Translate

r

17 Μαΐ 2019

Συνταγή για πατατοκεφτέδες

Συστατικά
  • 5 μέτριες πατάτες (1 κιλό),
  • 1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι,
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
  • 1 γερή πρέζα τριμμένο ξηρό δυόσμο,
  • 1 μεγάλο αβγό,
  • αλάτι, πιπέρι,
  • λάδι για τηγάνισμα.
  • Για το πανάρισμα
  • 2 αβγά χτυπημένα,
  • 1 ½ φλ. (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
  • 1 ½ φλ. (περίπου) γαλέτα (φρυγανιά αλεσμένη.

Βήματα
  • Βήμα 1
    Ξεπλένετε και ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις βάζετε σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε κρύο νερό και αλάτι και τις αφήνετε να κοχλάσουν.
  • Βήμα 2
    Χαμηλώνετε τη φωτιά και τις σιγοβράζετε για 1 με 2 ώρες περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά (πρέπει να είναι πολύ μαλακές).
  • Βήμα 3
    Ύστερα, τις στραγγίζετε, τις βάζετε σε ένα μπολ και τις λιώνετε είτε με πιρούνι είτε με το εργαλείο για πουρέ.
  • Βήμα 4
      Προσθέτετε στο μπολ το τυρί, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το αβγό, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε καλά το μίγμα.
  • Βήμα 5
    Το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να σφίξει.
  • Βήμα 6
    Ύστερα, βγάζετε το μίγμα από το ψυγείο και το πλάθετε σε στρογγυλά κεφτεδάκια.
  • Βήμα 7
    Τα αλευρώνετε, τα βουτάτε στο αβγό και ύστερα τα τυλίγετε στη γαλέτα.
  • Βήμα 8
    Τα απλώνετε σε μια πιατέλα και τα βάζετε στο ψυγείο για όση ώρα έχετε στη διάθεσή σας (αν έχετε 1 ώρα, τόσο το καλύτερο).
  • Βήμα 9
    Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε μέσα τους πατατοκεφτέδες μέχρι να ροδίσουν καλά.
  • Βήμα 10
    Τους βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν και τους σερβίρετε ζεστούς (ή ξαναζεσταμένους για λίγο στο φούρνο).
    πηγη xrysessyntages.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου