5


Translate

7 Φεβ 2019

Ο χειμώνας επιμένει: Νέα ψυχρή εισβολή την επόμενη εβδομάδα - Χιόνια και στα πεδινά

Ψυχρή εισβολή με διάρκεια και εμμονή στον ελλαδικό χώρο δείχνουν τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία των καιρικών μοντέλων, που θα αρχίσει να μας απασχολεί από τις 13 Φλεβάρη.
Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται, σύμφωνα με όσα δείχνουν
τα καιρικά προγνωστικά μοντέλα καιρού, νέο πολικό ψύχος το οποίο θα ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία σε όλη τη χώρα και να προκαλέσει χιονοπτώσεις, ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.
Στους χάρτες που δημοσιεύουμε στην γκάλερι μπορείτε να δείτε μέρα με τη μέρα την κίνηση της ψυχρής μπάλας πάνω από τον ελλαδικό χώρο. Και είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει τάση για στροβιλισμό της στα Βαλκάνια για αρκετές ημέρες, γι' αυτό και τα σημερινά στοιχεία δείχνουν την επιμονή της μέχρι και τις 19 Φλεβάρη.
Οσον αφορά στα φαινόμενα που θα τη συνοδεύσουν, ακόμα είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς με ακρίβεια, πλην όμως αναμένεται να σημειώνονται χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα στην κεντρική Ελλάδα. Υποψηφιότητα (μικρή στην παρούσα φάση) για χιονόπτωση, θέτει και η Αττική, κυρίως στα βόρεια και υπέρ βόρεια προάστια της Αθήνας.
Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη δημιουργία βαρομετρικού ή βαρομετρικών χαμηλών, αφού το γεγονός πως για αρκετές ημέρες θα στροβιλίζεται η ψυχρή λίμνη πάνω από την Ελλάδα, βοηθά σε μια τέτοια εξέλιξη.
πηγη pronews.gr
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου