5


Translate

14 Μαρ 2021

Πού βρίσκεται τελικά η ευτυχία;

Οι περισσότεροι λένε ότι η ευτυχία βρίσκεται στις μικρές , καθημερινές στιγμές και ότι θα ευτυχίσουμε μονάχα όταν εκτιμήσουμε αυτά που έχουμε και το κάθε δευτερόλεπτο που ζούμε!
Είναι όμως η ευτυχία κάτι που βρίσκεται μέσα μας ή καθορίζεται

και από το γονίδια μας;Όσο περίεργο και αν μας φαίνεται η ευτυχία δεν εξαρτάται μόνο από το πώς αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα και από το αν «βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο».
Έρευνες δείχνουν ότι τα επίπεδα ευτυχίας έχουν να κάνουν σε μεγάλο βαθμό και με το DNA μας. Συγκεκριμένα, μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους καθηγητές Fox, Ridgewell και Ashwin του πανεπιστημίου του Essex και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Proceedings of the Royal Society B, επιβεβαιώνει τη γενετική προδιάθεση που έχουμε να είμαστε αισιόδοξοι ή απαισιόδοξοι και κατ’ επέκταση ευτυχείς.
Αυτό συμβαίνει, γιατί την αισιοδοξία και την ευτυχία την καθορίζουν τα επίπεδα της σεροτονίνης που υπάρχουν στον εγκέφαλό μας. Η σεροτονίνη είναι ο γνωστός νευροδιαβιβαστής που δεν ελέγχει μόνο συναισθήματα όπως είναι η χαρά ή η ευτυχία αλλά και συναισθήματα που έχουν ν κάνουν με το θυμό, την επιθετικότητα ακόμα και τη σεξουαλικότητα.
Μια άλλα έρευνα με μονοζυγωτικά δίδυμα είχε σκοπό να αποδείξει κατά πόσο τα δίδυμα που έχουν μεγαλώσει σε διαφορετικό περιβάλλον, αποκρίνονται με τον ίδιο τρόπο στα ψυχολογικά τεστ. Το πόρισμα της έρευνας έδειξε ότι η ευτυχία των διδύμων καθορίζεται κατά 50% από τα γονίδια και κατά 50% από τους εξωτερικούς παράγοντες.
Είτε είναι στα γονίδιά σας είτε όχι, συνεχίστε να «βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο», να απολαμβάνετε το κάθε δευτερόλεπτο και τότε θα νιώσετε την πραγματική ευτυχία μέσα σας!

πηγη  mothersblog.gr
μονταζ teo 
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου