5


Translate

23 Οκτ 2019

Έπεσε σαν μαχητής ο Ολυμπιακός! Ήττα 3-2 από τη Μπάγερν του τρομερού Λεβαντόφσκι (Βιντεο)

Μεγαλειώδη εμφάνιση που άφησε... πικρή γεύση! Ο καταπληκτικός Ολυμπιακός έπαιξε «στα ίσα» τη Μπάγερν, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τον βαθμό που άξιζε, καθώς ηττήθηκε με 3-2 στο Καραϊσκάκη. 
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν τρόμαξαν μπροστά στους Βαυαρούς, προηγήθηκαν με τον Ελ Αραμπί
στο 23’, της έβαλαν δύσκολα, αλλά ελέω Λεβαντόφσκι (34’, 62’), δέχθηκαν ανατροπή και στο τέλος ηττήθηκαν με 3-2 στο Φάληρο. Ο Τολισό έκανε το 3-1 στο 75’ και ο Γκιγέρμε με τυχερό τρόπο μείωσε στο 79’.
Τα έδωσαν όλα στο τέλος οι Πειραιώτες, αλλά έφυγαν με… άδεια χέρια μεν από τον αγωνιστικό χώρο, αλλά με τον κόσμο να τους δίνει θερμό χειροκρότημα.


Με το απόλυτο συνεχίζουν οι Βαυαροί, στον έναν πόντο η ομάδα του Μαρτίνς, που συνεχίζει να κυνηγάει τον Ερυθρό Αστέρα στον ρεαλιστικό στόχο της 3ης θέσης.

O Μαρτίνς δεν διέψευσε τις εκτιμήσεις, προτιμώντας σχήμα με τρεις στον άξονα, ώστε να ανταπεξέλθει η ομάδα του στο passing game των Βαυαρών. Αυτό δεν αποδείχθηκε κακή ιδέα, αφού πράγματι η Μπάγερν πήρε τη μπάλα κι «έκλεισε» τον Ολυμπιακό στην περιοχή του απ’ το πρώτο λεπτό. Ενδεχομένως χάθηκε ένας παίκτης για να στηρίξει τον Ελ Αραμπί στο pressing πιο ψηλά στο γήπεδο, όμως η οργάνωση των γηπεδούχων ήταν σωστή και η άμυνα διέφυγε τον σοβαρό κίνδυνο στα πρώτα λεπτά κυριαρχίας των φιλοξενούμενων.

Επιθετικά ο Μασούρας και ο Ποντένσε έδιναν τον «τόνο» κι αυτό συνέβη και στη φάση του 23’. Ο Πορτογάλος άλλαξε εξαιρετικά παιχνίδι στα αριστερά για τον Έλληνα εξτρέμ, που άφησε τη μπάλα στην κατάλληλη στιγμή στον Τσιμίκα. Αυτός με σέντρα-ξυραφιά έδωσε την ευκαιρία στον Ελ Αραμπί, που με κεφαλιά ανάγκασε τον Νόιερ να αποκρούσει μέσα απ’ τη γραμμή του κι έβαλε «φωτιά» στο Φάληρο, κάνοντας το 1-0.

Με άλλον «αέρα» πια, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να κρατήσει τους Γερμανούς μακριά απ’ την περιοχή του. Αυτό το κατάφερε, απλά όχι για πολλή ώρα, ενώ οι τελευταίοι απέδειξαν την ποιότητά τους σε ένα δευτερόλεπτο, που η άμυνα των «ερυθρόλευκων» δεν αντέδρασε σωστά.

Αυτό έγινε στο 34’, όταν ο Μίλερ σούταρε δυνατά έξω απ’ την περιοχή, ο Σα απέκρουσε, όμως ο Λεβαντόφσκι βγήκε στην πλάτη των Ελαμπντελαουί και Μεριά, που ολιγώρησαν και από κοντά δεν είχε πρόβλημα να ισοφαρίσει σε 1-1.

Το δεύτερο μέρος βρήκε τον Ολυμπιακό ανεβασμένο επιθετικά, να ψάχνει τις προϋποθέσεις ώστε να αιφνιδιάσει τη Μπάγερν. Εκείνη όμως φάνηκε έτοιμη να διαχειριστεί την πίεση και να κάνει το παιχνίδι της, λύνοντας εύκολα τα όποια προβλήματα προσπάθησαν να της δημιουργήσουν οι Πειραιώτες.

Μάλιστα, χωρίς να ανεβάσουν ιδιαίτερα την ένταση στο παιχνίδι τους, κατάφεραν να σκοράρουν και δεύτερη φορά. Συγκεκριμένα στο 62’ ο Μίλερ πήρε την κεφαλιά απ’ τον Μεριά στην περιοχή και ο Λεβαντόφσκι εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σεμέντο, πρόλαβε τον Σα και πλάσαρε από κοντά για το 1-2 της ανατροπής.

Με εμφανή έλλειψη σε αντοχές και πλέον με κακή ψυχολογία, ο Ολυμπιακός έπρεπε να ανέβει ένα «βουνό» για να διεκδικήσει βαθμολογικό όφελος απ’ τον αγώνα. Ο Μαρτίνς επέλεξε τον Λοβέρα αντί του κουρασμένου Μπουχαλάκη, όμως συνολικά οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν στο ίδιο τέμπο τους αντιπάλους τους, που έπαιζαν άνετα και κυριαρχούσαν στις προσωπικές μονομαχίες.

Με τέτοιο τρόπο διαμορφώθηκε και το 1-3, όταν ο Μίλερ έκλεψε απ’ τον Μασούρα έξω απ’ την περιοχή, ο Κουτίνιο στην περιοχή σούταρε πάνω στον Σεμέντο και στο ριμπάουντ στο ημικύκλιο ο Τολισό ευστόχησε με στυλ σουτάροντας ψηλά.

Εκεί όλα έμοιαζαν να τελειώνουν, αφού και η κερκίδα άρχισε να ασχολείται με την ερχόμενη αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Σχεδόν απ’ το πουθενά ωστόσο, το ενδιαφέρον… επέστρεψε στο παιχνίδι! Συγκεκριμένα στο 80’ ο Γκιλιέρμε «όπλισε» έξω απ’ την περιοχή και η κόντρα στον Τιάγκο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ για το 2-3, αφού της άλλαξε πορεία!

Ξανά με «σφυγμό» οι γηπεδούχοι έψαξαν το «θαύμα». Ο χρόνος όμως λιγόστευε και μάλλον δύσκολα θα πετύχαινε κάτι περισσότερο απέναντι σε μια ομάδα με τέτοια εμπειρία, όπερ κι εγένετο, μένοντας με το χειροκρότημα για την προσπάθεια. Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Σεμέντο, Μεριά, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (68’ Λοβέρα), Καμαρά (88’ Ρατζέλοβιτς), Γκιγέρμε, Ποντένσε, Μασούρας (79’ Γκερέρο), Ελ Αραμπί
Μπάγερν Μονάχου (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Παβάρ, Αλκάνταρα, Μαρτίνεθ (46’ Τολισό), Λεβαντόφσκι, Κουτίνιο, Ερνάντες (59’ Μπόατενγκ), Γκνάμπρι, Μίλερ (86’ Πέρισιτς), Αλάμπα, Κίμιχ.
πηγη filathlos.gr
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου