5


Translate

20 Φεβ 2019

Παράδοση-παραλαβή στο Μακεδονίας-Θράκης με απαστράπτουσες Νοτοπούλου και Χατζηγεωργίου (Βιντεο και Φωτο)

Χαμόγελα, συγκίνηση, φιλιά και αγκαλιές για την «παλιά» Κατερινα Νοτοπουλου και τη «νέα» Ελευθερία Χατζηγεωργίου - «Αποθέωσαν» η μία την άλλη και οι δύο μαζί... την Συμφωνία των Πρεσπών 
Ένα εντυπωσιακό «σόου», όπως άρμοζε στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, συνόδευσε την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Ντυμένες, η «παλιά» Κατερίνα Νοτοπούλου στα λευκά και η «νέα» Ελευθερία Χατζηγεωργίου στα μαύρα,
τα οποία «έσπασε» με μια λευκή μπλούζα, εμφανίστηκαν απαστράπτουσες μπροστά στις κάμερες και τα φωτογραφικά φλας.
Σε μια συμβολική, ίσως, κίνηση ενότητας, οι δύο κυρίες φόρεσαν γόβες παρόμοιας, καφέ απόχρωσης, ενώ τα χαμόγελα, οι αγκαλιές και τα φιλιά έδιναν κι έπαιρναν. Η σχεδόν «θεατρική», δε, «φαντασμαγορική» τους εμφάνιση στις σκάλες του κτιρίου, τις οποίες κατέβηκαν μαζί, θύμισε σε πολλούς κάτι από «Λάμψη», όταν ο Γιάγκος Δράκος και η σύζυγός του, Βίρνα, κατέβαιναν μαζί τα σκαλιά της πολυτελούς οικίας τους, συνήθως για να παραθέσουν κάποια δεξίωση.
Εμφανώς πιο εξοικειωμένη με την παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών καμερών, η Κατερίνα Νοτοπούλου δεν σταμάτησε να μοιράζει χαμόγελα δεξιά και αριστερά, ενώ η Ελευθερία Χατζηγεωργίου εμφανίστηκε πιο «σφιγμένη», έχοντας το άγχος της... πρώτης φοράς.

paradosi_paralavi_mathra_in
Οι δηλώσεις, όπως ήταν φυσικό,  πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Στην ομιλία της, η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε στο έργο του ΥΜΑΘ, σημειώνοντας πως έγινε επένδυση στις συνεργασίες και στην ενδυνάμωση των σχέσεων όλων των φορέων.
“Σήμερα το ΥΜΑΘ είναι αλλιώς. Υλοποιήσαμε δυο νέα έργα πρόγραμμα «στηρίζω» με προϋπολογισμό 195.000 ευρώ. Το πρόγραμμα «νεανικές δράσεις» που τόσο λοιδορήθηκε. Η καλύτερη απάντηση θα δοθεί από τους νέους ανθρώπου και τις δράσεις τους. Επενδύσαμε στις συνεργασίες και στην ενδυνάμωση των σχέσεων όλων των φορέων. Το παλατάκι έχει πάρει το δρόμο του. Υποβάλαμε πρόταση αποκατάστασης και επανάχρηση του κτιρίου. Δρομολογούνται έργα σχολικής στέγης στη Μακεδονία και τη Θράκη. Προωθήσαμε πρωτοβουλίες για την στήριξη των εργαζομένων και των επαγγελματιών. Η πλατεία διοικητηρίου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης της αποκατάστασης της. Η Αλεξάνδρεια ζώνη καινοτομίας έχει ρόλο δεν είναι ένα αφήγημα” ανέφερε.
Μιλώντας για την Συμφωνια των Πρεσπων,  είπε πως η Μακεδονία και η Θράκη είναι πλέον πύλη ειρήνης και πόλος ανάπτυξης στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. "Βάλαμε σφραγίδα ειρήνης στα Βαλκάνια. Προστατεύσαμε τα εθνικά μας συμφέροντα και αποκτήσαμε ένα σύμμαχο και φίλο μέσα από μια έντιμη συμφωνία. Η Μακεδονία και η Θράκη είναι πλέον είναι πλέον πύλη Ειρήνης και πόλος ανάπτυξης στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη" σημείωσε.

paradosi_paralavi_mathra_in2
Μιλώντας για την διάδοχό της, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, έκανε λόγο για μια νέα, αποτελεσματική γυναίκα, για μια αγωνίστρια. “Το τιμόνι του ΥΜΑΘ κρατά από χθες η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, μια νέα μαχητική γυναίκα, μια αποτελεσματική γυναίκα, μια αγωνίστρια. Με την Ελευθερία συναντηθήκαμε στους πρώτους μου κοινωνικούς αγώνες. Τα τελευταία χρόνια συνεργαζόμαστε άψογα” είπε.
“Από σήμερα στρέφομαι με όλες μου τις δυνάμεις στη μάχη της Αυτοδιοίκησης για να μείνει η Θεσσαλονίκη πόλη ανοιχτή και δημοκρατική” κατέληξε η Κατερίνα Νοτοπούλου.
"Τιμητική" χαρακτήρισε την πρόταση του πρωθυπουργού να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του ΥΜΑΘ η Ελευθερία Χατζηγεωργίου.
“Η πρόταση του πρωθυπουργού να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο Μακεδονίας και Θράκης ως υφυπουργός εσωτερικών είναι βαθιά τιμητική και ιδιαίτερα διότι έρχεται σε μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων για την Βόρεια Ελλάδα. Για παρά πολλά χρόνια η Βόρεια Ελλάδα, η Μακεδονία και η Θράκη αφέθηκαν στην τύχη τους, αφέθηκαν να μαραζώσουν χωρίς τα απαιτούμενα έργα υποδομής, χωρίς αναπτυξιακό σχεδιασμό, χωρίς παραγωγικές επενδύσεις. Πάνω σε αυτό το υπόστρωμα δημιουργήθηκε το εύφορο έδαφος για την ανάπτυξη αντιδραστικών ιδεολογιών διότι οι πολιτικές ηγεσίες της περιοχής μας είτε στο επίπεδο της Κεντρικής Διοίκησης είτε στην αυτοδιοίκηση επέλεξαν να καλύψουν την ανικανότητά τους κάτω από το πέπλο του εθνικισμού” ανέφερε στην ομιλία της.

paradosi_paralavi_mathra_in3


paradosi_paralavi_mathra_in4
Η νέα ΥΜΑΘ, μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, έκανε λόγο για μια “συμφωνία πρότυπο”. "Η Συμφωνία των Πρεσπών κινητοποίησε ευαισθησίες και φόβους. Στο μέλλον θα αποδείξει ότι αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας” σημείωσε.
Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, Γιώργος Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης Φώτης Δομζαρίδης, ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Νίκος Ζησιμόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και του Στρατού.

paradosi_paralavi_mathra_in5


paradosi_paralavi_mathra_in6
paradosi_paralavi_mathra_in7
Ελευθερία, η νέα Κατερίνα (κρατάει την ομπρέλα στον Αλέξη)
Η υπουργική θέση της Ελευθερίας Χατζηγεωργίου χαρακτηρίζεται εξαργύρωση της φιλικής σχέσης της με τον πρωθυπουργό, για τον οποίο μπορεί να κάνει τα πάντα, ακόμη και να του κρατάει την ομπρέλα
Είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να έχει μάτια και αυτιά και στη συμπρωτεύουσα. Στο Διοικητήριο, όπως αποκαλείται το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη.
Μετά την Κατερίνα Νοτοπούλου, προσωπική πολιτική επένδυση του ίδιου του πρωθυπουργού και του στενού περιβάλλοντός του, τα σκήπτρα παίρνει άλλο ένα κομματικό στέλεχος που φέρει την ίδια σφραγίδα.
Πρόκειται για την Ελευθερία Χατζηγεωργίου, τη νέα υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).
Η είσοδός της στην κεντρική πολιτική κονίστρα είχε προαποφασιστεί από το 2018. Η φιλική σχέση της με τον πρωθυπουργό χρονολογείται από τα φοιτητικά χρόνια και συνεχίστηκε τότε που εκείνη ήταν γραμματέας της οργάνωσης Θεσσαλονίκης της Νεολαίας Συνασπισμού, καθώς και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της.
Γέννημα θρέμμα Θεσσαλονίκης η ίδια, θα έχει ως αποστολή να ανατρέψει ή τουλάχιστον να αμβλύνει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί για τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η 40χρονη γυναίκα δεν απομακρύνθηκε ποτέ από τον στενό πυρήνα του πρωθυπουργού.
Μέχρι τώρα ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου με την ιδιότητα της διευθύντριας του Πολιτικού Γραφείου του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Ηταν, ωστόσο, ξεκάθαρο ότι δεν ήταν τοποθετημένη σε αυτή τη θέση κυρίως ως στενή συνεργάτης του κ. Τζανακόπουλου, αλλά ως διευθύντρια του γραφείου του κυβερνητικού εκπροσώπου, κάτι που έχει ποιοτική διαφορά. Ως βασικό στέλεχος του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης είχε, μεταξύ των άλλων, και ευθύνη να συνομιλεί με πολιτικούς συντάκτες.

xatzigewrgiou_tsipras_in
Μαθήματα γαλλικών
Παλαιότερα είχε διατελέσει συνεργάτης του κ. Τάσου Κουράκη, ενώ μόλις μερικά χρόνια νωρίτερα έκανε ιδιαίτερα γαλλικών. Τότε ήταν που συνδύαζε την καριέρα της στην εκπαίδευση με την κομματική της δράση, οργανώνοντας προεκλογικές εξορμήσεις στη Θεσσαλονίκη και μοιράζοντας προεκλογικά φυλλάδια με τα συνθήματα που είχε υιοθετήσει τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως τα «Η ελπίδα έρχεται», «Η Ελλάδα προχωράει», «Η Ευρώπη αλλάζει» και άλλα πολλά.
Οι συμπολίτες της ενθυμούνται ακόμα τις επισκέψεις της σε λαϊκές αγορές, πρακτορεία ΟΠΑΠ, φαρμακεία και καφενεία και τον νεανικό ενθουσιασμό της. Η νέα υφυπουργός ήταν ένα από τα πιο αφοσιωμένα κομματικά στελέχη της συμπρωτεύουσας .
Αργότερα, από τη θέση της στο Μέγαρο Μαξίμου, ήταν παρούσα σε όλες τις κομβικές πολιτικές στιγμές της κυβέρνησης, παρότι δεν έχαιρε αναγνωρισιμότητας. Ενα έμπειρο μάτι, όμως, θα την παρατηρούσε δίπλα στον πρωθυπουργό όταν εκείνος πήγε στο Μάτι για πρώτη φορά. Ηταν ένα από τα πρόσωπα που αποτέλεσε γέφυρα μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και όλων των υπόλοιπων φορέων, τις δραματικές εκείνες ημέρες, στον απόηχο των πυρκαγιών.

xatzigewrgiou_tsipras_in3
Μάτι / Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 - Εξι μέρες μετά την τραγωδία η Χατζηγεωργίου συνοδεύει τον πρωθυπουργό στα καμένα
Διακοπές στη Χαλικδική
Παρότι στην Αθήνα απολάμβανε την ιδιωτικότητά της, αν και ενεργό μέλος του πρωθυπουργικού επιτελείου, στη συμπρωτεύουσα το όνομά της είχε απασχολήσει τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Οι διακοπές της έγιναν γνωστές στους συμπολίτες της μέσα από δημοσιεύματα του Τύπου με τίτλο «Ξεκούραση στη Χαλκιδική για την Ελευθερία Χατζηγεωργίου», τα οποία έγραφαν: «Στη Χαλκιδική ξεκουράζεται αυτές τις ημέρες η Ελευθερία Χατζηγεωργίου. Η πιο στενή συνεργάτιδα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στη Φούρκα της Κασσάνδρειας, όπου γεμίζει τις μπαταρίες […]  στον απόηχο των φονικών πυρκαγιών στο Μάτι». Πέρα, όμως, από την καλοκαιρινή ραστώνη είχε προηγηθεί κάτι πολύ σημαντικότερο, το οποίο εκείνη την περίοδο επισκιάστηκε από τον περίφημο πλέον διορισμό του Νίκου Καρανίκα.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είχε υπογράψει τον διορισμό της μητέρας της κυρίας Χατζηγεωργίου. Η σχετική πράξη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Η μητέρα της, συνταξιούχος, πρώην διοικητική υπάλληλος στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» και συνδικαλίστρια του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου».
Τότε, μάλιστα, για πρώτη φορά στη 18χρονη πορεία του νοσοκομείου τα διορισμένα από το υπουργείο μέλη βρέθηκαν σε σύγκρουση με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., δημιουργώντας προβλήματα.

xatzigewrgiou_tsipras_in2
Μάτι / Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018 - Η δεύτερη εμφάνιση της Ελευθερίας στο πλάι του Τσίπρα

Ο φίλος μου ο Καρανίκας
Η επάνοδος της κυρίας Χατζηγεωργίου στη συμπρωτεύουσα την αναβαθμίζει, αλλά συνάμα προκαλεί και αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος. Κανείς δεν αμφισβητεί τα κομματικά ένσημα, ούτε τη συμβολή της στον μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι άλλωστε από τα παλαιότερα μέλη της αριστερής παρέας, η οποία δέθηκε στο πέρασμα του χρόνου.
Πριν από τον άνοδό τους στην εξουσία, έπιναν κρασάκια, έκαναν ταξίδια στο εξωτερικό, πάντα με αριστερό πρόσημο, συμμετείχαν σε γάμους συντρόφων και πήγαιναν σε κοινές διακοπές. Μία από αυτές ήταν το Πάσχα του 2016, στα βάθη της Ανατολίας, στην Καισάρεια της Καππαδοκίας. Εκεί είχε γίνει ο αρραβώνας του υπεύθυνου Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνούς με την τουρκικής καταγωγής σύζυγό του. Η μετέπειτα υπουργός πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού με τον καλό της φίλο Νίκο Καρανίκα. Η υπουργοποίησή της, πάντως, έχει προκαλέσει και δυσαρέσκειες σε βουλευτές της περιοχής.
Σε αντίθεση με την κυρία Χατζηγεωργίου, αυτοί έχουν εκλεγεί, αλλά δεν έχουν ποτέ αξιοποιηθεί από το Μέγαρο Μαξίμου. Ενα τέτοιο στέλεχος είναι ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης. Οι μυημένοι, όμως, στα κυβερνητικά παρασκήνια ισχυρίζονται πως η τοποθέτησή της σηματοδοτεί την πρόθεση του κόμματος να ενισχύσει οργανωτικά την προσπάθεια των δύο στελεχών που ρίχνονται στη μάχη της Αυτοδιοίκησης στην περιοχή, δηλαδή του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστου Γιαννούλη και της υποψήφιας δημάρχου Θεσσαλονίκης κυρίας Νοτοπούλου.
.
πηγη protothema.gr
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου