5


Translate

27 Ιουν 2019

EKTAKTO – Τουρκικό «μακελειό»: Επίθεση του Συριακού στρατού σε στρατιωτική φάλαγγα – Προέλαση των δυνάμεων του Άσαντ

Καταιγιστικές εξελίξεις μετά την χερσαία επίθεση των συριακών ενόπλων δυνάμεων σε μια τουρκική στρατιωτική φάλαγγα, καθώς αυτή αναχωρούσε από την βορειοδυτική πλευρά της πόλης  Χάμα.
Μάλιστα κυκλοφόρησε  φωτογραφία που δείχνει καπνό μπροστά
από ένα τουρκικό στρατιωτικό όχημα κοντά στην πόλη Sheir Magher.
Πριν μερικές ημέρες είχαμε επίθεση του συριακού στρατού σε τουρκικό παρατηρητήριο, χωρίς ανθρώπινα θύματα .
Πριν από δύο εβδομάδες, ο συριακός στρατός χτύπησε ξανά τουρκικό παρατηρητήριο με πυρά πυροβολικού κοντά στην πόλη Morek, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη νοσηλεία τριών στρατιωτών του τουρκικού στρατού.
Η Τουρκία δεσμεύθηκε μέσω του Ερντογάν να αντιδράσει δυναμικά εναντίον του συριακού στρατού εάν τα στρατεύματά της υποστούν ξανά επίθεση από τους Σύρους.

Μιλάμε για μια κατάσταση, η οποία εφόσον πιστοποιηθεί και από τους Τούρκους, θα φέρει τις δύο χώρες στο χείλος ενός πολέμου τον οποίο δεν θέλει με τίποτα η Ρωσία.
Επισημαίνουμε ότι στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας έχει συγκεντρωθεί μια πολύ μεγάλη τουρκική στρατιωτική δύναμη, η οποία αναμένει απλώς την εντολή για να εισβάλει εντός συριακού εδάφους, με καταστρεπτικές συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή.
Πριν λίγες ημέρες, η  Ρωσία απέρριψε απαίτηση της Τουρκίας να διακοπούν όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις Σύρων-Ρώσων στην επαρχία Idlib, φέρνοντας τον Τούρκο πρόεδρο σε μεγάλη απόγνωση λόγω του «κύρους του» πάνω στους τζιχαντιστές.
Η Ρωσία απέρριψε ένα ακόμη αίτημα της Τουρκίας  να σταματήσουν οι στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη Βόρεια Συρία, καθώς τα στρατεύματα του στρατού της Δαμασκού προελαύνουν ακάθεκτα  στην Βόρειο Χάμα και στο Νότιο Ινλίμπ, αναφέρουν δημοσιεύματα.
Οι διοικητές των φιλοτουρκικών ομάδων και αξιωματικοί του τουρκικού στρατού παραβρέθηκαν πρόσφατα σε μια κοινή μυστική μέχρι τώρα συνάντηση στη Βόρεια Συρία, ανέφερε το  ειδησεογραφικό διαδικτυακό portal  al-Wasl.
Οι πηγές ανέφεραν ότι η Τουρκία συνεχίζει να μεταφέρει τεράστια  υλικοτεχνική υποστήριξη με  αποστολές όπλων προς τους ισλαμιστές τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων και  αντιαρματικών πυραύλων.
η  Τουρκία μέσω του Χ.Ακάρ ανακοίνωσε ότι «δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το Βόρειο Ιράκ και την πρόσφατη εισβολή των δυνάμεων της, μέχρι να εξαλειφθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης» (εννοούν Κούρδο).
«Όλα τα τρομοκρατικά κέντρα θα εξαλειφθούν στη ζώνη αυτή και δεν θα αφήσουμε την περιοχή μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης», δήλωσε ο Ακάρ ενώ πραγματοποιεί επιθεώρηση στα σύνορα της Τουρκίας.
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν την επιχείρηση Operation Claw εναντίον της τρομοκρατικής ομάδας του PKK στο Βόρειο Ιράκ στις 27 Μαΐου.
Μιλάμε σαφώς για το σχέδιο Εθνικός όρκος το οποίο υλοποιείται σε Συρία και Ιράκ από τον Τούρκο πρόεδρο ενώ θα έχουμε και συνέχεια.
Αδιαμφισβήτητα το Κρεμλίνο θα ασκήσει σταδιακά πίεση στον Ερντογάν, καθιστώντας την Τουρκία υπεύθυνη για την μη εξάλειψη των «ριζοσπαστικών» ομάδων Τζιχαντιστών από την Ιντλίμπ.
Αυτό θα έκανε όμως την Τουρκία πιο ευάλωτη σε τρομοκρατικές επιθέσεις και μια ευάλωτη Τουρκία θα χρειαζόταν περαιτέρω βοήθεια από τη Ρωσία και τον νέο ηγεμόνα της περιοχής, τον Βλάντιμιρ Πούτιν.
Επομένως, είναι σαφές ότι η στρατηγική του Πούτιν δεν αφορά απλώς την στήριξη της Συρίας και του βασικού συμμάχου του, Άσαντ.
Αλλά αφορά την χρησιμοποίηση της σύγκρουσης για να εξοβελιστεί η επιρροή της δυτικής συμμαχίας σε Μ.Ανατολή και Α.Μεσόγειο και να φέρει σε στενότερη επαφή το ΝΑΤΟ με τη Μόσχα.
Φαίνεται ότι η Ρωσία δεν εγκατέλειψε ποτέ τη στρατηγική του Ψυχρού Πολέμου, κατά την οποία είχαμε αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ συμμάχων του ΝΑΤΟ.
Τι θα κάνει όμως τώρα ο Ερντογάν ο οποίος έχει ανοίξει τόσα μέτωπα; Θα χτυπήσει τον Άσαντ και θα έρθει σε ρήξη με τον Πούτιν; 
πηγη  pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου