5


Translate

9 Μαΐ 2020

Το πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό της Θεσπρωτίας...Σύβοτα (Φωτο)

Τα Σύβοτα Θεσπρωτίας (που μέχρι μια δεκαετία περίπου ονομαζόταν Μούρτος) έχουν γίνει για πολλούς τουρίστες πρώτη επιλογή ως καλοκαιρινός προορισμός τα τελευταία χρόνια.
Πρόκειται για ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό της νοτιοδυτικής Θεσπρωτίας,
χτισμένο σε ένα μικρό και κλειστό κόλπο(900 περίπου κατοίκων). Πολλοί μάλιστα το έχουν χαρακτηρίσει ως παραθαλάσσιο «παράδεισο», αφού το καταπράσινο τοπίο του δένεται αρμονικά με το μπλε της θάλασσας. Τα υπέροχα διάσπαρτα νησάκια του (τα «Σύβοτα νησιά» σύμφωνα με το Θουκυδίδη) θυμίζουν ή μάλλον δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από παρόμοια τους ξωτικών περιοχών. Η ομορφιά των οργανωμένων παραλιών που διαθέτει είναι απαράμιλλη και τα νερά τους είναι απλά κρυστάλλινα και καταγάλανα.
Μεγάλο πλεονέκτημα του χωριού αποτελεί το ότι μπορεί κανείς να απολαύσει φαγητόκαφέ ή ποτό με θέα τη μαρίνα και το Ιόνιο πέλαγος. Κάνουμε λόγο, λοιπόν, για το πιο κοσμοπολίτικο καλοκαιρινό τόπο του νομού και όχι μόνο.
οι 4 πιο μαγευτικές παραλίες στα Σύβοτα
Μπέλα Βράκα
Η απίστευτη παραλία Μπέλα Βράκα βρίσκεται στο νησάκι Μουρτεμένο, αλλά δεν απαιτείται κάποιο ιδιαίτερο μεταφορικό μέσο για να έχετε πρόσβαση σε αυτό. Το εισιτήριο γι' αυτόν τον επίγειο παράδεισο θα σας το δώσουν "τα πόδια σας". Με το νερό να φτάνει μέχρι το γόνατο η μετάβαση από τη στεριά στο νησί δεν θα είναι πρόβλημα. Μόλις αντικρίσετε αυτή τη μικρή αμμώδη παραλία θα νιώσετε σαν να βρίσκεστε κάπου εξωτικά. Το πράσινο του νησιού με το γαλάζιο της θάλασσας συνδυάζονται μοναδικά! Τα λόγια είναι περιττά για να περιγράψει κανείς αυτόν τον τόπο, απλά επισκεφτείτε την!
Αγία Παρασκευή
Άλλο ένα στολίδι της φύσης! Η παραλία Αγία Παρασκευή χαρακτηρίζεται από πυκνή βλάστηση που προσδίδει αμέσως έναν άλλο αέρα σε σχέση με τις πιο ξηρές γνωστές παραλίες της Ελλάδας. Το νησάκι που βρίσκεται απέναντι από αυτή την παραλία αποτελεί από μόνο του αξιοθέατο για τους λουόμενους και κολυμβητές. Αν έχετε λίγες παραπάνω αντοχές κολυμπήστε μέχρι αυτό και η αίσθηση αναζωογόνησης που θα νιώσετε θα σας ανταμείψει. Η παραλία βρίσκεται στη Πέρδικα Θεσπρωτίας, μόλις 30 χιλιόμετρα μακρυά απ΄τα Σύβοτα. Για όσους επιθυμούν να χαλαρώσουν σε μία ξαπλώστρα και να πιουν τον καφέ τους υπάρχει οργανωμένο beach bar.
Μικρή Αμμος
Αν και μικρή στο μέγεθος, μόλις την επισκεφτείτε θα σας μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό. Γαλαζοπράσινα νερά που μαγνητίζουν με πυκνή βλάστηση να τα περιβάλλει, τι άλλο να ζητήσει κανείς! Και όσον αφορά την οργάνωση, η παραλία παρέχει beach bar και εξυπηρέτηση υψηλών προδιαγραφών, χωρίς να στερεί από την παραλία τη γραφικότητα του φυσικού τοπίου. Βρίσκεται λίγο πιο έξω από τα Σύβοτα, οπότε μη χάσετε την ευκαιρία να την επισκεφτείτε αν βρεθείτε εκεί.


Πισίνα
Βρίσκεται απέναντι από τα Σύβοτα στο νησάκι Άγιος Νικόλαος και η πρόσβαση γίνεται μόνο με βάρκα. Μη χάσετε χρόνο, απλά νοικιάστε μία και ζήστε το θαλασσινό όνειρο σε αυτή την ειδυλλιακή παραλία! Όσες φωτογραφίες και αν δείτε η μαγεία του τοπίου δεν συγκρίνεται με το να επισκεφτείτε από κοντά αυτή τη "φυσική πισίνα"
.
πηγη youstyle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου