5


Translate

24 Δεκ 2019

Τρομακτικό: Επιστήμονες βιντεοσκόπησαν γιγάντιο καλαμάρι – Βίντεο

Μπορεί η ύπαρξη του «Κρακεν» να μην είναι πιστευτή από πολλούς, όμως επιστήμονες κατάφεραν να «εγκλωβίσουν» σε βίντεο ένα γιγαντιαίο καλαμάρι.


Ενώ μια σφοδρή καταιγίδα μαινόταν στην επιφάνεια της θάλασσας, μια επιστημονική ομάδα 23 ατόμων παρακολουθούσε ένα μικρό ερευνητικό σκάφος, σε βάθος 759 μέτρων, εκεί που σταδιακά το ηλιακό φως παύει να φθάνει, να στέλνει εικόνες από τα σκοτάδια.
Ξαφνικά ένα τεράστιο πλοκάμι εμφανίστηκε στις οθόνες των υπολογιστών των επιστημόνων. Το πλοκάμι ξετυλίχθηκε σε ένα «μπουκέτο» από πλοκάμια και λίγο μετά η κάμερα του σκάφους κατέγραψε για πρώτη φορά ένα ζωντανό γιγάντιο καλαμάρι, το διαβόητο «κράκεν» των μύθων.
Το ντοκουμέντο καταγράφηκε στον κόλπο του Μεξικού στις 19 Ιουνίου και παρά τρίχα όλα να χαθούν όταν κεραυνός χτύπησε το ερευνητικό βαθυσκάφος και προκάλεσε προβλήματα στα ηλεκτρονικά συστήματα των επιστημόνων.
Υπενθυμίζεται ότι η ύπαρξη του «κράκεν» είχε επιβεβαιωθεί μέσω φωτογραφιών για πρώτη φορά το 2004 όταν Ιάπωνες επιστήμονες το είχαν καταγράψει στον Ειρηνικό
.
πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου