5


Translate

27 Δεκ 2019

Ηλίας Ρωσίδης, όλη του η ζωή ο Ολυμπιακός


Στο πένθος, τη θλίψη και την οδύνη βυθίστηκε την Παρασκευή (27/12) η οικογένεια του Ολυμπιακού, μετά το θάνατο του τεράστιου Ηλία Ρωσίδη, σε ηλικία 92 ετών.
Μέχρι πρότινος, ο Ηλίας Ρωσίδης αποτελούσε τη ζωντανή ιστορία του Θρύλου. Έναν μύθο της ομάδας, έναν γίγαντα, που φόρεσε την ιερή «ερυθρόλευκη» ριγωτή φανέλα για 13 χρόνια,
από το 1948 και την τίμησε όσο ελάχιστοι. Έδωσε τα πάντα για αυτή, για να βοηθήσει με κάθε τρόπο την μεγάλη του αγάπη. Το σημαντικότερο κομμάτι της ζωής του.
Σε όλα αυτά τα χρόνια, λοιπόν, κατέκτησε με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο 9 Πρωταθλήματα και 10 Κύπελλα Ελλάδας. Τη στιγμή που στην πλούσια τροπαιοθήκη του υπάρχουν και 13 Πρωταθλήματα Πειραιά.

Παράλληλα, αποτέλεσε από τα εξέχοντα μέλη εκείνης της ιστορικής ομαδάρας των έξι συνεχόμενων πρωταθλημάτων, από το 1954 μέχρι το 1959, για την ακρίβεια, παίρνοντας, όχι τυχαία, το προσωνύμιο Θρύλος! Να σημειωθεί, ότι εκτός των άλλων, ήταν εξ αυτών που αγωνίστηκε στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι των Πειραιωτών, κόντρα στη Μίλαν, το 1959.

Από εκεί και πέρα, ο μύθος Ηλίας Ρωσίδης, αποτέλεσε παίκτη και αρχηγό της Εθνικής ομάδας. Συγκεκριμένα, φόρεσε το εθνόσημο από το 1951 μέχρι και το 1960, ενώ υπήρξε από τους λαμπαδηδρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004! Η ύψιστη τιμή, συνεπώς!

Ωστόσο, δεν σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με τη μεγάλη του αγάπη, τον Ολυμπιακό. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από το 1961 μέχρι και το 2012, σε ηλικία, δηλαδή, 85 ετών, έδωσε το «παρών» σε όλους τους επετειακούς αγώνες του Συνδέσμου Βετεράνων του Ολυμπιακού απέναντι στους παλαίμαχους της Προοδευτικής, που διεξάγεται πάντα τη Μεγάλη Παρασκευή. Δεν έλλειψε ποτέ! Πάντα κοντά, πάντα δίπλα στην ομάδα.


Τι να πρωτοπεί κανείς, λοιπόν, για τον θρυλικό Ηλία Ρωσίδη! Τι να πρωτοσχολιάσει! Σε πιάνει ρίγος και ανατριχίλα για έναν άνθρωπο που δόξασε και δοξάστηκε από τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα.
Να έχει καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες και το σίγουρο είναι ότι η τεράστια προσφορά του και η αφοσίωσή του στον Θρύλο, δεν θα ξεχαστούν ποτέ...

.
πηγη redking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου