι τώρα εκείνες οι “ομάδες καθαριότητας” που τόσο αγαπούσαν τα ιδρύματα τους, για να καθαρίσουν, ώστε να μπορεί να διεξαχθεί “ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία; Εξαφανίστηκαν γιατί τώρα δεν υπάρχει απεργία, ώστε να χρειάζεται απεργοσπαστικός μηχανισμός. Ούτως ή άλλως ποτέ τους δεν τους ένοιαξε η καθαριότητα των ιδρυμάτων -αυτό που τους ένοιαζε ήτανε να σπάσει η απεργία.
350 από τους 700 υπαλλήλους τους ΑΠΘ. 1500 και πλέον πανελλαδικά, ετοιμάζεται να απολύσει η κυβέρνηση, καθιστώντας αδύνατη την εύρυθμη λειτουργία των ΑΕΙ και των ΤΕΙ. Ήδη πολλά ΤΕΙ σε όλη τη χώρα δηλώνουν αδυναμία λειτουργίας. Όχι επειδή υπάρχουν απεργίες και καταλήψεις. Επειδή εφαρμόζεται “απρόσκοπτα και ομαλά” η πολιτική του υπουργείου. Και η λύση είναι απλή: θα τα κλείσουν και αυτά, πετώντας στον Καιάδα τους σπουδαστές.
Και, φυσικά, κορωνίδα είναι το ζήτημα της “δημοκρατίας και συνταγματικής τάξης”. Διαβάζουμε, λοιπόν, επ' αυτού τι λέει η σύνταξη των “ΝΕΩΝ”:
“....με τη χθεσινή επιστολή της η ΟΛΜΕ κηρύσσει “ανένδοτο” κατά της κυβέρνησης θέτοντας το -ανήκουστο για μια συνταγματική πολιτεία- ”ή εμείς οι αυτοί”. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες οφείλουν να κατανοήσουν ότι είναι υποχρεωμένες να εκφράζουν όλα τα μέλη τους και όχι μόνο όσους συμφωνούν κομματικά μαζί τους. Η τόσο χοντροκομμένη συμπεριφορά των συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ συνιστά ξεδιάντροπη κοροϊδία απέναντι στις χιλιάδες των καθημερινών ηρώων της εκπαίδευσης οι οποίοι υποαμοίβονται και έχουν δίκαια αιτήματα αλλά πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα υπό αντίξοες συνθήκες, χωρίς να υποστείλουν τη σημαία τους λειτουργήματος τους!”
Μάλιστα.
Αλήθεια ενάντια σε ποιους έχουν τα “δίκαια αιτήματα” οι “ήρωες” που αυτόκλητα υπερασπίζεται η σύνταξη των “ΝΕΩΝ”; Ενάντια στην κυβέρνηση που τους εξαθλιώνει και τους απολύει, κυβέρνηση την οποία στηρίζουν “ΤΑ ΝΕΑ”! Οι εκπαιδευτικοί απαγορεύεται να θέτουν διλήμματα του τύπου “οι εμείς οι αυτοί”, η κυβέρνηση μπορεί όμως να απολύει και να επιστρατεύει, να χαρατσώνει και να δέρνει ασύστολα!
Αλήθεια γιατί τόσο μένος ενάντια στους συνδικαλιστές των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ (οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές!) τα “ΝΕΑ”; Ξεχνούν άραγε ότι οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές έσωσαν την κυβέρνηση τους το Πάσχα, όταν κατά δεκάδες χιλιάδες οι εκπαιδευτικοί ψήφισαν απεργία διαρκείας κόντρα στην επιστράτευση και εκείνοι με αντιδημοκρατικό πραξικόπημα ακύρωσαν τη θέληση του κλάδου; Τότε γιατί δεν ξεσηκώθηκαν τα “ΝΕΑ” που τόσο νοιάζονται για την άποψη της πλειοψηφίας; Γιατί φυσικά στήριζαν την επιστράτευση.
Και για πείτε μας αλήθεια αξιότιμοι κύριοι πρυτάνεις, δημοσιογράφοι και λοιποί “υπερασπιστές των ηρώων της εκπαίδευσης”. Πείτε μας γιατί η πρόταση για απεργία υπερψηφίστηκε πανηγυρικά για ακόμα μια φορά σε δεκάδες ΕΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα;
Ο μόνος τρόπος να υπηρετήσουν τον καθήκον τους απέναντι στους μαθητές τους οι εκπαιδευτικοί, και το καλύτερο μάθημα για τη ζωή που έχουν να τους δώσουν, είναι να απεργήσουν γερά και να νικήσουν αυτή την άθλια κυβέρνηση που κατεδαφίζει το λαϊκό δικαίωμα στην εκπαίδευση, επιβάλλοντας μια νέα σκοταδιστική αμορφωσιά!
Οι μόνοι πραγματικοί εγγυητές της εύρυθμης εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι οι απεργοί εργαζόμενοι, οι αγωνιζόμενοι μαθητές και φοιτητές -κανένας άλλος.
Και επειδή μιλήσατε για ήρωες εκπαιδευτικούς. Ο Νίκος Τεμπονέρας, που έδωσε τη ζωή του για να υπερασπιστεί το δικαίωμα των μαθητών του στην κατάληψη, είναι ο πραγματικός ήρωας εκπαιδευτικός που αποτελεί φάρο για τη γενιά μας -μια γενιά που την πέταξαν στα σκουπίδια της ιστορίας οι διάφοροι τιμητές της “ευνομίας και της τάξης”, τα αφεντικά των “ΝΕΩΝ”.
 Ο Νίκος Τεμπονέρας έδειξε στη νεολαία πως να στέκεται απέναντι στο λοστάρια της “συνταγματικής τάξης” σας -με το κεφάλι ψηλά.
Ramnousia
  μονταζ teo
 12/9/13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου