5


Translate

13 Μαΐ 2019

Η μητέρα του πρώτου μωρού του σωλήνα που γεννήθηκε στον κόσμο πέθανε σε ηλικία 64 ετών.
Η Lesley Brown έγραψε ιστορία περίπου πριν από 34 χρόνια πριν, όταν γέννησε την Louise.
Η Brown και ο σύζυγός της John, προσπαθούσαν να αποκτήσουν
επί εννέα χρόνια, όταν υπέγραψαν να πάρουν μέρος σε μία πειραματική διαδικασία που ξεκινούσε εκείνη την εποχή, την εξωσωματική γονιμοποίηση.
Έμεινε έγκυος με την πρώτη προσπάθεια, και γέννησε με καισαρική τομή την Louise Joy Brown στο Oldham General Hospital, στις 23:47, στις 25 Ιουλίου 1978.
Το γεγονός έδωσε ελπίδα σε αμέτρητα υπογόνιμα ζευγάρια και πυροδότησε τη φαντασία του κόσμου.
Τέσσερα χρόνια αργότερα, η Lesley Brown, η οποία δεν μπορούσε να μείνει έγκυος φυσιολογικά, καθώς οι σάλπιγγές της ήταν κλειστές, συνέλαβε με εξωσωματική γονιμοποίηση μια δεύτερη κόρη, τη Νatalie.
Μέχρι σήμερα, πάνω από τέσσερα εκατομμύρια μωρά σε όλο τον κόσμο έχουν γεννηθεί με εξωσωματική γονιμοποίηση.
Η οικογένεια της Brown ανακοίνωσε χθες ότι η Lesley πέθανε στο Bristol Royal Infirmary στις 6 Ιουνίου, ύστερα από σύντομη ασθένεια.
Η Louise, η οποία έχει έναν γιο 5 ετών, τον οποίο είχε συλλάβει φυσιολογικά, δήλωσε: «Η μαμά ήταν ένας πολύ ήσυχος άνθρωπος, ο οποίος έγινε διάσημος επειδή ήθελε πολύ να ποκτήσει ένα παιδί».
Η Lesley Brown, από το Whitchurch, του Bristol, αφήνει πίσω της πέντε εγγόνια. Ο σύζυγός της πέθανε πριν από πέντε χρόνια, σε ηλικία 64 ετών.
Η εξωσωματική γονιμοποίηση διεξήχθη από τον καθηγητή Robert Edwards, ο οποίος τιμήθηκε με το Νόμπελ Ιατρικής το 2010, και τον Dr Patrick Steptoe. 
πηγη pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου