5


Translate

6 Ιουν 2019

Αποχαιρετά τη Βουλή ο Ευ. Βενιζέλος – «Δεν θα είμαι μέλος του επόμενου κοινοβουλίου μετά από 26 χρόνια αδιάλειπτης θητείας»

Με συγκινητικά σημεία συνοδεύτηκε η αποχαιρετιστήρια ομιλία που έκανε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή, καθώς δεν θα είναι υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής στις εθνικές εκλογές μετά την ρήξη που είχε με τη Φώφη Γεννηματά
και είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρησή του από το κόμμα.

«Αποχωρώ από τη βουλή μετά από 26 χρόνια αδιάλειπτης θητείας. Υπηρέτησα 17 χρόνια στην κυβέρνηση, υπήρξα πρόεδρος κόμματος, θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική δημοκρατία γιατί με τίμησε με τόσο υψηλά αξιώματα», τόνισε αρχικά, για να προσθέσει: «Λυπάμαι γιατί έτυχε να είναι κολοβή η σημερινή συνεδρίαση γιατί αποχώρησε η αντιπολίτευση. Τώρα έχω την ευκαιρία να απευθύνομαι στους πολιτικούς μου αντιπάλους.
Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών σε ευρωπαϊκό επίπεδο έδειξε ενίσχυση του κέντρου και της μετριοπάθειας, αλλά ο κίνδυνος της κρίσης αντιπροσώπευσης δεν έχει περάσει. Η σύγχρονη δημοκρατία, ή είναι αντιπροσωπευτική ή δεν υπάρχει. Εύχομαι στην επόμενη βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί την σημασία της εθνικής ενότητας. Εύχομαι να συνειδητοποιήσει τη σημασία που έχουν τα δικαιώματα της αντιπολίτευσης, την αξία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, του κύρους του κοινοβουλίου».
Για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα είπε πως «ο εκσυγχρονισμός τους είναι απολύτως αναγκαίος, με τις σύγχρονες αντιλήψεις του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού», ενώ σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, είπε πως «η αποκατάσταση του κύρους των θεσμών, η υιοθέτηση ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης είναι οι ευθύνες της επόμενης βουλής. Η χώρα έχει ανάγκη από μεγάλα συστήματα, όπως το τραπεζικό, το ασφαλιστικό».
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου