5


Translate

3 Αυγ 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ – Βρέχει «φωτιά» στην Ιντλίμπ: Eπιδρομές ρωσικών αεροσκαφών κατά τρομοκρατών στη Συρία – Η Μόσχα συνεχίζει την «εκκαθάριση» (Βιντεο)

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η «εκκαθάριση» των τρομοκρατών στη Συρία, με το Συριακό στρατό και τους Ρώσους συμμάχους να μην υποχωρούν ούτε χιλιοστό από τις τελευταίες κατεχόμενες περιοχές της ταλαιπωρημένης χώρας.

Οι εναπομείναντες τρομοκράτες μετρούν καθημερινά της απώλειές τους, και πιθανώς καταλαβαίνουν πως κάθε μάχη τους οδηγεί όλο και πιο κοντά στο θάνατο ή την αιχμαλωσία. Η ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Συρίας αποτελεί το σημερινό πεδίο μάχης μεταξύ του ρωσοσυριακού συνασπισμού και των φιλότουρκων τρομοκρατών, και πιθανότατα μία αιτία διαμάχης μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, παρά τις φαινομενικά καλές σχέσεις που διατηρούν.
Την περασμένη εβδομάδα, μαχητές επιτέθηκαν εναντίον του Συριακού Στρατού κοντά στην πόλη Ιντλίμπ και περικύκλωσαν της επαρχίες Χαμά και Λατάκια, παραβιάζοντας την κατάπαυση του πυρός, σκοτώνοντας άμαχο πληθυσμό.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία.
Όπως φαίνεται στο βίντεο, πολεμικό αεροσκάφος του Ρωσικού στρατού καταστρέφει έναν πολλαπλό εκτοξευτή ρουκετών της τρομοκρατικής ομάδας Ταχρίρ αλ-Σαμ.

Σε άλλη σκηνή φαίνεται η καταστροφή ενός αυτοκινούμενου από τις Ρωσικές δυνάμεις.
Στην βορειοδυτική επαρχία της Συρίας Ιντλίμπ βρίσκονται πολλές ομάδες τρομοκρατών με περίπου 30.000 μαχητές.
Τον Σεπτέμβριο του 2018, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη 9-12 μιλίων στην ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ κατά μήκος της γραμμής επαφής μεταξύ των ένοπλων οργανώσεων της αντιπολίτευσης και των κυβερνητικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους στη ρωσική πόλη του Σότσι, υπενθυμίζει το Sputnik.
Η απόσυρση βαρέων όπλων που χρησιμοποιούνται από τους μαχητές που δρουν στην περιοχή αποτελεί επίσης μέρος της συμφωνίας.
Δείτε το βίντεο:
.
πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου