5


Translate

13 Δεκ 2021

Καλάβρυτα: 117 Μεραρχία - Η Στρατιωτική δύναμη που έσπειρε τον θάνατο. Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΟΥΝΩΝ ΝΑΖΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Η 117 Μεραρχία μ’ επικεφαλής τον Λε Σουίρ ήλθε στην Ελλάδα αφού πρώτα σκόρπισε τον τρόμο και έβαψε στο αίμα την Γιουγκοσλαβία πραγματοποιώντας σφαγές αμάχων και εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στα βουνά κατά των Παρτιζάνων του Τίτο.
Η δύναμη της ήταν 70 αξιωματικοί, 485 υπαξιωματικοί και 2.596 στρατιώτες και μόλις έφθασε στην Αθήνα ετέθη υπό τις διαταγές του πτέραρχου Χέλμουντ Φέλμυ, στρατιωτικού διοικητή Ελλάδος, ενός ανώτατου αξιωματικού που είχε γεννηθεί το 1885 στο Βερολίνο και ανήκε στη στρατιωτική ελίτ της ναζιστικής Γερμανίας. Ο Φέλμυ είναι
ο αξιωματικός που κατέθεσε στεφάνι στην πλατεία Συντάγματος όταν οι Γερμανοί μπήκαν στην Αθήνα, μεγάλος φιλέλληνας και ο μοναδικός που δικάστηκε και καταδικάστηκε από το Δικαστήριο της Νυρεμβέργης σε 20 χρόνια κάθειρξη για τη σφαγή των Καλαβρύτων. Έμεινε 8 χρόνια στην φυλακή,αποφυλακίστηκε το 1953 και πέθανε λίγο αργότερα από φυσικό θάνατο.
Ο Λε Σουίρ συναντήθηκε με τον Φέλμυ στις 12 Απριλίου του 1943 στην Αθήνα και εκεί αποφασίστηκε η ανάπτυξη της 117 Μεραρχίας σ’ όλη την Πελοπόννησο.
Λίγο αργότερα οι πράκτορες του τον ενημέρωσαν για την κατάσταση στα βουνά της Πελοποννήσου, ενημέρωσε με αναφορές την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση στο Βελιγράδι και αυτή με την σειρά της το Βερολίνο το οποίο συνεκτιμώντας και τις πληροφορίες για συμμαχική απόβαση στα δυτικά παράλια έδωσε την διαταγή για «ένα ισχυρό κτύπημα στο επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα της Πελοποννήσου».
Η διαταγή έφθασε μέσω του ίδιου δρόμου στο Λε Σουίρ με την εξουσιοδότηση να βρει αυτός τον τρόπο και το είδος του «κτυπήματος». Και αυτός αποφάσισε την «ισοπέδωση του Αιγίου και των Καλαβρύτων» από αέρος με παράλληλη εξόντωση των κατοίκων, μια διαταγή που στην πορεία άλλαξε και έγινε χερσαία επιχείρηση με την κωδική ονομασία «επιχείρηση Καλάβρυτα». Πρωταγωνιστής όλης της επιχείρησης ο στρατηγός Λε Σουίρ, δισέγγονος του ομώνυμου φιλέλληνα υπουργού Στρατιωτικών του Όθωνα, εθνικοσοσιαλιστής, φανατικός ναζί, εγκληματίας και δολοφόνος αμάχων. Εκτελεστικά όργανα, η ειδική ομάδα δολοφόνων που είχε ιδρύσει στη Μεραρχία του, όλος ο στρατός κατοχής της Βέρμαχτ με την αγαστή συνεργασία Ελλήνων συνεργατών των κατακτητών και την υψηλή επίβλεψη των Βρετανών πρακτόρων της αντικατασκοπίας που έδρευαν στα βουνά της Πελοποννήσου...

onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου