5


Translate

25 Μαΐ 2020

Απολαύστε την Αθήνα και τον Πειραιά της δεκαετίας του ‘20 (Βιντεο)

Γενέτειρα της Δημοκρατίας, του θεάτρου και μήτρα του δυτικού πολιτισμού, η Αθήνα είναι η ιστορική πρωτεύουσα της Ευρώπης η οποία καλεί τους επισκέπτες της σε ένα ταξίδι ιστορίας και πολιτισμού μέσα από μια μαγευτική διαδρομή 6.000 χρόνων.
Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη γη που να μην μένει έκθαμβος από την μεγαλοπρεπή Ακρόπολη και τον «ιερό» της βράχο, με τα εντυπωσιακά Προπύλαια, τον μοναδικό Παρθενώνα, το Ερέχθειο, το ναό της Αθηνάς Νίκης.
Δεν υπάρχει φωτογραφικός φακός που να μην έχει αστράψει στο «φως» του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, του θεάτρου του Διονύσου ή της Αρχαίας Αγοράς. Δεν υπάρχει επισκέπτης που να μην έχει παρασυρθεί από τα εντυπωσιακά μουσεία της πόλης, με εκείνο της Ακρόπολης να αποτελεί κόσμημα.
Από την άλλη ο Πειραιάς, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα, κατά τον 5ο αι. π.Χ. υπήρξε το πιο σημαντικό εμπορικό κέντρο του γνωστού κόσμου. Στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, που αποτελεί και την κύρια πύλη στα νησιά του Αιγαίου, ο επισκέπτης μπορεί ακόμη να δει τα αρχαία αμυντικά τείχη.
Η πολυσύχναστη Μαρίνα Ζέας, το Μικρολίμανο –μια από τις ομορφότερες περιοχές της πόλης– και ο λόφος του Προφήτη Ηλία με την γραφική γειτονιά της Καστέλας, από τα σημεία που σίγουρα μαγεύουν τον επισκέπτη.
Απολαύστε ένα νοσταλγικό βίντεο με αυτές τις δύο ιστορικές πόλεις και μάθετε πώς έμοιαζαν την δεκαετία του 1920, σε μια εποχή εντελώς διαφορετική, από όλες τις πλευρές, από αυτήν που διανύουμε. .
 πηγη newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου