5


Translate

18 Μαΐ 2019

Προσβολή στη μνήμη των νεκρών στο Μάτι το προεκλογικό σποτ της Δούρου (Βιντεο)

Το σποτάκι της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου ξεχειλίζει θράσος. Σε μια «ερμηνεία» που θα ζήλευαν ακόμη και φτασμένοι ηθοποιοί, επιχειρεί να αποσείσει τις ευθύνες της και να εμφανιστεί ως θύμα των περιστάσεων. 
Τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου το βίντεο – κάλεσμα
της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου με τίτλο «Ο αγώνας για την αλήθεια ξεκινάει». Mόνο που «ο αγώνας για την αλήθεια» δεν ξεκίνησε και τόσο καλά. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το γεγονός ότι η κ. Δούρου διαθέτει μια ρητορική δυναμική και εκφωνεί παραστατικά. Το μόνο που μένει να αναρωτηθεί κανείς είναι τι κάνει με αυτό το χάρισμα σε αυτούς τους δύσκολους προεκλογικούς καιρούς που ζούμε. Αλλά ας το πάρουμε από την αρχή.
Ποιοι είναι οι «τοξικοί»;
Η Ρένα Δούρου ξεκινάει το σχετικό σποτ λέγοντας πως  πριν από έναν μήνα ήρθε γραπτό μήνυμα σε πυρόπληκτους στο Μάτι με τους στίχους «Δώσε μου φωτιά να κάψω να μη μείνει τίποτα» το οποίο «υποτίθεται ότι στάλθηκε από το δικό της κινητό». Η κ. Δούρου σημειώνει μάλιστα πως «όλοι ξέρουμε ποιος έστειλε αυτό το μήνυμα». Όχι. Δεν ξέρουμε. Η κ. Δούρου λέει ότι το έστειλαν «οι ίδιοι τοξικοί άνθρωποι μόνο και μόνο για να έχουν μια ευκαιρία να εκλεγούν». Έστω. Αλλά ποιοι είναι αυτοί που έστειλαν αυτό το μήνυμα; Η κ. Δούρου «δείχνει» πολιτικούς της  αντιπάλους, αφού λέει ότι είναι κάποιοι που επιθυμούν να εκλεγούν. Η περιφερειάρχης Αττικής όφειλε να πει ποιοι οργάνωσαν αυτήν την επιχείρηση με τα sms. Διότι «κάποιοι τοξικοί» δεν είναι απάντηση.
Πού πήγαν τα πλάνα;
Στη συνέχεια η κ. Δούρου επιμένει στη δράση αυτών των «τοξικών» καταγγέλλοντας ότι ήταν οι ίδιοι που «διέγραψαν τα πλάνα της επίσκεψής της αμέσως μετά την τραγωδία». Η ομάδα των «τοξικών», όχι μόνο αποστέλλει αισχρά μηνύματα στους συμπολίτες μας που αναζητούν δύναμη μετά την τραγωδία, αλλά σκάρωσε τη σκευωρία διαγραφής πλάνων και κατάφεραν αυτά να μην προβληθούν ποτέ και από πουθενά.
Φυσικά η ίδια η κ. Δούρου, σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής τον Αύγουστο του 2018, απαντώντας στις αιτιάσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης για την απουσία της από τον τόπο της καταστροφής, είχε αφήσει υπόνοιες ότι επισκέφθηκε μεν το σημείο, αλλά χωρίς κάμερες. «Λες και είναι υποχρεωτικό η επίσκεψη αυτή να έχει γίνει υπό το φως των προβολέων», είχε πει χαρακτηριστικά. Ακόμα και αν δεχτούμε δηλαδή ότι η κ. Δούρου είχε επισκεφθεί το Μάτι τις πρώτες κρίσιμες ώρες, δεν υπήρχαν πλάνα της για να διαγραφούν, όπως τουλάχιστον δήλωσε η ίδια. Άρα τί συνέβη τέλος πάντων με αυτά τα πλάνα και τη συμμορία των «τοξικών»;
Ποιοι πρέπει να μένουν σιωπηλοί;
Ακολούθως η Ρένα Δούρου επαναλαμβάνει και τονίζει πώς έμεινε όλον αυτόν τον καιρό σιωπηλή. Δυστυχώς όμως, μάλλον έκανε κακώς. Στις ώρες του αγνού φόβου και του πόνου, η σιωπή της πολιτείας θρέφει την απελπισία κυρίως αυτών που έχουν ανάγκη να πιαστούν από κάπου, να παλέψουν με τον  φόβο, με τη μυρωδιά του καμένου. Εκτός αν κάποιος φταίει. Εκεί, μέχρι την ώρα των ευθυνών, αρκεί μία συγνώμη και σιωπή.  Η κ. Δούρου τότε έλεγε ότι η φονική πυρκαγιά δεν ήταν στην αρμοδιότητάς της, πως έτυχε στη βάρδιά της. Η αλήθεια είναι ότι δεν έμεινε και απολύτως σιωπηλή.
Ποιοι φταίνε;
«Αρνήθηκα να δείξω με το δάχτυλο άλλους», αναφέρει στη συνέχεια η Ρένα Δούρου. Βέβαια σε δημόσιες τοποθετήσεις και συνεντεύξεις της κατά καιρούς έχει δείξει με το δάχτυλο αρκετούς . Πολιτικούς της αντιπάλους, μέσα ενημέρωσης, την  «άναρχη δόμηση», τα «κωλύματα για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων». Έχει δηλαδή δείξει με το δάχτυλο όχι μόνο την αντιπολίτευση, αλλά και τους ίδιους τους πυρόπληκτους. Όπως ακριβώς είχε κάνει και ο Πάνος Καμμένος στη δική του επίσκεψη στο Μάτι.
Ποια ανώτερη δύναμη;
Μετά αναφέρει ότι «το πότε θα ξεσπάσει η επόμενη φωτιά εξαρτάται από δυνάμεις ανώτερες από εμάς» και δείχνει με το δάχτυλό της προς τα πάνω. Ποιες άραγε να είναι οι «δυνάμεις» που εννοεί η κ. Δούρου; Η μοίρα, ο θεός ή η κλιματική αλλαγή; Αλλά ακόμα και αν δεχτούμε ότι κάποια ανώτερη δύναμη έστειλε τη  φωτιά στο Μάτι, μένει το ερώτημα για το αν χρειάζεται ανώτερη δύναμη για να τη σβήσει κιόλας. Αν είναι δηλαδή θέλημα κλιματικής αλλαγής να χαθούν άνθρωποι στις φλόγες.
Γιατί το σύστημα ενημέρωσης δεν λειτουργεί;
Όσο για την πολυσυζητημένη εφαρμογή στα κινητά και την επικοινωνία που υπόσχεται στη συνέχεια η Ρένα Δούρου, τα λόγια είναι περιττά και η ερώτηση μία. Για ποιον λόγο αυτές οι υπηρεσίες δεν είχαν ήδη ενεργοποιηθεί για έναν νομό που αντιμετωπίζει πυρκαγιές σχεδόν κάθε καλοκαίρι, αφού το συγκεκριμένο σύστημα υπάρχει ήδη; Στη συνέχεια η κ. Δούρου μιλά για κανονισμούς που θα αναγκάσουν τα μέσα ενημέρωσης να ενημερώνουν τους πολίτες. Όταν, όμως, τα μέσα εκείνες τις ημέρες ενημέρωναν τους πολίτες, η κυβέρνηση έλεγε ότι καταστροφολογούν και ότι εφευρίσκουν νεκρούς. Και σήμερα που εξακολουθούν να ενημερώνουν για το τι συνέβη εκείνη την ημέρα, τα ντοκουμέντα αποκαλούνται «ξαναζεσταμένο φαγητό».
Η επικοινωνία μας
Ακολούθως, η περιφερειάρχης Αττικής αναφέρει ότι η επικοινωνία μας πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή. Και έχει δίκιο. Γιατί με ένα μόνο με ένα βίντεο σε κάλεσμα για facebook debate προς τον Γιώργο Πατούλη γεννήθηκαν τόσες απορίες. Η επικοινωνία της με τους πολίτες πρέπει όντως να γίνει καλύτερη. Γιατί ένα άρτια εκτελεσμένο βίντεο δεν φτάνει για την επικοινωνία με τον πολίτη. Πρέπει να λέει και κάτι. Αλλιώς, πρόκειται για μια ωραία σκηνοθετημένη πράξη απίστευτου ατομικισμού, που στο όνομα των πολλών δήθεν, δεν επιδιώκει τίποτα άλλο παρά την εξουσία.
,
πῆγη  in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου